AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 3150|回復: 17
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 雷冥心得 (斧適用)   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
119 點
樓主
出新副到依家次次都係5條友打 無試過單刷

咁岩岩無人招我就自己爛左入去打.....

1王: 避紅技 即可

2王: 出盾果陣我用牽制(費是佢行過黎debuff) 出完繼續打

3王: 佢有幾招係幾高攻 不過轉完再出其他技就吸滿

1-3王我係用斧劍打 4王我用斧鐮 用金武吸

4王: 先全力破防輸出 1開波係咁移位先 (避佢直線技)  之後喪輸出 見到佢身上有d雷出黎 請彈開十呎遠 係咁飛斧 炎叱

等到佢完左個綁完左跳返入去輸出 loop 就得 (佳因我單刷係虧虧地 唯有咁...)

總結: 1-3王 普通斧黎講 5洗金武吸血 都1tick過(大約16m5血量左右) 4王我就吸5切 轉副武吸 就搞店

咁其實依次係我第1次1條友單刷 (我諗4王斧琴會比較好d) .... d裝襯係好亂黎 連buff都5記得開 希望幫到斧們/其他la

Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿

IT 係我識咁多斧入邊,
唔過30萬攻又單刷成功GA人,
真係堅技術流,
大讚

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

所以我咪一直講職業不平衡LO

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

叛逆小方 發表於 2015-4-16 13:07
所以我咪一直講職業不平衡LO

其實雙刀也可以很強的,
只是要看玩家投放了多少心血,
以下呢段片係之前巴哈見到...
或者你可以參考下..

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

小細細 發表於 2015-4-16 14:23
其實雙刀也可以很強的,
只是要看玩家投放了多少心血,
以下呢段片係之前巴哈見到...

無睇巴哈果邊...有無個雙刀既裝備圖?!

所有職都有人能單刷到了嗎?!

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

mi5842013 發表於 2015-4-16 14:50
無睇巴哈果邊...有無個雙刀既裝備圖?!

所有職都有人能單刷到了嗎?! ...

印像入邊佢冇貼裝備圖0.0
暫時只差聖劍, 琴 和火炮 未見過單刷片。

主打遊戲
幻想神域
EXP
119 點

各職都有好多好優秀既人係到 真係咁5平衡?

其實平5平衡我覺得係取決於你自己 我覺得係依隻game入面係無廢既人 只有懶既人

識得點砌裝 對應 技巧 反應 時機 可以令你打出黎既力 過高過你1倍表傷以上既人 你無聽錯係 "1倍"

就細細講 我平時係得27~30m 表傷左右 但我打出黎既力係同 3x~4xm 甚至5xm既 "同職" 媲美

點解? 原因係第2句到 我5多講

2013年9月 1挽依隻game我就開左3隻斧 果陣斧 係乜黎? 完 全 無 人 挽.

原因我5知點解 我只係堅信我愛既職而去挽 (當然有d係為左5同fd撞職)

直到出左職業特色 斧滿怒氣可以有霸氣傷害變得好op 就愈黎愈多人挽 包括好多重課金既人

就係因為咁令到斧更加op? 但事實並5係你咁諗 因為都係果句 "各職都有好多好優秀既人係到 真係咁5平衡? "

冰境5人為例 聖劍1開波咖哩棒可以打到隻王得返幾格狀態血 連我副劍都試過砍1半以上 你敢講5op?

仲洗等你出技? 5個人 1開波齊齊 "橫~~~ 嘭!!!!!" 就得la 洗鬼等你慢慢出技咩 就係因為咁 所以我都好5爭氣咁轉左副聖劍haha

係各職既頂裝之下 其實5係相差太遠 只係某1-2隻職比較過弱勢 而搞到斧好凸出

如果你仲係認為5平衡 請講個職出黎 我會盡能力幫你

主打遊戲
幻想神域
EXP
38 點
同為斧,看見單刷雷冥帖子,心想著又會是重課金幾十萬表攻神人....

看到最後被27萬表攻嚇呆了 (拜)
不是清色。
不是情色。
也不是藍色。
更不是黑色!

我是青色。貂蟬我老婆。

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

Its 發表於 2015-4-17 01:45

其實平5平衡我覺得係取決於你自己 我覺得係依隻game入面係無廢 ...

各職都有好多好優秀既人係到..呢樣係真既..差在人數多寡...

不過"係各職既頂裝之下 其實5係相差太遠"..呢樣就唔太認同...

首先...裝備除左武器...其他(防裝/戰利/飾)係所有職通用既...同裝備情況下...

雙槍同琴既主武..表傷比較接近...但係由於系數相差...雙槍仲有冒險之路"洞悉弱點"...造成傷害肯定唔同...

斧同火炮...大家主武寫既攻擊速度都2.X...武器表傷都比較高...但係風斧轉轉...出一次打BOSS幾下...火炮從來都係出一下打一下...系數亦有差距...

可能大家一樣頂裝都單刷到...不過時間亦肯定唔同...差距係一定有...無可能做到完全平衡...差在大家接唔接受到佢既"不平衡"....

"如果你仲係認為5平衡 請講個職出黎 我會盡能力幫你"...我諗大家講得最多都係雙刀同火炮...如果樓主有時間...希望可以幫下呢D玩家就好啦...

最後表示...樓主表傷唔過30萬都單刷到...真係好勁...可唔可以貼埋詳細列表?!屬傷係咪堆到好高?!

小細細  因為太刀, 鐮刀, 火炮冇研究過XD  發表於 2015-4-20 18:12:04

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

Its 發表於 2015-4-17 01:45

其實平5平衡我覺得係取決於你自己 我覺得係依隻game入面係無廢 ...

嘿嘿~同樣裝備用在不同職業上,你就會明白我講咩
唔係有冇出過錢ga問題
你話單刷
一個要用30分鐘,一個要用8分鐘...
10人20人PVP
一個職一場殺50人,一個一場殺10>人...
同樣係打手,點解會出現咁大差距?
咁仲叫平衡?
點解問人咩職最勁,D人一定係話斧
因為真係過強
唔係識唔識砌裝問題係本身設計問題
優秀ga人個個職都有
但聖劍最優秀果個同火炮最優秀果個比下
嘩~相差太多,比唔上 笑
特色同特色之間的差距是不會反映某一個職強大
但本身設計特色弱勢時,你幾努力都係冇用

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

叛逆小方 發表於 2015-4-17 15:41
唔係有冇出過錢ga問題
你話單刷

其實好奇問一下,
你覺得強大定義係點?
點先為之平衡?

主打遊戲
幻想神域
EXP
508 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章

平衡呢樣野台服都講左好耐好多,廢事ctrl+c
不過見人講過句可圈可點的話
大意係通常覺得職業平衡可接受的玩家多數玩強勢職
我只玩書,專精出左之後書大翻身,未玩過弱勢職係冇咩說服力
係度唏噓下已經走左的一位鐮神朋友
佢絕對係鐮之中數一數二
可惜出80橙後終於輸左比太低的技能系數
去左玩一排聖劍,佢發現左新世界
但好快就棄坑賣號
佢講過將擺係鐮刀的錢同時間,擺係聖劍上有大好多的回報
某d職係真係有先天缺陷,當然有心玩可以追到强勢職,但付出係要多好多
值唔值?
如人飲水,冷暖自知

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
38 點
職業平衡強如WOW都沒辦法做好,玩網遊就要有心理準備,想厲害自然選強職,明知該職實力不濟又因為“有愛”去入職,還要抱怨別人比自己強,何必如此矯情

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
25 點
Its 發表於 昨天 07:31
出新副到依家次次都係5條友打 無試過單刷

咁岩岩無人招我就自己爛左入去打.....

小細細 發表於 昨天 15:14

印像入邊佢冇貼裝備圖0.0
暫時只差聖劍, 琴 和火炮 未見過單刷片

test

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

折竹 發表於 2015-4-17 16:40
大意係通常覺得職業平衡可接受的玩 ...

其實點講好呢....
瓜粒離去我係覺得好可惜, 畢竟真係難得一位對神域好有愛玩家,
至於平衝呢個問題, 我覺得係睇你點睇,
因為每個職業係唔同, 都有佢自已特色,
亦都因為咁, 亦有職業之間差距, 因為本身就係2個唔同職業,
2樣唔同野比較就一定會有唔同地方, 除非幻想只推出一個職業, 咁或者就會有真正平衡一日...
其實有好多野都係你睇我好, 我睇你好....視乎你點去運用
正如有好多人會羡慕斧高傷, 高破防, 高DPS,
同樣玩斧GA我都會羨慕其他職業不同優勢, 例如聖劍&弓儲氣, 法書&雙刀 DOT, 弓高連擊&跑速,  拳閃避解DEFUFF, 劍盾&聖劍拉怪, 杖&聖劍 高破實防, 雙槍冰炎加爆&穿越無視防等等
或者斧係單刷係有一定優勢, 但係團隊要做到高輸出, 就要睇隊友配合...

mi5842013  Orz 太刀,鐮刀&火炮無野值得羨慕嗎?! (逃)  發表於 2015-4-20 15:24:52

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
25 點

其實想試下個回覆功能   
不過又怕比人BAM

打2隻字

樓上隻雙刀條片唔錯~我岩岩買左把扇又想開返隻玩下

主打遊戲
幻想神域
EXP
508 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章

小細細 發表於 2015-4-17 18:44
其實點講好呢....
瓜粒離去我係覺得好可惜, 畢竟真係難得一位對神域好有愛玩家,
至於平衝呢個問題, 我覺 ...

我都覺得好可惜,唔單只係一位好玩家,亦都係一位非常好的朋友
其實我更鍾意五個唔同職組隊,感覺更好玩+每個人都有用武之地
不過呢排夜晚組隊經常都係兩三個斧/聖劍

主打遊戲
幻想神域
EXP
119 點
各職都有好多好優秀既人係到..呢樣係真既..差在人數多寡...

不過"係各職既頂裝之下 其實5係相差太遠"..呢樣就唔太認同...

首先...裝備除左武器...其他(防裝/戰利/飾)係所有職通用既...同裝備情況下...

雙槍同琴既主武..表傷比較接近...但係由於系數相差...雙槍仲有冒險之路"洞悉弱點"...造成傷害肯定唔同...

斧同火炮...大家主武寫既攻擊速度都2.X...武器表傷都比較高...但係風斧轉轉...出一次打BOSS幾下...火炮從來都係出一下打一下...系數亦有差距...

可能大家一樣頂裝都單刷到...不過時間亦肯定唔同...差距係一定有...無可能做到完全平衡...差在大家接唔接受到佢既"不平衡"....

"如果你仲係認為5平衡 請講個職出黎 我會盡能力幫你"...我諗大家講得最多都係雙刀同火炮...如果樓主有時間...希望可以幫下呢D玩家就好啦...

最後表示...樓主表傷唔過30萬都單刷到...真係好勁...可唔可以貼埋詳細列表?!屬傷係咪堆到好高?!

我有位識左好耐既雙刀fd 佢好挽得好勁阿 只係佢清小怪係好慢 無乜範圍技

佢算係雙刀界最top果類了 可以打得大力過好多斧 聖劍比較凸出d既職

至於火砲.. 我幾個朋友挽 佢地都5係好差 輸出幾好 又可以單刷75地 (好快打完)

4王果張圖我d裝係幾亂黎 因為第1次刷... 屬傷阿 er 其實都幾高 haha

其實各職配裝應該好有變化 我成日叫我個砲fd 跟我砌裝 佢就話:

"我都5夠速"   "又5夠造傷"   "我慣左雙轉移個cd阿"

所以裝備果方面我幫5到佢地... 不過可以試下 捨棄少少野 換黎更大

唔係有冇出過錢ga問題
你話單刷
一個要用30分鐘,一個要用8分鐘...
10人20人PVP
一個職一場殺50人,一個一場殺10>人...
同樣係打手,點解會出現咁大差距?
咁仲叫平衡?
點解問人咩職最勁,D人一定係話斧
因為真係過強
唔係識唔識砌裝問題係本身設計問題
優秀ga人個個職都有
但聖劍最優秀果個同火炮最優秀果個比下
嘩~相差太多,比唔上 笑
特色同特色之間的差距是不會反映某一個職強大
但本身設計特色弱勢時,你幾努力都係冇用

其實我個砌裝既意思係 ....

對應無隻王 其實就咁既 我連打月神個戰神地獄 我都要換 8樣裝以上(以前我某d王要換成11樣..)

依個就係點解我話 "我覺得係依隻game入面係無廢既人 只有懶既人" 我真係5想多講咁多...

如果佢地跟住咁做實5會廢... (雖然我真係味認真挽過其他職 咁佳因我年幾前挽1開就係3隻斧既關係..)

當然聖劍真係太強la 你要拎佢同砲比 真係有點兒那個.... 依個係不平衡我都認同

我諗如果5係以前d人唱到火砲咁op 都5會搞到依家咁... 佢buff哂其他職 火砲就無點變過

大意係通常覺得職業平衡可接受的玩家多數玩強勢職
我只玩書,專精出左之後書大翻身,未玩過弱勢職係冇咩說服力
係度唏噓下已經走左的一位鐮神朋友
佢絕對係鐮之中數一數二
可惜出80橙後終於輸左比太低的技能系數
去左玩一排聖劍,佢發現左新世界
但好快就棄坑賣號
佢講過將擺係鐮刀的錢同時間,擺係聖劍上有大好多的回報
某d職係真係有先天缺陷,當然有心玩可以追到强勢職,但付出係要多好多
值唔值?
如人飲水,冷暖自知

係真係幾陷可 強勢既職業 付出少少就有好多既回報

相反先天缺陷既職 要付出比其他職好多 先同強勢職 依點我都幾認同

但係咪都算係做得到?  只係付出既野好大分別?

如果我有挽到其他職就好 依家升隻正身都咁麻煩

排名榜頭1頁都岩岩先90哂 佢地先有時間挽第2隻職 我諗我真係5幾時先可以升其他

先可以比到意見其他人-..-