AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1780|回復: 15
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 官方唔該捉下外掛啦 [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

樓主
日期:2014年12月27日
時間:晚上10時後
地點: 各野外及副本 (白石副本最為嚴重)
分流: 所有

官方,
希望你地分配一下人手,
唔好次次長假期就任由外掛湧現,
今日D 外掛已經多到個SER LAG LAG 地,
唔該清下D外掛啦

請見下圖

Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
今日已經係第3日,
情況係惡化緊,
而家聖誕假, 短短3日外掛已經回升返晒,
咁到農歷年假點算?

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

真心希望官方可以取消左 60LV 可以 直接開鐮刀60LV
如果D人用外掛, 掛1個60火炮,
佢就已經即時成個帳號都係60LV鐮刀,
掛1個火炮60等於多7隻60鐮刀人物
掛完1隻鐮刀就換第2隻入....

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
2915 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 友誼之星勳章

其實我害怕他們會不會這麼做——刷完次數,刪除角色,創建鐮刀,繼續刷,如此重複……無限刷

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

549524560 發表於 2014-12-28 00:48
其實我害怕他們會不會這麼做——刷完次數,刪除角色,創建鐮刀,繼續刷,如此重複……無限刷 ...

呢個我就唔知啦,
但係佢60LV 開 60LV 鐮刀根本就係個BUG來,
俾外掛利用來刷副

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
2915 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 友誼之星勳章

小細細 發表於 2014-12-28 00:56
呢個我就唔知啦,
但係佢60LV 開 60LV 鐮刀根本就係個BUG來,
俾外掛利用來刷副 ...

只是好人難做,會被利用……其實官方沒惡意,只是人的素質太那個了,就像日本某同人作品的名字版權被被人買走一樣,那些人真該死!

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

549524560 發表於 2014-12-28 00:58
只是好人難做,會被利用……其實官方沒惡意,只是人的素質太那個了,就像日本某同人作品的名字版權被被人 ...

我都知出發點係好,
但係而家俾工作室利用來洗錢就應該要改啦
好老實, 而家60LV 唔難升,
而工作室掛一隻60LV火炮,
即時成個帳號都已經係60LV人物
學你咁講,
佢地DEL完再開人物洗錢都仲得
所以個速度係好驚人,
唔該官方搵人封封D外掛先啦,
而家情況惡化緊啊

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
2915 點

小細細 發表於 2014-12-28 01:04
我都知出發點係好,
但係而家俾工作室利用來洗錢就應該要改啦
好老實, 而家60LV 唔難升,

希望官方想辦法解決外掛問題吧,不然對我這種沒什麼時間的人來說,簡直悲劇……那物價
夜深了,早點睡吧~

主打遊戲
幻想神域
EXP
500 點
其實GM有做野嫁啦
而家金價又升左成倍

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
2915 點

睡前我想到某人提起的事呢,其實官方可以跟外掛槍下生意哦~搞個金幣與充值幣的交易系統,之前應該說過了,就是買賣金幣的地方,用充值幣買金幣,也可以金幣購買充值幣,不過其中充值幣是綁定的,而上架拍賣的充值幣是只能充值得到(無綁定),而假如大多數玩家都用這個交易獲取金幣的話,那麼工作室就會受到一定程度的打擊吧?畢竟,工作室的金幣只是用來換現金的,假如換不了,就是廢物了~當然,前提是官方願意出這個系統,交易所的交易價格不比工作室高太多,玩家大多數願意使用這個獲取金幣,只要這樣的話,就一定程度解決問題了~
順便說下吧,我第一次見這個系統是國內開發的某網遊,好像是叫星塵傳說,好像當時是自己開發自己運行的吧,第一次見到有兩種商城的~不過後來換了代理,坑爹的代理,遊戲死了,沒什麼人……
以上假如說得不對,請見諒~

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

Chiv33v 發表於 2014-12-28 08:59
其實GM有做野嫁啦
而家金價又升左成倍

我冇話佢一直冇做野,
GM 有做野呢個我係肯定,
問題係一到假期, 就會出現大量外掛,
我嘈緊GA係作為一間營運網遊工司,
係假期唔應該全員放假,
應該分配好人手管理遊戲

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

Chiv33v 發表於 2014-12-28 08:59
其實GM有做野嫁啦
而家金價又升左成倍

少量外掛係可以接受,
但係尋日我一邊打天塔一邊望住個頻,
接近1小時不停有召喚英靈原神,
而3日內D外掛係冇捉過...
咁樣去管理遊戲係唔得

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

時間係星期日下午5時
頭頂上不停出現死透了的成就
官方可以清理一下外掛嗎

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

一堆外掛在刷成就頻,
教人如何買點消費?

主打遊戲
幻想神域
EXP
312 點
一到假日就好多外掛出世~ ~

EXP
4818 點

用戶勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章

呢個情況應該持續到下年 1月1.