AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 小細細
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 雙手斧 單刷 啟源聖域(試煉) (更新完整影片)   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

小細細 發表於 2015-5-9 14:42
我岩岩手快快回快左, 冇考慮到3秒入邊風斬同怒氣都會降低輸出, 所以實際上整體輸出未必有提升5%

而單刷1 ...

um   雖然我都係覺得45%8傷實用d     因為差距唔大    就揀個高爆發d既
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
1樓新增 副聖劍推到 玉姐 及 希瓦 影片。

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

小細細 發表於 2015-5-11 09:24
1樓新增 副聖劍推到 玉姐 及 希瓦 影片。

細細 我錄左段1分28秒A_A  上傳緊
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

孤單心事 發表於 2015-5-11 10:06
細細 我錄左段1分28秒A_A  上傳緊

wow 大讚!

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

小細細 發表於 2015-5-11 10:20
wow 大讚!

今日死好運 佢唔指我  比我係咁可以輸出 HAA

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

孤單心事 發表於 2015-5-11 10:23
今日死好運 佢唔指我  比我係咁可以輸出 HAA

都要有實力先壓得到行血
我尋晚都有研究過, 如果cut到回血應該推到1分30內,
不過等星期3先再試了。

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

小細細 發表於 2015-5-11 10:26
都要有實力先壓得到行血
我尋晚都有研究過, 如果cut到回血應該推到1分30內,
不過等星期3先再試 ...

我手殘1開始戈下無CUT到    CUT左應該可以更加快
我係半血後CUT左1次   

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

孤單心事 發表於 2015-5-11 10:40
我手殘1開始戈下無CUT到    CUT左應該可以更加快
我係半血後CUT左1次

其實都正常, 因為真係唔易cut,
假設王分半鐘內打完, 即係2次cut技機會, 但係又要留意其他野, 係短短瞬間係好易miss左。
btw 好耐冇睇戰弓單刷片, 終於有得睇返下!

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

小細細 發表於 2015-5-11 10:52
假設王分半鐘內打完, 即係2次cut技機會, 但係又要留意其他野, 係短短瞬間 ...

弓單刷好悶   你會見到剩係得2招......
毒箭同暴風曲都係跳放XD   所以無咩特效

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

小細細 發表於 2015-5-11 10:52
假設王分半鐘內打完, 即係2次cut技機會, 但係又要留意其他野, 係短短瞬間 ...

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

孤單心事 發表於 2015-5-11 11:00
弓單刷好悶   你會見到剩係得2招......
毒箭同暴風曲都係跳放XD   所以無咩特效
...

招唔怕悶, 最緊要受!
但我覺得你條片, 係有示範作用, 可以俾大家睇到, 戰弓其實肯俾心機玩都可以好高輸出。
好多野成功與否係視乎有冇拿個心出來去做。

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

小細細 發表於 2015-5-11 11:09
招唔怕悶, 最緊要受!
但我覺得你條片, 係有示範作用, 可以俾大家睇到, 戰弓其實肯俾心機玩都可以好高輸出 ...

條片示範到1次斷技

最初戈次失敗左  但係如果自己讀秒叻   可以斷到的      我自問我唔掂= = 所以我都係粗略估計時間去暈   結果唔中

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

孤單心事 發表於 2015-5-11 11:13
條片示範到1次斷技

最初戈次失敗左  但係如果自己讀秒叻   可以斷到的      我自問我唔掂= = 所以我都係 ...

頭果次多數都失敗哈哈,
btw 海德拉全能力降10%好似真係幾work, 我星期3實測一下。

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

小細細 發表於 2015-5-11 11:20
頭果次多數都失敗哈哈,
btw 海德拉全能力降10%好似真係幾work, 我星期3實測一下。 ...

其實我自己用海德拉 都係因為我本身唔夠破防

我得暴風曲12%  核心10% 防突20%    所以1定要用源神破

3星既我得海德拉同加百列有破防   加百列得5%  所以選用海德拉

至少降全能   我打落好似係降埋生命上限  所以感覺上有用

但係要等洗鍊出    -150%爆傷完全無用  HAA

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

孤單心事 發表於 2015-5-11 11:24
其實我自己用海德拉 都係因為我本身唔夠破防

我得暴風曲12%  核心10% 防突20%    所以1定要用源神破

係, 其實我最初選用基加係因為佢會高7%左右輸出,
但而家睇返你段片, 海德拉除左破防外, 應該係有降到血量, 甚至降埋冶療量10%, 玉姐攻擊力都有下降, 所以來緊洗鍊可能選擇用海德拉代替風斬破防, 然後改用火斬跳打。

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

小細細 發表於 2015-5-11 11:33
係, 其實我最初選用基加係因為佢會高7%左右輸出,
但而家睇返你段片, 海德拉除左破防外, 應該係有降到血 ...

治療量就唔係好覺  但係生命上限就一定有
因為某個bug  觸發後  re王  你會見隻王係無左10%血

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

孤單心事 發表於 2015-5-11 11:43
治療量就唔係好覺  但係生命上限就一定有
因為某個bug  觸發後  re王  你會見隻王係無左10%血 ...

e..如果咁講, 即係海德拉死左, 技能時間過左, 會見到隻王少左10%血?

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

小細細 發表於 2015-5-11 11:52
e..如果咁講, 即係海德拉死左, 技能時間過左, 會見到隻王少左10%血?

No  係海得拉個buff觸發後  如果你死左    Re左王  
海德拉個buff之後再完   咁你再入返王區
就會見到隻王一開始已經90%血  未入戰

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

孤單心事 發表於 2015-5-11 12:00
No  係海得拉個buff觸發後  如果你死左    Re左王  
海德拉個buff之後再完   咁你再入返王區
就會見到隻 ...

但又有個問題, 如果海德拉中途死左,
又唔記得放佢出返來, 技能時間過左...
咁隻王會唔會+返10%血, 定扣左果10% 血會當你扣左, 唔會加返?

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

小細細 發表於 2015-5-11 12:08
但又有個問題, 如果海德拉中途死左,
又唔記得放佢出返來, 技能時間過左...
咁隻王會唔會+返10%血, 定扣 ...

唔會加返10%血  
當扣左

但係佢招回血係計生命上限    回15%  
咁即係你扣左佢生命上限=扣左佢回血量
而1無左個BUFF  佢生命上限就好似由90>100咁
即係回血量就由13.5 變返15
咁樣計落     現時黎講犠牲少少輸出換黎佢回血量減少  都值得
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿