AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1266|回復: 12
打印 上一主題 下一主題

[疑難] 想問係咪得澳門狂斷? [複製鏈接]

主打遊戲
狩龍戰紀
EXP
43 點
樓主
點解一到晚上開始就係咁斷..
斷完重上唔夠半分鐘又斷..
點解一定要轉IP到其他地方先玩到..
重上睇朋友表..獵團表..商城..全部都唔見到有野..
唔該依個時間先可以搵到團打嫁..唔好咁搞得唔得阿?
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
697 點
其實係咪你個寬頻問題...我身邊都冇人斷

EXP
602 點
我都全係甘。搞左光纖都係斷線,係米隻game問題?

主打遊戲
狩龍戰紀
EXP
43 點
發懶豬 發表於 2014-9-17 10:40
其實係咪你個寬頻問題...我身邊都冇人斷

一定唔關寬頻問題..
因為我用VPN轉左台灣IP就唔會有事..不過太LAG頂唔順..用番澳門IP就係咁..
問題在於係咪遊戲公司針對澳門IP

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1805 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章

此應為網路問題,或建議盡量關掉不必要程序。

主打遊戲
狩龍戰紀
EXP
43 點
千宏 發表於 2014-9-17 16:28
此應為網路問題,或建議盡量關掉不必要程序。

你確定是我的問題..?
能解釋為什麼我沒關任何東西只要轉台灣IP就能玩?
請官方先看清楚再使用機械式回覆..謝謝另附上影片..

主打遊戲
狩龍戰紀
EXP
31 點

應該係佢針對澳門IP既問題,又可能關rounter事,因為我都係咁,但我D FD個個自己獨立一個上係唔會出現咁既情況,又可能有咁既情況,關事一條網線分兩部機用,因為我之前睇過篇文又有人係咁,佢係台灣,但係佢同佢既同室都一樣玩唔到果隻GAME,都係斷線!!

主打遊戲
狩龍戰紀
EXP
43 點
應該唔係關MODEM問題..
因為我家只有一台MODEM跟一台WIFI..
基本上佢係針對某部分澳門IP..
回官方:如果係我上網不穩定點解我又可以用我的網絡連去人地VPN又可以正常玩遊戲..
而我用番自己既IP就會咁樣..基本上用VPN只係轉IP冇其他野..
就係奇奇怪怪困擾我好耐..
如果貴公司味能解決問題希望可以開一條限定VPN專線..
因為我唔想為左玩一隻免費遊戲而用收費VPN..免費既又會定時斷冇意思玩..

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4074 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章 紅寶石勳章

Router係有D關事的, 主因我相信同Session(連線數)有關, 但可能性太多, 自己又唔係太確定..以下你睇下好啦=]
以前有玩過下精靈樂章都係咁斷, 完全唔知咩事, 玩玩下又斷, 但我光纖黎, 回應alta server速度快
但佢地話Server冇呢個問題, 結果就煩左好耐, 起初仲以為係防毒問題, 熄哂都唔掂
後來換左隻Router, 就無事了
我諗係太多人, Session唔夠自己斷線, 建議查Router Log有冇斷線既紀錄
你亦可以試下開Qos同關左個Router防火牆試下

網上找到相關訊息(不詳細)
http://orientaldaily.on.cc/cnt/lifestyle/20120118/00325_001.html
http://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=110&t=276863

如有錯誤, 請細細聲糾正我=]

主打遊戲
狩龍戰紀
EXP
43 點
~恆 發表於 2014-9-17 21:50
Router係有D關事的, 主因我相信同Session(連線數)有關, 但可能性太多, 自己又唔係太確定..以下你睇下好啦=] ...

謝謝你詳細幫忙><
不過我有試過REBOOT MODEM..
但係都係會咁樣..
只係唔明就單單只換個IP..
就可以解決到問題..而且玩唔會斷線..但係會LAG加上我朋友唔係長開..
如果係話我MODEM有斷過線一定更加冇可能0.0
因為我IP係流動..只要一斷線就會換IP..
再加上我目前有架網站中..因為係流動IP..所以會用住同一個IP..
味出現過斷網情況..雖然我都唔知原因..
但希望公司能開一條VPN比有需要既人..
只係唔想一個玩技術既遊戲要斷住線黎玩..
好冇癮..

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4074 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章 紅寶石勳章

嗯, 最後補充一點, 我印象我既情況係,
斷線係Router斷開同alta server既連接, 因為log上面有blocking, 而且似係Block Incoming,
同ISP既連接就依然正常, 所以IP唔會轉, 個刻依然上到網,
不過我沒有去證實過 最好試下直插WAN線入電腦

主打遊戲
狩龍戰紀
EXP
43 點
~恆 發表於 2014-9-17 22:36
嗯, 最後補充一點, 我印象我既情況係,
斷線係Router斷開同alta server既連接, 因為log上面有blocking, 而 ...

如果一陣再出現我試下唔用WIFI ROUTER..
謝謝你

主打遊戲
狩龍戰紀
EXP
31 點

咁但係我唔可以唔用rounter咁點.... 我真心覺得官方開一個免費VPN比我地呢D玩唔到既人用啦~