AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 小細細
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 雙手斧 單刷 啟源聖域(試煉) (更新完整影片)   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
508 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章

樓主
85屬傷飾也是加20嗎……
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
幻想神域
EXP
508 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
小細細 發表於 2015-5-8 01:44
嗯, 都加20的。

咁睇泥我都係單刷唔過,火力唔夠
等洗到屬傷源神再試

主打遊戲
幻想神域
EXP
508 點

mi5842013 發表於 2015-5-8 10:40
同樣臉黑的我表示不缺小玉碎..謝謝...

主要依家太多野刷...754/貪/雷得金神點..變相一 ...

呢個禮拜都係夜晚先得閒玩
真係無咩時間
打轉754+雷同做下日任就已經差唔多要訓
不過為左櫻花樹,呢排想肝埋貪。。。
神點30w就算把啦。。。。
生產方面雖然想升,但真係哪裡來的時間
特別係料理,做一個要30s先300經
好希好希望可以改到係小屋入面做會多d經
小屋5升6又係一個地獄。。。唔通真係要抽包先有天花板。。。但我間屋行鄉村風。。。

主打遊戲
幻想神域
EXP
508 點

小細細 發表於 2015-5-8 12:06
談到屬傷, 我想說說關於6屬傷, 技傷, 表傷之間的取捨,
我原以為出了45%技傷巴哈會有一堆人貼單刷試煉的影 ...

巴哈都有個帖討論
呢層當日我請教過一個數據家
書依家係無限吸魂時代,45暗傷比較好
斧泥講
如果火技(唔記得叫咩名)係技能迴圈中佔3分1以上
咁45技傷效益就會勝過16%傷
但如果會多用旋風斬,就表傷贏
因為係幫人問,佢只玩火斧,我就冇問45風技的比較了
期待lz的實測
畢竟數學的領域係唔受好多因素影響(笑)
至於屬傷
數據家的回答係只有遺產同秘石的情況下,屬傷源神會贏
不過lz應該已經有3套+20 85金(?)
多左屬傷源神究竟係更上一層樓,定係會因為傷害公式係相乘的緣故,反而用翻技傷/24傷會更好(5x5>4x6),我都好好奇
最後順便想請教下lz,覺得斧要唔要普攻好?

主打遊戲
幻想神域
EXP
508 點

mi5842013 發表於 2015-5-8 11:58
因為小屋沒廚房...所以料理唔會有加乘的...(逃)

睇星界的小屋。。。真係完善好多

主打遊戲
幻想神域
EXP
508 點

小細細 發表於 2015-5-8 12:59
先論斧, 因為書我不在行, 留給專家,
如果5人副本我推薦火屬用45%火技, 但前題要有好隊友, 齊各種效果,
...

法書我係準備洗隻普攻+15暗傷用泥同二星加樓測 (沒錢買寶珠QAQ)
組隊破防50%實滿所以都冇咩問題,
火斧都吸得翻血,我睇就一次回好多咁
至於單刷,如果係45風傷無縫旋風斬,極op
巴哈最推薦都係斧洗風技傷

純計數/實測都同真係落場打有分別,未必控制到同一個技能迴圈,技都係要應變用
諗泥諗去現時的版本,都係暗光雷屬傷+隻24傷源神性價比比較高

普攻方面,斧天生攻速2.6s,多25%都唔會好似書咁跳一下普攻兩下
其實我就係糾結緊斧留8傷定攻速
16%傷上面比較左

Ps 為一個懶人,唔係卡副都係一套裝用到尾

主打遊戲
幻想神域
EXP
508 點

尋晚趁人去沖涼我都入場試左陣,本身係大廳玩編年史
零光屬傷,平常副本機體,換左海德拉
佢打我唔死,我又打佢唔死,佢損血量一直維持係五分一左右
係未到75%(好似係,懶得CHECK)唔出圓形地地毯的時候,個人感受係冇可能斷到回血技,見到直線地毯再禁技一定慢左
都係火力火力……