AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 3872|回復: 26
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 不如官方自帶賣金算啦? 另附帶一個採集玩家的心聲   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
80 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章

樓主
其實真心 70裝合成費太費 玩家只靠副本之類難以負擔 令外掛反而成為玩家恩物(笑)
冇左外掛 玩家怎合5星70橙武? 普通剛升70的玩家根本連配方都負擔唔起
所以 提議官方在商城賣G 仲要賣得比外掛平 或者賣差唔多 包外掛自動收檔
另外 身為小市民的我 當然希望官方在推出以上商品時不只限用元氣點買G 連招待都可以買就最好啦

話說 官方順手正視下採集材料太少的問題好嗎? 我每次去踩巨鳥蛋都係見到有人陪我一齊踩 唔係就1粒都見唔到
一粒巨烏蛋成8 9G 40等材料要依個價會唔會有D問題?
官方大大...係時候在採集NPC度新增稀有食材的商品啦 唔係到時1粒40等食材貴過70等闢天裝配方就笑死人啦

lung753951  好多遊戲商城點直接換GAME錢都係成堆外掛,要冇外掛除非冇遊戲啦  發表於 2014-12-18 10:27:13
ekixon  你話商城賣G?不如直接賣70裝 / 乜都有得賣好冇?咁樣外掛都會自動收檔。  發表於 2014-12-17 10:51:25
ekixon  岩岩升70米慢慢自閉打單人囉...邊個話一定要用70裝...似你自己負責唔起多D,唔係"玩家"。  發表於 2014-12-17 10:49:07
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
20921 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 吹水勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
你傻的嗎?

主打遊戲
幻想神域
EXP
24 點
第一條持保留意見,第二條反對。
採集如果真改成材料滿地都是的話,讓那些靠採集賺錢的玩家怎麼辦

主打遊戲
幻想神域
EXP
312 點
第1條我也保留@~@.....
第2條...以前做料理不是小遊戲的,
做巨鳥蛋那個料理,我起碼採了300粒以上!!!
人都顛

還要採鍊金升A!!!!(這裡又150粒!!)
價格是玩家自訂,採集出來的機率才是最大問題吧?

林宮依人  >_>造藥水不是嗎?  發表於 2014-12-16 01:10:28
Excalibur  點解巨鳥蛋料理要300粒以上.....  發表於 2014-12-14 12:05:57

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

1.啲G用太多....
唯有買點賣點.....
明明450HKD=1M,但玩家賣G都可以350HKD=1M
比例仲係1:8~8.5.................

假如果你賣點/賣點品/賣時裝等道具.
賣1~2次大筆,應該都有1把5星武70武....

外掛係少咗,因為呢幾日有藍燈.
唔見有新角色出現
幣商都仲係450HKD=1M...

學習要500G,整一把約250....
其實都係有方法的....
不過星唔係重要.
重要係強化.....
強化比加星容易吧?

2.確實,有人靠巨鳥呢啲黎賺錢
但都確實,呢啲太難採.
係雙面刃...

以下圖片,由公會一眾女會員提供:

主打遊戲
幻想神域
EXP
2361 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章

1 官方賣金系吾可能,就算賣,工作室也會賣金平過官方,有人急缺錢,有的人回去同工作室買金,有的回去入點賣點,點解系多人去同工作室買金呢?

2 巨鳥蛋煉金要用,煉金從低級到特級都會有一種料系好難採,雖然自己採很痛苦,但係最起碼都系有小小難度,我覺得有難度先系好玩,而且巨鳥蛋難採可以比時間多即玩家賺錢用

3. 闢天價錢平系因為坦補小人玩

ekixon  超孚分析++++讚  發表於 2014-12-17 10:52:17

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
天生購物狂 發表於 2014-12-14 02:46
1 官方賣金系吾可能,就算賣,工作室也會賣金平過官方,有人急缺錢,有的人回去同工作室買金,有的回去入點 ...

闢天低價係連坦補都被要求輸出下更本冇用

主打遊戲
幻想神域
EXP
80 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章

恨思歸 發表於 2014-12-13 20:44
第一條持保留意見,第二條反對。
採集如果真改成材料滿地都是的話,讓那些靠採集賺錢的玩家怎麼辦 ...

冇話改到成地都係 只係話以合理的價錢放在採集商人度
當然 唔會話用同普通鳥蛋同樣價錢賣 10粒5千/1萬就差唔多吧?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1877 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章

又一個唔用腦既人  
1. 第一條問題 冇外掛 70橙武 先有佢合成既價值(隻隻GAME 都有外掛嫁啦) 新手靠既係打單人出寶 加上大把搵$既方法
2. 你8-9G 一粒巨鳥蛋 覺貴 咁你咪自己汁LO(稀有食材就係咁) 你試下玩下瑪奇/魔獸 E隻GAME 以經好友善

ekixon  米係..冇機械人長期棟係度執已經好好  發表於 2014-12-17 10:53:33

主打遊戲
幻想神域
EXP
312 點
樹精靈柃玥 發表於 2014-12-13 20:50
第1條我也保留@~@.....
第2條...以前做料理不是小遊戲的,
做巨鳥蛋那個料理,我起碼採了300粒以上!!!

因為一直開唔到金色....
果陣係隨機開咩色出黎,只能說我比較黑><.......

主打遊戲
幻想神域
EXP
2327 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章 用戶勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章

咪就系 而家比以前好好多啦 以前料理要解金食材成就 邊有小遊戲給你玩 自己摘摘,摘到傻都開唔到

Excalibur  這邊的表示未有小遊戲之前根本唔玩料理 特別係依D超難出的食材....(=ワ=)  發表於 2014-12-15 18:48:00

主打遊戲
幻想神域
EXP
80 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章

qq3336335 發表於 2014-12-14 12:47
又一個唔用腦既人  
1. 第一條問題 冇外掛 70橙武 先有佢合成既價值(隻隻GAME 都有外掛嫁啦) 新手靠既係打 ...

第一 我相信絕大部份玩家都買過G/賣點收G
有D人同玩家收的 當然有D人係由朝玩到晚 1個月可能只靠打副出到幾千G(唔計出寶)
其他收G的 當然就係外掛度買
話賣點賺G的 1張未入200點大約1600~1800G D金邊度黎? 入面有幾多真係玩家自己打副出綠裝賣比NPC/打怪出的果幾十銀?
新手靠打單人副出寶加上其他方法搵錢? 如果只靠打副1隻怪幾十銀+出綠裝賣百幾銀 你諗下打幾多埸副先夠500G買張合成配方?
好啦話靠出寶 比你咁好彩出源神珠 大約1WG 個個買家的1WG都打副打返黎? 我就唔信啦
追溯返D錢的求源 睇怕大部份係同外掛買
依家周街都有人有70橙武+若干星 我就睇唔出70橙武有咩價值 現實就係玩家點都要合70橙武
咁果D返工/返學的玩家邊有時間去打N埸副出果500G+2百幾G合把橙武? 外掛咪發過豬頭囉
既然點都有人去買G合70武 依D錢比官方賺好過比外掛賺

第2 8~9G1粒巨鳥蛋 只係我指出難採到的論據之一
我依家就係話依個食材太過稀有太過難採 提議官方比玩家用採集貨幣買 唔洗下下面對有G都未必收到的情況
有時採左幾set採集貨幣返黎又冇咩用 又唔係成日要用到60等或以下的材料 加上果D食材10粒先幾百採集貨幣 咁多採集貨幣要黎做咩 集套時裝? 等到夠等級果時都夠買十幾套派街坊啦 話賣材料比玩家? 又冇咩人收60或以下的食材/合裝材料
所以先話可以以比普通同等級食材貴幾倍至十倍的價放比玩家 平時唔玩採集的玩家一樣唔會有咁多貨幣 一樣係要收 這只會方便了真正玩採集的玩家

主打遊戲
幻想神域
EXP
312 點
"絕大部份玩家都買過G/賣點收G"
這點我抗議!!!!!!
我ED小玩家未買過金,未賣過金
點數也只入過他的APP送的15點-_-......
我每天只打風火2次+42 1次+3龍(可能會打)+聖域...
好像沒有了-X-.....應該也有5-60金吧?
風火沒什麼箱打一次為左12金個任,42應該係主打多箱多料
其實一天打2百金不難,只是你有沒有打,
42+668+70冰<---箱應該係多吧?
不要只會說新手新手,大家都一樣在打副,
老手也好,新手也罷,
夠狠打埋62!!!!
好瘋狂

另外採集貨幣可以買中尋....個名唔係好記得,
以上為個人見解~ ~

EXP
4818 點

用戶勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章

好多野都有雙面嫁啦...

主打遊戲
幻想神域
EXP
65 點
樹精靈柃玥 發表於 2014-12-15 21:46
這點我抗議!!!!!!

原來柃玥兄同我一樣都未買過金~
不過我d點就係用金收返黎~

樹精靈柃玥  不好意思,我是女的..... 有想過用金收點的@~@,可是還是覺得很麻煩冇咁做~ ~  發表於 2014-12-16 23:43:58

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
375 點
咁不如出個掃蕩系統
禁個制 即刻扣除次數 拎哂副本全部怪既經+隨機掉寶

主打遊戲
幻想神域
EXP
80 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章

樹精靈柃玥 發表於 2014-12-15 21:46
這點我抗議!!!!!!

想請問你要打出200G 一天要上幾耐線?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
751 點
不需要太耐,每日肝2輪副本就夠,但不要少看低等副本啊,小怪掉落金錢跟高級沒差多少,30~40銀,只要夠恆心,耐力,跟人組隊刷完42及風火雙領主之後,有時間自己單刷埋低等白石微光奇蹟螢沼水洞阿古斯及62(我諗你用得70橘裝實力應該不差,還有,記得完清所有小怪),賣埋垃圾,1日200金不難賺。

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
751 點
補充一下,還有戰神,鬼哭及沙殿,每個刷一刷地獄5人單人困難及easy,算一算,1個低等副本可刷次數,1日不只200金添

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
751 點
要錢就得付出勞力/努力,金是不會從天空掉落黎畀你架,除非有人寄錯附帶遊戲幣的郵件給你,這是後話。
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿