AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 5057|回復: 25
打印 上一主題 下一主題

[活動] 【急求GM】關於今次「啟源大陸守護禮」活動   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

樓主
GM.
今次「啟源大陸守護禮」活動
「暴風主宰」係人多既情況下,又LAG機,又難打,又係咁RE王......

今日(1月6日)可唔可以唔好放咁多「暴風主宰」改為其他頭目代替???(由其是夜晚)
而且尋晚(1月5日)仲要同一個地區,同一個地方出2隻「暴風主宰」,根本係打唔到.......

因為你出呢隻王會出以下問題:
1.分流太多人,特效太多,導致本身LAG機既情況,更加LAG機,令到玩家根本打唔到.
2.隻王啲DOT傷太勁,仲要LAG機,根本無幾多玩家可以生存.

而最大問題係.
呢啲活動,太多人集中係一個CH,而且仲要同一個地區.
入夜太多人,根本LAG到爆.

已有 1 人評分金幣 收起 理由
司馬信 + 10 已轉告活動人員咯,他們也會對活動調整一下.

總評分: 金幣 + 10   查看全部評分

以下圖片,由公會一眾女會員提供:
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
老老77,你估今次個活動唔係免費伺服器測試咩?

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

支持改為其他頭目代替...隻風王下下按人頭出風....真係LAG死左都未知咩事....

另外D王怪可唔可以唔好咁近復活點出?! 一復活居然中紅再死...真係"很難活著"....

Orz 尋晚狂打狂LAG狂死狂RE完...GM出手了...然後我岩岩復活...唔計我有打到...無箱...欲哭無淚...

九級天神會員

http://agames.hk

主打遊戲
幻想神域
EXP
164982 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 吹水勳章 趣圖分享勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章

已轉告活動人員咯,他們也會對活動調整一下,感謝提供意見!

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5029 點

在線勳章 發帖王勳章 試帖勳章

謝謝玩家的反映,我們會針對昨天的情況而調整

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

神域使者 發表於 2015-1-6 10:14
謝謝玩家的反映,我們會針對昨天的情況而調整

經過好多次這類型活動之後,希望官方不要一次只出一個分流!!

公告話活動王會出在分流3,之後個個玩家都馬上轉入分流3
這表面上是沒有問題的,因為是活動...但這是一個錯誤
一個ser有6個分流共有100人,因為活動關係,有90人轉入一個分流1
這會令本身在分流1不參與的玩家會造成lag/黑技等的不便
加上每次活動都只出在一個分流,分流的作用不是分開玩家以達成舒緩伺服器嗎?
次次活動都出在一個分流,唔lag就假啦,這活動唔死ser都算是奇蹟
彈機人數不在話下,這會影響到不參加的玩家

我只希望活動不要只出在一個分流,至少都在兩個分流一齊出啦,唔係真會好lag又影響到人

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
10879 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

能不能準時點啊.....

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
48 點
這個活動坑死了 ~LAG到死~

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
10879 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

媽蛋 打活動王被踢下線了 誰賠償我 渾蛋爛伺服器

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

司馬信 發表於 2015-1-6 10:13
已轉告活動人員咯,他們也會對活動調整一下,感謝提供意見!

嗯...見到有做野...

但我(地)針對既係「暴風主宰」呢個王....

因為呢個王會根據玩家人數增加特效強勁既技能...
反觀朱雀同「熔岩領主」,根本無呢個清況......

希望官方有得再調整就請快....

以下圖片,由公會一眾女會員提供:

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
2915 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 友誼之星勳章

叛逆小方 發表於 2015-1-6 11:53
經過好多次這類型活動之後,希望官方不要一次只出一個分流!!

公告話活動王會出在分流3,之後個個玩家都馬 ...

分流的話,應該改成6個有4個是活動,其他2個無活動,那就大致上能解決部分卡的問題……

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

549524560 發表於 2015-1-6 18:34
分流的話,應該改成6個有4個是活動,其他2個無活動,那就大致上能解決部分卡的問題…… ...

上幾次大型活動都係只出在一個分流,又係LAG到爆,黑技又有,彈機又有,LAG到打唔到王又有,轉唔到CH又有...

549524560  所以說還是出多幾個,不過全部出的話,會影響到部分不參加活動的玩家,所以還是留1-2條線沒活動~  發表於 2015-1-6 19:21:38

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
10879 點

LAG到王都摸不到 賠償啦渾蛋

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
2915 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 友誼之星勳章

nightmare15951 發表於 2015-1-6 20:05
LAG到王都摸不到 賠償啦渾蛋

你去得太慢了?……只要不RE,碰到王,即使死后沒碰,也沒有獎勵哦~不過每個人收到的時間都不同,有的會比較慢

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
10879 點

549524560 發表於 2015-1-6 20:12
你去得太慢了?……只要不RE,碰到王,即使死后沒碰,也沒有獎勵哦~不過每個人收到的時間都不同,有的會 ...

一進圖 動都動不了....

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
10879 點

這個機率太離譜了 打整天18個箱 1張卡都不給我 人家一天4張
是不是沒花錢 就不是玩家了?

ChLiu  25個出1張  發表於 2015-1-7 01:11:51

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
2915 點

nightmare15951 發表於 2015-1-6 22:37
一進圖 動都動不了....

假如是早點進應該還好,晚點就……就像我剛才答完題后,火王卡到碰不到就死了,只碰到一個,風的話,我居然悲劇,網絡掉了……再上就打完了,10多分鐘就只有一箱子,對了,問下,能疊在一起嗎,活動物品的箱子~

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
10879 點

549524560 發表於 2015-1-6 22:41
假如是早點進應該還好,晚點就……就像我剛才答完題后,火王卡到碰不到就死了,只碰到一個,風的話,我居 ...

可以疊 一次開18個連個屁都沒....GM只出寶給花大錢的.....沒辦法

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

nightmare15951 發表於 2015-1-6 23:06
可以疊 一次開18個連個屁都沒....GM只出寶給花大錢的.....沒辦法

佢唔出比D壕,邊有方法留住D土豪

ChLiu  我都出唔到幾多.25先出1  發表於 2015-1-7 01:12:25

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

nightmare15951 發表於 2015-1-6 23:06

佢唔出比D壕,邊有方法留住D土豪

549524560  我眼花了么,你重複回復同一句話哦  發表於 2015-1-6 23:36:19
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿