AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1518|回復: 5
打印 上一主題 下一主題

[疑難] 晴空真係愈黎愈不知所謂~~ [複製鏈接]

EXP
1160 點
樓主
由第一次出字卡換野~可以話完就完,個NPC無左~

到而家又再出多次,只係字卡已經換晒~由第一次既【晴】【空】【物】【語】換做今次既【夏】【日】【花】【火】

咁試問【晴】【空】【物】【語】第一次既字卡可以用黎做咩呢~?

之後到今次完左之後【夏】【日】【花】【火】第二次既字卡又可以用黎做咩呢~?

你呢個呃錢既手法,就等同美容院買D套票~當你買完仲未用晒果陣,佢已經係同一個鋪位度換左第二間個名~話你手頭上果D已經無用~

但佢依然係繼續營業~只係每次都會換唔同既公司名 / 商業登記~

唔通到聖誕會出第三次字卡【聖】【誕】【快】【樂】~到過年再出第四次【恭】【喜】【發】【財】~??

Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 試帖勳章 麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

已加上物品下架及npc移除日期。

EXP
1160 點
pgchicken 發表於 2014-9-30 15:56
已加上物品下架及npc移除日期。

但係第一次既字卡~晴空物語  仲有今次既字卡~夏日花火

以後會有咩用呢~?

正常出得呢D字卡收集去換野~係唔係應該永久呢~?

到底出字卡之前有無諗清楚玩家既利益~?

如果較早前既字卡,連同今次夏日花火完左之後~2次既字卡都已經變廢卡...咁會唔會純粹呃玩家去抽卡呢~?

EXP
63 點
卍xx鼠xx卍 發表於 2014-9-30 19:12
但係第一次既字卡~晴空物語  仲有今次既字卡~夏日花火

以後會有咩用呢~?

呢種手法見怪不怪

基本上家陣冇一種Online Game活動完既野日後可以再用

活動點決定一向官方決定

無謂爭議

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
673 點
就汁笠係咁...將就下..

EXP
1160 點
faifrank 發表於 2014-9-30 22:59
呢種手法見怪不怪

基本上家陣冇一種Online Game活動完既野日後可以再用

活動得返黎既話都仲有得講~活動已完結~

但問題在於D字卡係用點買抽返黎~

咁既手法擺到明就係呃~

如果佢第二次都係出返【晴】【空】【物】【語】呢四個字卡~我覺得反而合理~

而家換一換四個字,又呃你抽多筆~之後又完結,到下一次又換四個字,又可以再呃過~

重點係,咁完結左既字卡~即係之前【晴空物語】同今次【夏日花火】,以後仲有咩用~?

換既野一樣,但只係改左四個字卡...離譜得過份~