AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 8395|回復: 46
打印 上一主題 下一主題

[官方] 《幻想神域2.1》守護騎士系統11月26日正式登場!   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5027 點

在線勳章 發帖王勳章 試帖勳章

樓主

幻想神域 2.1》港澳版下週三(11/26)正式開放守護騎士系統,可與心愛的她(他)提升羈絆,增加能力與社交動作。另外更會新增兩張新場景能體驗主線任務,「莫頓港口」及「彩葉山丘」有著各種謎團等著你一一解開!

互許承諾 提升羈絆,守護騎士系統 甜蜜開放

即將開放守護騎士系統,玩家只要等級達到 30 以後,就可以承接引導任務「Lv 30.守護騎士的召集」,完成該任務後可取得獎勵「魔法糖果」。取得「魔法糖果」後,雙方需要先申請為好友,並且在好友名單中,點擊「禮物」圖鈕,將「魔法糖果」送給對方,增加羈絆值 60 點。雙方羈絆值達 60 以上,可進行「守護邀請」,右鍵點擊對方頭像,可出現邀請選項,當然是否要接受邀請,就要看妳(你)的選擇囉!

快找到你(妳)的另一半成為守護她(他)的騎士吧!

在雙方都成為守護騎士之後,打開社群介面可以在守護騎士的分頁當中看到相關資訊、對應的每日互動項目。累積羈絆值可以提升守護騎士的等級,等級越高增加的能力值也會相對應上升。另外,完成每日互動任務能取得守護徽章,憑徽章可向納維亞聖城與公會領地內的<守護騎士召集人>「茉莉亞」兌換特殊社交動作,或者是守護騎士專屬社交動作。

透過守護騎士系統,可以跟心儀的對象進行告白

「聖劍降臨」主線任務開放,新時裝、新坐騎等你拿

本週將開放資料片「聖劍降臨」序章的主線任務,玩家們只要順著主線劇情到達等級 70 後,就會觸發新的主線任務。而這次的劇情將會圍繞在「莫頓港口」與「彩葉山丘」這兩張新場景,並新增了許多趣事成就與每日重複任務,等待啟源使者們前來挑戰。除此之外也增加了高等新怪物,想要前來此地的玩家們,請先提升自己的能力與裝備後再來吧!

「莫頓港口」與「彩葉山丘」登場的新怪物

在「莫頓鎮」與「彩葉村」內可以找到<冒險魔法師>「安吉莉嘉」,啟源使者們只要透過完成「莫頓港口」與「彩葉山丘」的每日任務,取得特產物品,就可以拿來跟「安吉莉嘉」購買「故事兌換券」與這兩個地區的專屬禮盒。打開專屬禮盒將有機會獲得風行者的手染裝扮、大耳猴的變身道具、以及長尾鳥坐騎等多樣好禮喔!

「料理」、「採集」新增玩法,累積貼紙 蒐集寵物

這次改版還推出了「料理」與「採集」的生產委託,玩家等級到達 30 以後,可向納維亞聖城的<料理協會委託承辦員>「薇亞」、<採集協會委託承辦員>「傑爾森」,承接這兩個生產協會所派發的引導任務。完成引導任務後就可以去找「該生產協會的吉祥物」承接對應的委託任務。而「釣魚」跟「考古」後續也會開放不同的新玩法喔!

專屬的生產寵物,可讓生產作業更加順利喔!

生產委託任務共分為 30、45、60、75 四種等級,完成來自各地居民所託付的任務,將可獲得數量不等的經驗、冒險硬幣以及該協會的集點貼紙。只要集滿 10 張貼紙,就可以去對應的協會兌換「神祕禮物袋」,將有機會開出該協會的「生產寵物」,這些「生產寵物」可在進行生產作業時,發揮效果。在完成一定數量的生產委託之後,還可獲得若干成就與稱號喔!

決戰聖劍GM!來自聖劍GM的挑戰狀!

活動時間
2014/11/24 (一)、2014/11/25 (二) 每晚 21:00~22:00

活動詳情
活動時間內,GM 會公佈活動地點及隨機選出在場 40 級以上的玩家們進行決鬥,而被選中的啟源使者們會得到 GM 的組隊邀請,以方便使用隱藏其他玩家的功能再進行決鬥,使決鬥過程更順利,而不論最終勝負結果,玩家皆可獲得獎勵!

活動詳請可「按此」參閱活動公告。

其他相關網址連結:
《幻想神域 2.1》官方網頁:http://ff.alta.hk/
《幻想神域 2.1》遊戲下載:http://ff.alta.hk/download
《幻想神域 2.1》帳號註冊:http://ff.alta.hk/register
《幻想神域 2.1》消息發佈Facebook:http://ff.alta.hk/facebook

Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
着婚紗同禮服既"守護騎士"
仲可以KISSKISS既"守護騎士"
而且仲要唔止一個人係五個人既"守護騎士"
以下圖片,由公會一眾女會員提供:

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
10493 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章

說好的小屋系統呢

EXP
6582 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 吹水勳章 用戶勳章 紅寶石勳章 發帖王勳章

ChLiu 發表於 2014-11-21 12:43
着婚紗同禮服既"守護騎士"
仲可以KISSKISS既"守護騎士"
而且仲要唔止一個人係五個人既"守護騎士" ...

普婚紗果張圖個女角~好K型下~整體既感覺極怪~

其實佢既守護係真係守護天使囉~
唔係真正只係屬於兩個人既守護~
而且大部人都為左附加既屬性~
去搵一個利用性既守護~
真係睇你點理解佢既『守護騎士』既意思~

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

MiniCar 發表於 2014-11-21 12:51
普婚紗果張圖個女角~好K型下~整體既感覺極怪~

其實佢既守護係真係守護天使囉~

但個任務只係送到野比其中一個.
仲要話"告白"比XX.
而且仲要"公告天下"
個屬性寫"關係有點曖昧"

EXP
6582 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 吹水勳章 用戶勳章 紅寶石勳章 發帖王勳章

ChLiu 發表於 2014-11-21 12:54
但個任務只係送到野比其中一個.
仲要話"告白"比XX.
而且仲要"公告天下"

之後好似要唔知幾多分~
就可以成為真正既所謂守護了~
明明原本應該係俾兩個人玩既野黎~
就好似變成左~貪心既野咁~
雖然只是一個系統~
不過我都覺得~不如將D字眼改左佢算啦~
係俾朋友們令大家關係更好既系統算啦~

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

MiniCar 發表於 2014-11-21 12:55
之後好似要唔知幾多分~
就可以成為真正既所謂守護了~
明明原本應該係俾兩個人玩既野黎~

我寧願叫夥伴系統.
要同人"告白",仲要"公告"比全世界知,仲要唔止一個人...
講到好似唔及啲親密8UP既人咁= =(因為1親密都可以做)
而且仲要買商城既野比第3,4,5既守護比人..
啲字眼真係似情侶系統.
我仲要係無情侶等基友既人

EXP
6582 點

ChLiu 發表於 2014-11-21 13:02
我寧願叫夥伴系統.
要同人"告白",仲要"公告"比全世界知,仲要唔止一個人...
講到好似唔及啲親密8UP既人咁= ...

都係果句啦~真係睇你點去理解佢呢個系統意思~
字眼上~根本適合情侶既小玩意~
因為你都講啦~會出現公告俾全世界知~你同某某表白~
都唔怕啦~一定好多人係度表白的~唔會咁易俾人發現你又同第2個表白架~
除非人地好專心留意個頻啦~或者你特別出名~所以會特別多人注意~

無情侶~得朋友都可以玩既者~其實轉返第2個角度睇囉~
唔好當佢係情侶玩既野囉~雖然真係~但係用第2個心態同角度去睇~
會令自己心情好D架~唔好因為呢個系統而要求其搵一個所謂既情人囉~
雖然都係玩~不過真係好無聊~因為朋友都做到既野~洗咩刻意去搵者~
除非你真係咁想有囉~HA~點都好啦~
唔好咁灰啦~打機者~開心D啦~

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5893 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

後宮系統   分開情侶同友情系統會唔會好D

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1287 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章

非常冇用既系統~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

主打遊戲
幻想神域
EXP
2361 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章

想知道親密度各LV加成

EXP
4818 點

用戶勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章

怎一個頹字了得.

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

MiniCar 發表於 2014-11-21 13:13
都係果句啦~真係睇你點去理解佢呢個系統意思~
字眼上~根本適合情侶既小玩意~
因為你都講啦~會出現公告俾 ...

你咁溫柔咁既.
你係邊個

EXP
6582 點

ChLiu 發表於 2014-11-22 12:28
你咁溫柔咁既.
你係邊個

你~好奇怪呀~
咩我咁溫柔呀@@
我係邊個重要咩~

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

MiniCar 發表於 2014-11-22 12:29
你~好奇怪呀~
咩我咁溫柔呀@@
我係邊個重要咩~

無啊~綷純想睇下係咪識既~

EXP
6582 點

ChLiu 發表於 2014-11-22 12:42
無啊~綷純想睇下係咪識既~

其實好似識~又好似唔識~
我都唔記得啦~由得佢啦~
識唔識唔係咁重要者~
最緊要大家玩GAME都可以開心者~

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
大家,其實各階的親密度都只會加微量HP和攻擊這樣,還有一些沒啥用的小動作而已...老實說,沒用的

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
2915 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 友誼之星勳章

搞基 不对,是守护系统出了~

主打遊戲
幻想神域
EXP
10084 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章

唔錯哦  呢次更新~~~

主打遊戲
幻想神域
EXP
10084 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章

唔錯哦  呢次更新~~~唔錯哦  呢次更新~~~唔錯哦  呢次更新~~~
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿