AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 小細細
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 雙手斧 單刷 啟源聖域(試煉) (更新完整影片)   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

孤單心事 發表於 2015-5-11 12:30
唔會加返10%血  
當扣左

如果咁計又幾抵玩wo!
咁今晚返去3星左佢先~
不過唔知夠唔夠碎
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
小細細 發表於 2015-5-11 12:45
如果咁計又幾抵玩wo!
咁今晚返去3星左佢先~
不過唔知夠唔夠碎

3星用黎洗鍊姐

海德拉1星都可以做到同樣效果

而海德拉唔會好似近戰源神咁會死

遠攻源神打玉藻可以放住係到 唔會死的

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

孤單心事 發表於 2015-5-11 13:03
3星用黎洗鍊姐

海德拉1星都可以做到同樣效果

YA 我係我打算用來洗鍊,
不過如果洗左, 第日想玩pvp又要洗返轉頭...
我今晚先試下隻源神能力如何, 再決定。

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

小細細 發表於 2015-5-11 14:20
YA 我係我打算用來洗鍊,
不過如果洗左, 第日想玩pvp又要洗返轉頭...
我今晚先試下隻源神能力如何, 再決 ...

不過海德拉個效果拎黎打王的確係加快好多速度
但係平時1般既王唔會太明顯   因為斧破防已經夠哂
只係好似玉藻呢種王先會有明顯既效果  其他只要夠火力既都差唔到好遠

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
13 點
斧可以強推掉黑兔子那組的話,後面大概都可以強推了,門神做的很良心

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

孤單心事 發表於 2015-5-11 14:46
不過海德拉個效果拎黎打王的確係加快好多速度
但係平時1般既王唔會太明顯   因為斧破防已經夠哂
只係好似 ...

我尋晚去左測試海德拉的實用度,
時間由1分50縮短至1分13秒,
但我覺得很詫異, 不是因為時間短了,
而是因為已經到達50%破防上限的我,
用24%傷源神及降150%爆傷源神打出來的數值竟然很接近....

1樓新增改用源神海德拉版影片

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

小細細 發表於 2015-5-12 09:41
我尋晚去左測試海德拉的實用度,
時間由1分50縮短至1分13秒,
但我覺得很詫異, 不是因為時間短了,

呢點我都有d奇怪  
正常黎講到達破防上限後  低左表傷應該傷害低左至係

但係如果傷害反而持平/反升  咁可以推測   試煉破防上限不止50% /  海德拉降全能會同時降低王既減傷

主打遊戲
幻想神域
EXP
508 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章

尋晚趁人去沖涼我都入場試左陣,本身係大廳玩編年史
零光屬傷,平常副本機體,換左海德拉
佢打我唔死,我又打佢唔死,佢損血量一直維持係五分一左右
係未到75%(好似係,懶得CHECK)唔出圓形地地毯的時候,個人感受係冇可能斷到回血技,見到直線地毯再禁技一定慢左
都係火力火力……

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

折竹 發表於 2015-5-12 12:34
佢打我唔死,我又 ...

基本佢玉藻既回血見到紅地再斷已經太遲   要預判
如果真係無自信斷  可以係佢用完回血後數6秒再暈
即使斷唔到都可以拖延佢回血既頻率
至於法書點打先過到
可以去問天子  佢係港服第一個單刷過到玉藻既人
同時又係主書

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

孤單心事 發表於 2015-5-12 11:05
呢點我都有d奇怪  
正常黎講到達破防上限後  低左表傷應該傷害低左至係

現階段我都係咁諗, 但需要多一點時間去求証。

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

小細細 發表於 2015-5-12 13:47
現階段我都係咁諗, 但需要多一點時間去求証。

我遲d拎隻巴哈去測試下    我破防係52%   用巴哈就50%  再換霸雷陣   先測試下破防效益係咪50上限先

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

孤單心事 發表於 2015-5-12 13:49
我遲d拎隻巴哈去測試下    我破防係52%   用巴哈就50%  再換霸雷陣   先測試下破防效益係咪50上限先 ...

咁等你消息

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

折竹 發表於 2015-5-12 12:34
佢打我唔死,我又 ...

如果完全零光屬可以扣到25%血,
咁用光屬裝大概就可以過了,
加油!

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

小細細 發表於 2015-5-12 14:06
咁等你消息

夜D打完幻境

我去試煉入面測試

流程大概係:
圓月暴風曲12% + 破防核心10% +防突奧義20% =42%      
先選用望月千代女配合源神飾品破防8%   達到50%破防    普攻取值

再收起望月千代女   使用皇王霸雷陣破防12%
達到54%破防 取值     測試破防上限是否50%

然後再更換海德拉   達到破防52%   取值    睇下普攻數值是否相約

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

小細細 發表於 2015-5-12 14:06
咁等你消息

破防弓+防突+暴風曲+千代女=50%破防=47461

破防弓+防突+暴風曲+皇王霸雷陣=54%破防=47461

換上海德拉降上全    海德拉+防突+破防弓+暴風曲=52%破防達到50%上限   傷害=47670

結論   破防上限50%   海德拉也無法減少王減傷   一切都是錯覺

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

孤單心事 發表於 2015-5-12 17:38
破防弓+防突+暴風曲+千代女=50%破防=47461

破防弓+防突+暴風曲+皇王霸雷陣=54%破防=47461

3Q 心事幫忙測試

不過真係好費解, 因為2段片風斬都係8-14萬內跳動,
或者係降低左血量令到回血下降, 打快左。

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

小細細 發表於 2015-5-12 20:00
3Q 心事幫忙測試

不過真係好費解, 因為2段片風斬都係8-14萬內跳動,

可能只係因為玉藻有降傷害技能   有時你被佢降左佢傷

不過用海德拉係打快左好多  我自己都咁覺得  
佢回既血量無咁多

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

推出源神洗鍊後,
我把海德拉屬性鍊成25%攻速45風技,
然後又去單刷1次,
感覺輸出是提高了, 但不是提高了很多。

1樓更新啟源聖域‧試煉 (完整影片)