AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1832|回復: 13
打印 上一主題 下一主題

[官方] 週三例行維護更新完成(10/29)   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5029 點

在線勳章 發帖王勳章 試帖勳章

樓主

致各位親愛的啟源使者:

《幻想神域 2.0》每週三 10:00 ~ 14:00 將會進行例行維護,目前伺服器已經維護完成,玩家可以正常登入遊戲,是日 10/29 的更新內容如下:

活動 
1、「希望的人來打天塔」活動開始,於 2014/11/1(六)、11/2 (日)與 11/7 (五)天空之塔第 1~30 層擊敗天空之塔祕寶箱的神域點數、「天空塔的徽記」、「尋寶護符(限定)」、「祕石重組藥水(限定)」,以及招待券與「源神進化寶珠」的掉落機率加倍,讓我們、打啊、打啊、打啊、打啊、打寶去!。
2、原定今天停止於冒險百科兌換的獎勵「手染服飾.冒險家(男)、(女)」,將延長至 2014/11/5 才移除。 (10/29 12:23 新增事項)

系統 
1、調整競技場時程,將每週五的「榮耀霜冠」時段更改為「小鼠戰爭」。
2、調整推薦活動內容的競技項目將不再出現「聖物遺跡」。

場景 
1、新增單人副本「啟源聖域(單人模式)」,70 級以上玩家可以從披月丘陵的月之祭壇西北方古井進入,打倒王怪時有機會獲得「源神進化寶珠」及「源神鑰匙碎片」等,次數上限 1 次,每日早上 6 點會重置一次。

技能 
1、修正小豎琴技能「神鳳降臨」技能說明,將「附加可抵擋一次死亡的狀態…」修改為「為周圍隊友附加可抵擋一次死亡的狀態…」。
2、修正火砲被動專精「I-ARMY」造成物品「皇家‧聖火天啟火砲」效果「提高療癒水晶持續時間 20 秒」異常失效的問題。

任務及成就 
1、調整任務當玩家未完成「Lv 55.決戰之日即將到來」時,將無法完成「黑騎士終戰」系列任務「Lv 75.追尋未來的希望」。

物品 
1、修正「靈魂寶珠」、「深淵靈珠」、「怪物經驗書」系列道具敘述缺漏問題,道具將補上「以及每次使用最多可提昇角色等級一級。」之標示。

商品 
1、新品「海賊船長帽禮盒(頭飾)」、「海賊套裝禮盒(男)(服飾)」、「芯希雅繪本禮盒(武器)」、「配方:手染頭飾‧海洋霸主船長帽」、「配方:手染服飾‧海賊套裝(男)」、「配方:武器‧芯希雅兔兔繪本」上架。
2、「俏麗小帽禮盒(頭飾)」、「花邊洋裝禮盒(服飾)」、「單邊眼罩禮盒(面飾)」、「皮革眼罩禮盒(面飾)」於 2014/11/5 上午 10:00 前進行限時上架。
3、以下商品將於11/05 10:00進行下架:
海灘泳褲禮盒(男)(服飾)
海灘泳裝禮盒(女)(服裝)

Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
海賊套裝

主打遊戲
幻想神域
EXP
129 點
真心請GM示範一次如何打贏[啟源聖域(單人模式)]
可能我真的太弱了,全身+20都打不贏,求GM示範!!

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
14193 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 試帖勳章 發帖王勳章 用戶勳章 紅寶石勳章

zerowong1015 發表於 2014-10-29 20:20
可能我真的太弱了,全身+20都打不贏,求GM示範!! ...

我都想問- -

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
110 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章

巴哈姆特好難打!

主打遊戲
幻想神域
EXP
129 點
最好這個是[單人副]

主打遊戲
幻想神域
EXP
43 點
求指教點打

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
13905 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 在線勳章 日誌勳章

如果冇琴   唔夠血的話都幾難打得完囉<巴哈有D變態FEEL>  仲要有雙武技呢D閃佢招野-口-  

仲有海德拉定利維坦,,,,<<<唔記得左

D紅地誇張痛?! 可能係我錯覺OR我太廢...

主打遊戲
幻想神域
EXP
495 點
系海德拉紅地(米型)超痛+暈+dot,對近戰極不友善!(我仲以為海德拉系闇屬,用左闇遺產打…傻仔哈哈)

要過不太難吧,一隻都系捱十秒左(最長)元神技都系保命神技~
PS:官方你五解決lag機問題,咩人都過五到啦!(我打海德拉死左好多次都因為放五到技…)

主打遊戲
幻想神域
EXP
495 點
zerowong1015 發表於 2014-10-29 20:20
可能我真的太弱了,全身+20都打不贏,求GM示範!! ...

全+20點會過五到阿…65金+20都秒住過喎

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

gible109 發表於 2014-10-30 08:24
系海德拉紅地(米型)超痛+暈+dot,對近戰極不友善!(我仲以為海德拉系闇屬,用左闇遺產打…傻仔哈哈)

要過 ...

尋晚11點左右開始lag...
btw 單人唔難打

主打遊戲
幻想神域
EXP
2144 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 紅寶石勳章

遠攻全部秒過; 近戰係海德拉難打, 佢成日丟舊屎係佢自己下面, 埋去打佢就踩DOT; 米字紅線1下扣50000左右+暈; 圈圈反而冇中過,
+20斧去打都死左幾次先過..

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

我小號65金...未加齊15...都過到喎...

我係嫌跌既野太少...普通單人副BOSS都跌2樣野啦...佢一日先打得一次...仲要跌得1樣野...加埋中碎片既機率...實在唔夠吸引力...

主打遊戲
幻想神域
EXP
129 點
mi5842013 發表於 2014-10-30 09:45
我小號65金...未加齊15...都過到喎...

我係嫌跌既野太少...普通單人副BOSS都跌2樣野啦. ...

應該係職業有差
近戰打極不利!!
好似海德拉咁,你走去打佢,佢放毒圈係自己度!!
打佢又要食毒[極痛]..唔打又比佢打,仲要有暈
近戰真係極難打