AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 3353|回復: 12
打印 上一主題 下一主題

[心得] 單刷密林5人及一些聲明   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

樓主

聲明

近日發現有人散播關於本人不實謠言,識我奈既人都知我為人.

歡迎對我有懷疑既人同我了解清楚謠言,或加入公會相處一段時間.

因為前日我件+20甲消失咗.
嬲嬲地用住件粗制+9甲去咗單刷密林.

同時見到打副好多人問,
一王同三王點打.
既然單刷到5人,心得自然會比較好.

本人只係23萬表傷,13M血,又無食野咁走去打.
(有咗件甲就會變成25M傷+15M血)

真係神打既法書都30萬表傷企街,副手劍果班一下掃群怪.

一王:

其實都係死咗1~2次就知點打.
成日有人問:
A:打冰還是打火先?
B:打太慢,會唔會復活架?

其實冰王根本唔識郁...
至於你話咁樣有人拉有無用?
其實有用既,因為咁樣冰王啲紅地會少啲飛去其他人到.

單刷只係需要:
1.係邊角位集中打火.

2.閃開冰王範圍攻擊(雙武更佳),火王紅地可閃可不閃.
本來冰王/火王,單下打中你,可能係扣你幾千血.
但一次過食晒冰火王既攻擊就會係近乎秒殺攻擊.
(估計神打中間秒到王就無問題.估計)
3.好多人打完火,之後即時打冰,根住死咗.
原因係,身上仲有火王既BUFF.
咁你又比冰王打中,傷害翻倍...所以就....
大家記得打完火等個BUFF無咗先去打冰王,咁就安全得多啦

另外,如果你組咗個識坦既盾.
佢係可以拉晒2個王既仇.
而火王都會跟住佢.
某程度都幾好架.

二王:
同新風龍王無分別,仲弱咗啲,唔講.

三王:
開始時間:

結束時間:

可能跟團無雷,
所以之前唔係幾覺隻王有乜勁.
啲小怪有拉,拉完中到落雷可以秒人.....
呢到真係難點黎.死咗勁多次= =

我係呢個住到打,發現啲小怪果然會因為距離問題,少咗啲出現.

打一下個王,之後跑黎呢到,個王會自動"閃"過去....
只要小心啲,就唔會RE王+引到小怪.
希望幫到大家.

以下圖片,由公會一眾女會員提供:
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
733 點

遊戲狂熱勳章 瑪瑙石勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿

主打遊戲
幻想神域
EXP
86999 點

儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

3王戈到今日就會改...

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

wai-v- 發表於 2015-2-16 13:34
3王戈到今日就會改...
調整薄暮密林五人模式克蕾絲攻略難度,將召喚出的惡魔血量進行大幅度下修、縮短克蕾絲召喚惡魔的間隔時間,並提高惡魔在場上時強化克蕾絲的效果。
果啲小怪真係厚血.我之所以拉開佢地,主要都係打唔死又煩人....

如果下修咗.
咁可以好似台版單刷咁.
連王帶怪打吧~"~?

至於強化效果..
我都要今日有時間先會試到...

如果只係多少少,咁我依然可以磨死佢.
只係強防果到,深淵尾王,有帶雙刀打既,都知DOT傷>瞬傷.
果日打呢個王,無清小怪都唔見得佢可以秒我(無被拉走時)

主打遊戲
幻想神域
EXP
89 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章

我星期日都試左單刷深淵  (其實係太遲返到冇人打 )

打尾王都ok 好似平時五個人打咁 但係慢d  (汁珠汁吾切 )

尼緊幾日應該試下打密林 之前想試下 但係冇曬次數 加上自己唔記得留次數

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

5人深淵尾王有主雙刀或主書,好快可以毒死佢

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

叛逆小方 發表於 2015-2-16 23:33
5人深淵尾王有主雙刀或主書,好快可以毒死佢

試過2書2雙刀,隻王開盾,啲血好似放水咁快...

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
只可以話,跟得團個個都無腦火力,邊個會睇邊招咩事搞乜死...btw先多謝分析~弱雞們有咗分析後出個弱雞團都會大少少機會打得完~~

七級帝王會員

Happy Sugar Life

EXP
4427 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

紅字咩事

ChLiu  總之小心第時有人冒充我=]  發表於 2015-2-19 03:15:04

Just M...

J̱̰̺͍͈̬̉̍̈̒̉͗ͅu͔̬̬ͭͪ̇̽̓̊̆͊s̯̬̞̄͐͒ͧ͊ͪt̝̟̯͔̃̾̋̒ͥ͗ͤ̃ͣ ̰̬̝̫͊̎̅̂ͥ̾̓M̬̭̪̲̰͙͉͋ͧͬ́̔̌͊̅̊o͓͖͉ͬ͑ͦͫ̀͌ͬͅn̖̼̺̪̺̫̤̈̄͛̎͛i̥͚͌̌ͧ̂̍͊͆͂k̞̥̟̣̒̆͋ͧ͊͗̚a͕̙̭̙͒̊ͧ!̟̬̟̯̤̳̩̳́ͣͤ

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
59 點
補充一下冰火王既少少細節…
打王或比王打既時候會被疊上對應既冰/火debuff
集齊一套即時送你一招高傷害既<冰炎突爆>
本來單食一下都未必會死
問題係呢招通常會隨其他招附送…

起手時火王會跳過黎送個火debuff比你
所以呢個時候需要避冰王既招以免集齊一套debuff
冰王既範圍技有大同心圓同細實心圓2種, 一般走位就避到
最大問題係冰王仲有招隨機技 動畫上係一堆冰球飛過黎
呢堆冰球本身高傷害 再加上會疊你一個冰debuff
最後變成一瞬間食左一招冰王隨機技+冰炎突爆
血量冇番十幾萬通常就直接被秒
所以見堆冰球飛過黎 最好用雙武或源神技閃左佢
或者用冰屬甲再撐下血量黎硬食.

火王死後你身上既火debuff可能會仲有幾秒既時效
呢個時候打冰王你要確保你血量至少係夠食一下冰炎突爆
否則都係等debuff完或者雙武源神技車過去安全D~

ChLiu  其實我第3點都有略略講下=]  發表於 2015-2-19 02:54:47
小細細  大讚! 多謝分享!  發表於 2015-2-18 12:05:29

主打遊戲
幻想神域
EXP
1390 點
rho 發表於 2015-2-18 11:18
補充一下冰火王既少少細節…
打王或比王打既時候會被疊上對應既冰/火debuff
集齊一套即時送你一招高傷害既

其實好多人唔知果招"冰炎突爆"係固定傷害80952.

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

今日走左去單刷
想補充少少:
都係關於冰火2王,
冰王有1招細實心圓,
其實果招就係連串冰彈前奏,
當看到細實心圓之後, 再來的就是鎖定技了,
如果血量不夠最好用雙武閃技。
還有就是要留意冰王的米字型地圖技, 因為是扣防40%..
一不小心也是很易被秒殺,
可以的話配備2%吸血金武打會比較穩。
最後附上雙手斧單刷的影片

EXP
4818 點

用戶勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章