AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: bb9977
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 新手有冇人一齊玩>v<   [複製鏈接]

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
DPS即係damage per second,每秒輸出,同DOT(damage over time)唔同,DOT人人都知係有個固定傷害(幻想後期改到又食爆又食傷係異類),DPS係即係睇你既傷害,爆傷果啲可以造成最大幾多輸出,簡單嚟講就係強打
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
幻想神域
EXP
7772 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
315 點
如果唔會點樣放錢玩就唔好鐮刀

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5393 點
k190853 發表於 2014-12-21 20:44
鐮刀...你先諗下你玩鐮刀前玩咩好先...正如你所講,要先有一隻角色60lv以上,而鐮刀雖然帥氣,但先同你講下,鐮 ...

同學你未玩過鐮刀可唔可以唔好亂咁講
專精之後鐮刀既DPS已經高過杖
天生血厚同技能優勢令到鐮刀既裝備投資回報率好高
一隻完成型既鐮刀可以係最高階既副本靠住先天既優勢一路行一路控場一路秒怪
打王亦都可以因為個傻傻地既仇恨值系統搶大部份強勢職既仇黎坦

其實全世界對鐮刀既岐視真係好高 不論中 港 台
因為一大部分既玩家完全無見過75UP既鐮刀究竟係個咩狀態
一個主力技能CD1.6秒 技能系數1.6-3.1既職業會輸出低只不過係一個成見同錯覺
鐮刀係一隻直傷型職業 DOT只不過係最低傷害保證
建議你都係研究下鐮刀再批評
如果你話鐮刀既問題係輸出太低
我諗要拳儲氣紋先爆到一次2.25系數既武連華打副都唔會高輸出得去邊

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
azuresky 發表於 2014-12-22 10:21
同學你未玩過鐮刀可唔可以唔好亂咁講
專精之後鐮刀既DPS已經高過杖
天生血厚同技能優勢令到鐮刀既裝備投 ...

同學...我都算係已經有隻鐮刀到67架啦...未玩過鐮刀...
某程度上鐮刀的確比拳刃更OP,
但係鐮刀既DPS主要靠兇靈降世+左專精招技...
鐮刀其他技基本都係DOT/輔助,
鐮刀點好冒險同奧義後大概有60破防,
呢點的確可以增加到下輸出,
而且,完成型既鐮刀,的確係做到你所講既所有嘢,
但完成前既話你都應該知幾難打架啦?
新手易棄坑,唔好一嚟就講到有幾好有幾好,
會比咗個錯覺佢地...

主打遊戲
幻想神域
EXP
372 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

鐮刀其實5會細力得去邊, 只要你有心玩, 同埋有個心理準備條路會好難行(?)
鐮刀同書都係dot職, 5係玩即時傷, 係要點毒得入肉同埋減傷降防, 做輔助形打手
嗰3隻寵都5可以睇小佢地, 隻蝴蝶龍同個男人真係好幫得手, 蝴蝶龍10F dot毒得入肉, 男人攻速快, 幫你打快D
但個人覺得鐮刀5太適合新手玩, 因為官方一開始就60LV, 未玩熟隻game同個職就開始打D異界副有D5上5落, 新手會難pick up
不過我認為鐮刀比法書5洗跳打咁多咁解

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
honoo723 發表於 2014-12-22 12:01
鐮刀其實5會細力得去邊, 只要你有心玩, 同埋有個心理準備條路會好難行(?)
鐮刀同書都係dot職, 5係玩即時傷, ...

我個人係因為要衝爆同速所以就用雷精靈同狐,再加魅魔回血...

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

樓主,你ID叫乜?
可以用INGAME到寫信打個HI比我.

以下圖片,由公會一眾女會員提供:

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

有色字係比樓主睇,黑色字係比其他人睇

樓主話用朋友個AC開到鐮.
我唔知佢朋友入面有乜裝.

話唔定係全身狙擊呢
鐮刀DOT技得幾招,但我見親啲高端鐮,都係用魔魂/兇靈.
果啲有幾多係DOT傷呢.

至於你地話完成型既鐮刀.
我唔知點先為之"完成"係好似 瓜粒 咁單刷副本?定係打副好大力?
對我黎講輔助職(鐮,書,琴),企係打手附近上下狀態,又唔死,已經係幫咗好多忙.
仲好過啲PVP+20既猛人走黎打副(見到呢啲人即時無心機)

不過樓主係新手,根本唔會明各位大人講既野.
講咁多,其實玩得開心就夠.
你覺得鐮刀型咪去馬玩囉,唔洗理啲人講乜.

我玩書玩咗成年幾,都係因為"有愛".
當初咁多燒書文,都堅持到依家咁強勢.

以下圖片,由公會一眾女會員提供:

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
2915 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 友誼之星勳章

之所以鐮刀被人歧視,其中之一是因為當時活動搞到一群工作室鐮刀刷錢吧……
假如真心喜歡這個職業,無論多慘,還是會繼續下去,這就是真愛
不管你的武器是劍,槍還是十字架,都是你自己的選擇,因為路,是你自己選擇的。“為夢想而生存”,是給予先驅者的勛章,但更多的是給予失敗者的烙印。——某網遊某NPC說的話

主打遊戲
幻想神域
EXP
86999 點

儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

549524560 發表於 2014-12-21 18:40
其實我是每日三個招待卷(一個50)任務慢慢存起來的,8個角色有6個每天做,一個角色一天15本…… ...

你釣幾場魚王就有900本了...

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
2915 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 友誼之星勳章

wai-v- 發表於 2014-12-22 19:22
你釣幾場魚王就有900本了...

其實我不是為了經驗書才去做那任務,而是招待卷,也就是說,那是副產品……對了,問下,惠比壽一套能釣魚王么,我最近才開始呢……

EXP
4533 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

549524560 發表於 2014-12-22 19:29
其實我不是為了經驗書才去做那任務,而是招待卷,也就是說,那是副產品……對了,問下,惠比壽一套能釣魚 ...

你叫新手去釣魚王

想笑死咩???

一件"釣到魚王"既釣裝,

整得黎,

我帶佢打幾場副本"企吸經驗"

都升到啦!

係到誤導人.

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
2915 點

cskm2005 發表於 2014-12-22 20:06
你叫新手去釣魚王

想笑死咩???

我又沒說釣魚,我是問下那個說釣魚王幾場就可以了,那麼魚王惠比壽可以釣么
我只是說我當時900本書53升到60,只是這樣而已,哪有說叫樓主釣魚王……請看清楚,別誤解,從頭到尾,我只有說過一次魚王,而且是問題,不是答案……

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
549524560 發表於 2014-12-22 20:15
我又沒說釣魚,我是問下那個說釣魚王幾場就可以了,那麼魚王惠比壽可以釣么
我只是說我當時900本書53升到 ...

惠比壽有難度,基本開經書的魚王,龍蝦和旱地蟹用惠比惠都是會不停斷線的了...
最少也要太公才能穩釣...

549524560  哦,那我就不去了,免得浪費時間和材料,感謝提醒~  發表於 2014-12-22 20:54:50

主打遊戲
幻想神域
EXP
43 點
其實新手咩都唔洗理 睇自己鍾意玩咪玩咩

549524560  +1,就玩自己喜歡的職業就可以了~  發表於 2014-12-22 21:23:16

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
68 點

遊戲狂熱勳章

一齊玩

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
發現樓主已唔見人了=_=

EXP
8917 點

麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章 吹水勳章 藍寶石勳章

對吾住甘熱心架各位
我諗我吾會玩了
因為入面D時裝太貴了
我FD俾我既係吉AC,得一隻4xLv既吉AC
而時裝係我想玩既原因之一
但Game入面D時裝好貴......
我學生黨(兼家貧),實在放吾落錢
睇怕我都玩吾起了QvQ~
謝謝各位既熱情m(v.v)m

PS.時裝係女仔既命根

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
2915 點

bb9977 發表於 2014-12-27 21:46
對吾住甘熱心架各位
我諗我吾會玩了
因為入面D時裝太貴了

可以招待卷抽,我一直都是這樣抽的,一套橘色了,就少背飾,兩件衣服……
招待卷一個角色的話,答題兩次全對500招待卷,每日三個150~
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿