AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: azuresky
打印 上一主題 下一主題

[疑難] [你點睇]你覺得以前既世王好打定宜家好打?   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
79 點
樓主
人地覺得整左個表比你就要遵守 因為佢係整表個個勞苦功高
12隻世王都係佢地既固有資產 所以你唔跟佢次序打就係偷跑/偷摸
你既生物等級就自然降左做狗 係好合理既事
本住"要不是我地比個表你跟你連屎都無得食"既大原則"我地應該要感恩
--------------------------------------------------------------------------------------
以上為強國玩家主流思想
懷念以前作業06砌時間砌到15分鐘打完12隻世王既美好時光
係就係趕 係就係有陣時會打漏一兩隻 但係d時間起碼用得有意義
咁得閒係度等等等 我釣多兩條魚唔好?
樹無皮則必死.人無恥則無敵
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
幻想神域
EXP
79 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
tingyi 發表於 2015-1-17 02:02
以前打15分鐘 係好CHUR 但好快樂好有意義 打得齊好開心 打唔齊唔會躁底
而家等30分鐘 真係打緊既時間1/20都 ...

強國陣線成功爭取遊玩幻想神域每四秒就有一秒係罰緊企

主打遊戲
幻想神域
EXP
79 點
我覺得時間長短應該睇番實際情況,有幾多人打黎決定
不嬲世王都會因為系統出D唔出D而越打越長 你做時間出黎個陣有冇預見過之後打一轉世王需要幾耐時間?
你話可以悠悠閒閒咁轉線打世王.我不敢苟同 依家既情況係轉一條線等到就訓著/發呆五分鐘去等一隻唔知出定唔出既世王
雖然係可以確保到好多人打到世王 但係會唔會費時失事左少少?
更甚既係 世王係公家財產 邊個打到邊個拎神點拎箱 成件事都好簡單
但係點解唔跟你個次序就變左狗先?話咩"雪2變狗糧了"?
如果你整個時間出黎係為左滿足虛榮感既話 恭喜哂你做到 但係唔代表全世界都要跟你個套做野其實由一開始要講既都係講你既態度問題 唔好抱住一種"要不是我比表你跟 你連屎都冇得食"既心態同語氣
不過咁
嘴長在我身上,我想怎麼說是我的事,
你都講到呢句我都無咩好拗落去,反正狗口長不出象牙.我都明要你講人類既語言係有d困難

主打遊戲
幻想神域
EXP
79 點
逝弦 發表於 2015-1-17 23:13
我最後回一次,既然你說了,造表是我自己的事,請問諸位大神們,是誰給了你們的權利來隨便噴別人的事??? ...
是誰給了你們的權利來隨便噴別人的事???

答案正是閣下

如果唔係因為你個副自以為造左表就不可一世既嘴臉 隨意指罵意見唔同既人係狗

你覺得樓主會唔會開post?

先撩者賤 打死無怨

如果你唔噴人 人地又點會噴你?

唔好擺起一副受害者既可憐無奈樣.你係一般頻有幾大口氣幾臭串全部打世王既人都有眼見.

人的臉皮能厚到這地步也不簡單

同一句說話完封不動回贈番比你

能夠見到如此無恥 將自己所做既完全忘記調番轉頭講到好似人地砌你生豬肉咁既人 咁大個仔都係第一次見 長知識了

主打遊戲
幻想神域
EXP
79 點
雨雨:d 發表於 2015-1-18 00:20
出2隻果晚真係勁無奈 企係到呆等…=.=

成功爭取one night stand
你會發覺你有30分鐘既青春稍然流逝

主打遊戲
幻想神域
EXP
79 點
想你的夜 發表於 2015-1-18 01:12
果條大陸仔...當正世王係佢自己咁
要全部人聽佢講...你當自己是誰?照照鏡好嗎
唔配合佢果d ...
人的臉皮能厚到這地步也不簡單

加字加字加字

主打遊戲
幻想神域
EXP
79 點
想你的夜 發表於 2015-1-18 02:05
真係頂佢唔順好耐
無人要佢造表造時間 比表人唔好講到自己咁偉大 你幫人時都係幫你自己 有時世王 ...

算啦可能人地國內興呢套思想呢

主打遊戲
幻想神域
EXP
79 點
想你的夜 發表於 2015-1-18 16:37
拖到咁長時間有咩意思??  2-3個ser(同1地圖)好近既時間 然後又on 99企係到等5-7分鐘
以前不嬲都係咁打.. ...

依家有啲香港人真係好恐怖
覺得人地整左樣野出黎俾自己就覺得要感恩唔應該咁多要求
但係永遠唔諗下個樣野適唔適合自己同符唔符合現實 對啲有異見既人就話不爽不要打

咁同689話唔鐘意假普選就應該去外國發展有咩分別?

主打遊戲
幻想神域
EXP
79 點
叛逆小方 發表於 2015-1-18 20:40
隻世王出左黎都冇10秒就死左,就算出晒12隻都唔知有冇分半鍾,企ga時間遠遠多過打ga時間

偷打係唔岩,話人係 ...

恭喜哂你成功用三句野概括哂我想講既野

主打遊戲
幻想神域
EXP
79 點

本身見到今個星期三番三個字完場既世王覺得倍感安慰 諗住由得個帖沉就算
點知岩岩打個陣又有人係度嘴炮話咩"有些人就是喜歡趕啊哈哈 害得有人都打不到 真自私"云云
我想講

逝弦
就算你排到個時間表要打成個鐘都好 都會無可避免咁有幾個SER係痴住出,上個禮拜高去雪個幾個ser就係好例子

第二 的確打得快既代價係會有一小部份人打唔到隻王 但係依家世王改強 要殺佢就要有高火力/多人先做得到
咁如果隻王係係短時間內比人殺左 姐係有好多人有份出力打隻王啦
打到既人仍佔大多數 而時間又比之前慳左接近一半 咁係咪有效率左先?
你話我地淨係顧自己唔理其他人打唔打到係自私所為

老實講呀 依家平均1.5分鐘1隻 如果90秒都轉唔到ser既上網同電腦 做咩要去打世王?打個副都會lag機啦

第三 唔該你 有野想講就光明正大開炮 唔好扮同朋友用白頻吹水單單打打 好啦到我回應你喇你又講埋d咩"言盡於此 拉黑罷了 不作多言"呢類浪費網絡資源既退場廢話 真理越辯越明 唔好次次都玩封鎖咁小學雞好唔好?

主打遊戲
幻想神域
EXP
79 點
Dr.Shaco 發表於 2015-1-23 23:38
本身見到今個星期三番三個字完場既世王覺得倍感安慰 諗住由得個帖沉就算
點知岩岩打個陣又有人係度嘴炮話咩 ...

如果逝弦既朋友見到呢段野唔該幫我轉達比佢睇

不爽就封鎖呢套處事手法係虛擬世界就話通行姐

真實世界就唔可行架喇.唔通你唔鐘意個同學就封鎖買起佢咩

關心朋友 由ffo做起 勸佢及早悔改啦

主打遊戲
幻想神域
EXP
79 點
叛逆小方 發表於 2015-1-24 00:09
時間係短左,但係世王出現重疊問題一樣有,轉慢少少就比人大大力圍死摸唔到,只係時間短左,打唔到ga人反而多左 ...
時間係短左,但係世王出現重疊問題一樣有,轉慢少少就比人大大力圍死摸唔到,只係時間短左,打唔到ga人反而多左,咁叫有效率?

首先 世王除非係每次必出12隻 如果唔係永遠都會有重疊既問題 呢個係系統問題無得講 就算係15分鐘 30分鐘 60分鐘亦然

另外何謂轉慢少少

90秒 10秒坐低轉ser 10秒轉到另一個ser(比盡你 20秒好未) 再比多10秒你轉完ser會lag機 都仲有50秒
咁我想問 到底要轉幾慢先可以轉到比人摸唔到?
呢個計法係一般機計法 below average就唔講啦 都係個句 你機比大眾差 無得怨

只係時間短左

講得好 你番學番少半晝你會唔會覺得無分別?點解你可以講到好似完全一樣咁.

主打遊戲
幻想神域
EXP
79 點
叛逆小方 發表於 2015-1-24 01:42
其實我今次打到4/5,只係s2轉s3慢左少少就少左隻

我想問下你本身有冇做開時間表既習慣
有既話 其實一般機要場場打足哂都唔係問題
如果無既話 你打少隻都無可奈何 以free rider黎講成績唔錯

你都識講啦,平均ma,咁係人都夠轉ch啦,但老實講s2s3有90秒咩?

攞頭先果次黎講,打左14分鍾,14*60/12=平均70秒

平均70秒都係夠轉ch,但頭先世王有一半以上都係轉左ch都冇40秒就要轉

只係頭尾出ga時間長d先有14分鐘,某d ch都唔知有冇20秒,隻世王味死下個ch就開始出

重有,隻世王改多左少少血就想冇咁易死,你諗得太簡單

面對頭先8成人果d 3星~5星+20武,隻世咪又係一樣咁豆腐,出黎都唔知有冇10秒

上文提到 就算你成個流程幾長幾短 server重疊都係有機會出現而且無可避免
以前作業出時間個陣要高雪來回跑 咪又係要選擇 賭博 估邊隻出邊隻唔出
點解依家有人比時間之後就搞到腦退化咁連本身有做既野都唔記得/唔識?

特別講下依句
面對頭先8成人果d 3星~5星+20武,隻世咪又係一樣咁豆腐,出黎都唔知有冇10秒
8成 姐係大部份人啦 如果佢地係agree慢慢打既話 佢地會除武普攻收源神 咁就算我地一小撮人話要快都快唔起
咁依你所講 其實大部份人都想快d打完快d做自己野啦可?

兩樣野黎唔可能一齊講,返學有好多野做,包括上不同ga堂,小休,集會等
返學係用好長時間做好多野,而世王唔同,只係做一件事

非常多謝你咁認真剖釋番學同打世王既分別

跟番佢地個套 其實打世王都可以用好多時間做好多事
可以打世王啦.可以發呆啦.可以吹水啦,可以訓覺啦,仲可以打丁添

咁時間長短有咩分別?都係打咁多

引用大師弦名言:一句到尾 就係打得快同打得慢既分別

你個隊既人假設佢地係有表有部唔錯既機
打得咁少應該都係因為佢地打得唔專心掛?

如果你話佢地上網廢機廢打得又hea 簡稱三低

你覺得majority應唔應該為左呢班三低浪費數之不盡既時間?

你不如去問下梁振英可唔可以推出一d向窮人傾斜既政策
佢直頭答你無月入萬4連票都無得投呀

效率 係以大眾為標準

點解要多數服從少數?_? 唔通你地既地位同人大班無能官員一樣高所以要我地市民大眾聽你地支笛?

主打遊戲
幻想神域
EXP
79 點
齊齊黎R金 發表於 2015-1-24 02:43
世王都改厚左 點解佢生存時間要同以前差唔多

agger

me agger 2

咁係因為齊狙既人越黎越多-.-