AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 20757|回復: 2
打印 上一主題 下一主題

[心得] 新手聖劍速成班   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5393 點
樓主
樓上錯錯地 係冰>拘>光劍
你唔用冰先咁你吸果下D怪都唔會定身,咁你吸黎做咩呢

另外冒險部分 凜劍係必點 除左俾多個方法你定怪之外(夾埋上面講果套連技),最大係佢果個額傷 就算高等副都可以打到幾萬傷害 係一招好值得點既技
破邪都係必點 雖然唔爆就傷低 但用黎長期維持10造係好值得用一格去點
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5393 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
cskm2005 發表於 2014-11-17 17:40
係呀..一定係用拘禁吸怪再冰結佢= =
唔明樓上做乜冰空氣先再拘禁...

霜冰有秘石個範圍仲大過拘禁
如果先拘禁後霜冰再光劍 咁怪只會係聖爆光劍果下先會凍結 無論你連得幾快D怪都係移過位
咁就做唔到聖炎同一位置燒怪既效果

霜冰>拘禁>聖爆光劍成套連技既意義係用聖炎同位爆D小怪
所以光劍斬落去果下D怪一定要聚係一個位置唔郁得
我就真係唔明先拘禁後霜冰有咩效果

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5393 點
cskm2005 發表於 2014-11-17 17:40
係呀..一定係用拘禁吸怪再冰結佢= =
唔明樓上做乜冰空氣先再拘禁...

"用拘禁吸怪再冰結佢"

呢到要出3次技 拘禁>霜爆(緩速)>聖爆光劍(冰結)

問題係拘禁你都講得出個範圍細 霜爆個範圍咁大,霜爆緩唔到速既怪又點吸埋黎呢 咁有咩意義?
如果霜爆係冰空氣既話拘禁都係吸空氣 所以完全無用
呢個連技亦都做唔到同位爆既效果 咁就唔係所謂既"連技" 只係普通既接招

霜爆(緩速)>拘禁(同一位置)冰結>聖爆光劍

呢個連技先會做到斬到每1隻怪留低既聖炎都可以燒埋吸到既其他怪
咁爆發既連技可以做到冰結時間內殺埋隻怪既效果

所以如果先拘禁再冰結 可能你連做咩要咁樣連 或者幾招技既範圍都未搞得清

cskm2005  謝謝解答  發表於 2014-11-19 11:26:46