AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 2434|回復: 9
打印 上一主題 下一主題

[其他] 關於(聖劍)聖雷破空斬系PVP既回彈'BUG'問題 [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
255 點
樓主

早期官方好似修改左喱方面既BUG
但近日又好似出現返..
敵方施放1次(聖能爆發)既聖雷破空斬
但我受到兩下聖能爆發傷害(當中包括會觸發狂熱/連擊效果)
岩岩系戰埸入面..敵方一隻大劍施放出一招(聖能爆發)聖雷破空斬
發現傷害表中顯示左兩次聖雷破空斬(聖能爆發)傷害
而當時我隊友一樣發現有喱個問題..所以一齊影左張相
如圖所見..一招可同時對敵方兩位(或以上)敵人造成''回彈''問題
圖1.我本人 圖2.系我朋友 (兩圖為同一時間影)

1.2.
請官方正視 感謝

唔清楚台灣SER仲有冇喱個問題存在..
但本人冇巴哈AC..可以的話請幫忙轉去巴哈

1個ac 10個人用   吹咩??
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿

其實果次更新完之後.
依然都會連彈相同目標.
即係咁
A係主目標.
B係次目標.

A受到一次雷彈攻擊.
連鎖彈跳到B.
而B都受到一次雷彈攻擊.
就連鎖彈跳到A.
即係A已經受到2次雷彈攻擊(其中一次係連鎖).
咁A就唔會再受多一次雷彈連鎖.
而B就有機會再受多一次雷彈連鎖.

我係咁理解.
而我見你地好似都係食咗2下= ="
我都唔明,我唔玩PVP的

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊
以下圖片,由公會一眾女會員提供:

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
255 點
上圖系 一招技能 對兩個敵人 連鎖兩次

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
18 點
事實擺明未做到修正吾會回彈
TAB住單一目標會彈兩下係正常
但係身邊既隊友一樣彈到兩次傷害以上
非常嚴重
請官方正視問題

主打遊戲
幻想神域
EXP
86999 點

儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

http://forum.gamer.com.tw/C.php? ... 87&tnum=3&subbsn=28
2樓GE
聖雷是小範圍傷害
所以彈到離他很近的小怪也會一起被打到
熔岩二王放聖雷很容易就秒了

你附近係咪有人

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
255 點
ChLiu 發表於 2015-2-8 18:26
其實果次更新完之後.
依然都會連彈相同目標.
即係咁

A主目標受到一次連鎖都屬於正常 (因為都只系連鎖左一次姐)
但連B次目標 都會受到兩次傷害 已經系唔屬於正常
因為B次目標受到既第1下傷害 已經屬於連鎖傷害
但今次個案系 B/C 次目標 都會受到兩下傷害
即屬連鎖兩次

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
255 點
wai-v- 發表於 2015-2-8 18:40
http://forum.gamer.com.tw/C.php? ... 87&tnum=3&subbsn=28
2樓GE

我身邊有冇人當時就留意唔到咁多哪
而我都唔系玩大劍 所以唔清楚佢招技系米小範圍
如果系既 小弟唯有認命
如果咁已經屬於正常 相對其他職業 不得不否認喱招的確太強

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
59 點
abch123456 發表於 2015-2-8 18:51
我身邊有冇人當時就留意唔到咁多哪
而我都唔系玩大劍 所以唔清楚佢招技系米小範圍
如果系既 小弟唯有認命 ...

聖雷係小範圍 幻神通信寫係2M 所以企太近就會攬炒

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5393 點
聖雷係範圍技黎 2條友企埋一齊一人食一次 另一個人中範圍波及咪2個人2次 唔係BUG (大概1個人身位左右 彈跳強制背擊
不過某職業既某個彈跳技能根本無改就唔講啦...

主打遊戲
幻想神域
EXP
99 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章

可考慮將當主手武器為盾劍時,使用技能"絕對防禦" 期間,增加每秒回復巨量%的HP效果。