AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
打印 上一主題 下一主題

[疑難] 想了解吸血武器的知識   [複製鏈接]

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

墮落的救世主 發表於 2015-1-23 13:39
嗯謝謝你的意見,另外還有兩個疑問想要指教:
1)核心自己做和拍賣場買,哪一個比較值?

你有無70材料?!同埋你學左半成品果D配方未?!如果無學既就直接拍賣買啦...係蝙蝠同破防既核心比較貴...其他果D都唔算貴...仲可以揀你岩心水果D用...

防最好點高D...唔係咁易組到劍盾同你+BUFF的...HP靠食品唔難...
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
墮落的救世主 發表於 2015-1-23 13:39
嗯謝謝你的意見,另外還有兩個疑問想要指教:
1)核心自己做和拍賣場買,哪一個比較值?

核心先自己做吧,很難頭幾次就做到高%的,不過你倒可以看看有沒有什麼人cheap放你要的那種核心,屬性比較可有可無的,俗稱廢核
防的話有60已經算可以扛得了吧...

主打遊戲
幻想神域
EXP
423 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章

mi5842013 發表於 2015-1-23 14:06
你有無70材料?!同埋你學左半成品果D配方未?!如果無學既就直接拍賣買啦...係蝙蝠同破防既核心比較 ...

抱歉拉舊帖,不想因為只是要問一個問題開新帖,現在我做了3把70橙聖劍武器,目前最高%的是125庇護......攻擊加成最少要幾%啊?我在做下去我的錢就......

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

墮落的救世主 發表於 2015-2-12 22:35
抱歉拉舊帖,不想因為只是要問一個問題開新帖,現在我做了3把70橙聖劍武器,目前最高%的是125庇 ...

70武器製作費已經減左非常多,整多幾把都唔係好食錢(大約90G一把)
橙武最高130%,其實你唔想重整晒錢,120以上已經算好

主打遊戲
幻想神域
EXP
423 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章

叛逆小方 發表於 2015-2-13 02:09
70武器製作費已經減左非常多,整多幾把都唔係好食錢(大約90G一把)
橙武最高130%,其實你唔想重整晒錢,120以 ...

就是因為減價我才做得出3把,不過多謝了

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

墮落的救世主 發表於 2015-2-12 22:35
抱歉拉舊帖,不想因為只是要問一個問題開新帖,現在我做了3把70橙聖劍武器,目前最高%的是125庇 ...

125%已經不錯了...留錢整80裝吧...

主打遊戲
幻想神域
EXP
423 點

mi5842013 發表於 2015-2-13 09:10
125%已經不錯了...留錢整80裝吧...

武器沒問題的話接下來就是套裝了,剛剛拿積分換了上阻擊配方,想問一下,有什麼核心價錢不會太高而且也可以用的嗎?

EXP
6326 點

墮落的救世主 發表於 2015-2-13 11:57
武器沒問題的話接下來就是套裝了,剛剛拿積分換了上阻擊配方,想問一下,有什麼核心價錢不會太高而且也可 ...

依家出左80裝..70核心已經平好多..如果你有好多材料+學左制核心就可以自己制下..直買既話..我覺得下面呢D都OK...

兇獸的 傷害值提高1% 生命值提高1% <--最多人用都最貴..
鐵棘的 傷害值提高1% 防禦值提高1% <--因為你前面話你未滿防,如果唔+20可以考慮用呢D平D
飛羚的 移動速度提高3% <--要睇你本身跑速...

全套狙擊正常爆都唔會太低...再+食物/BUFF...可以唔駛用爆核...所以我揀左呢3種...

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
mi5842013 發表於 2015-2-13 12:33
依家出左80裝..70核心已經平好多..如果你有好多材料+學左制核心就可以自己制下..直買既話..我覺 ...

鐵棘仲有個好處,當你防唔用霸體都有75時,就可以直接用舞風衝閃,再加個傷轉血戰利,咁就夠哂硬~

主打遊戲
幻想神域
EXP
423 點

k190853 發表於 2015-2-13 12:42
鐵棘仲有個好處,當你防唔用霸體都有75時,就可以直接用舞風衝閃,再加個傷轉血戰利,咁就夠哂硬~ ...

我都沒想到!!早上拍賣場有看到,現在沒時間開,希望晚上還在那邊

主打遊戲
幻想神域
EXP
423 點

mi5842013 發表於 2015-2-13 12:33
依家出左80裝..70核心已經平好多..如果你有好多材料+學左制核心就可以自己制下..直買既話..我覺 ...

我的防的確到現在還沒滿,現在我換了剛剛的70橙並強化到+10 1星後,再吃個70料理勉強的上到了65%...

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
不過要記得,依家防滿可以溢出變HP,所以繼續用霸體同鐵棘都應該可以衝到下HP...

主打遊戲
幻想神域
EXP
423 點

k190853 發表於 2015-2-13 19:35
不過要記得,依家防滿可以溢出變HP,所以繼續用霸體同鐵棘都應該可以衝到下HP... ...

哦哦,謝謝!!