AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 5347|回復: 28
打印 上一主題 下一主題

[心得] PVP..........調整問題....   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
255 點
樓主

5P5變3P3
10P10變5P5
請問官方有冇諗過咁樣更加難玩呢
自從出左3星亞瑟同85金戰利後
人人都已經硬到圍都圍唔死
唔好話有補師在埸
本來10P10都仲可以話圍死人((都已經辛苦
而加變埋5P5 仲有乜野玩啊大佬
你教我玩埋佢哪 入去玩補血啊?
有冇真正諗過而加PVP到底乜野問題架呢?
一隻補師頂5個唔系難事
改埋變3P3, 好野
連平時最好玩既10P10都冇埋
香港官方到底有冇派人入FF睇過架
1個ac 10個人用   吹咩??
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
幻想神域
EXP
5095 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
想問下係咪傻lun左??
縮減戰場人數
3v3
5v5

任由坦裝繼續強大?
任由pvp繼續洗補分就夠?

官方有冇認真考慮過pvp既問題?
而家個問題唔係難開場wor
官方確定甘樣改叫優化??
補師專精治療, 5p5再補少2個人, 梗加唔需要點死啦, 2邊鬥快停手, 然後自補, 鬥補分
算什麼?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5029 點

在線勳章 發帖王勳章 試帖勳章

這一個調整為試行版,歡迎大家繼續發表意見

如玩家剛剛反映 原有的 5 VS 5及 10 VS 10 是應該要保留的意見,方也會反映的。

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

pvp既根本問題係咩都未知就亂改

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

神域使者 發表於 2015-5-13 12:26

如玩家剛剛反映 原有的 5 VS 5及 10 VS 10 是應該要保留的意見 ...

其實如果真係要改pvp

我覺得5v5同10v10係應該保留

而需要改既1定係坦裝既強度比打手裝既強度超越太多

至少   正常遊戲   1隻"補師"  係唔應該可以1個人坦住其他人既傷害 仲可以補住其他打手吧?

1隻補師唔係應該企係後排  保護打手既咩?   

主打遊戲
幻想神域
EXP
5095 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

神域使者 發表於 2015-5-13 12:26

如玩家剛剛反映 原有的 5 VS 5及 10 VS 10 是應該要保留的意見 ...

究竟官方知唔知pvp問題係咩?
淨係傷害計算果條式 已經有d唔平衡

坦裝過於強大
職業唔平衡
全坦裝有機會磨得死全攻裝
點解全攻裝又會有機會打唔死全坦裝
另外補師專精左之後, 識玩既補師補血效率其高, 速度快
85金戰利, 減傷效益又高
變相繼續鼓吹坦裝地位

人數縮減, 少左人去圍打1d全坦裝
變相全坦裝/補師係戰場更難死
2邊只要坦裝, 鬥補血 補得多拎補血足以取勝
根本無需要殺人, 只要夠硬, 只要補得到血, 就能夠贏

官方有冇人玩話ffo既pvp?
甘樣你地確認係優化?

主打遊戲
幻想神域
EXP
5095 點

改到個pvp系統 越黎越垃圾

主打遊戲
幻想神域
EXP
5095 點

孤單心事 發表於 2015-5-13 12:30
而需要改既1定係坦裝既強度比打手裝既強度超越太多

至少   正常遊戲   1隻"補師"  係唔應該可以1個人坦住其他人既傷害 仲可以補住其他打手吧?

1隻補師唔係應該企係後排  保護打手既咩?   

認同
有d game 係補師比較脆, 但可以做後排support

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

幻想神域王道...PVE要攻裝...PVP要防裝...無分職業...謝謝...

主打遊戲
幻想神域
EXP
399 點

其實我覺得....只有呢個先要改...

聖物遺跡:由 50 vs 50 改為 30 vs 30
而家既 50 VS 50 真係好似好耐冇成功開過...呢個改成咁我都明GM諗乜...

但其他還原啦好冇?其他都冇人玩...唔係冇人ONLINE...係而家個PVP(裝既問題)...搞到D人對PVP敬而遠之囉

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1287 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章

下....調整就係改左個人數呀??!!

咁無聊既....PVP要改既問題樓上幾位都有講到!!
仲有職業問題<---我相信好多人都放棄左某職業而去轉OP D職業先入去打!!
官方咁你會唔會做野!??

改人數?就可以補救到PVP??搞笑

主打遊戲
幻想神域
EXP
283 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

第一樣野要改係
補分要比而家既SETTING減少50%
第二係出左兩件痴線既坦型戰利
唔該出返兩件痴線既攻型戰利
第三:分組唔該改一改
80~90一組
成日有D生存鐮入去呃招,做乜膠?
最好其實應該85~90一組,因為有呢兩件戰利
PVP真係要改,大把野改
今時今日,淨係副琴仲可以有雙武技既職,呢一點已經唔公平,由其係法書,屈機到...
不過係度講係無用,你ALTA只係代理商
去巴哈同傳奇講好過
玩你地幾隻GAME,我唔覺得你地反映到D咩比台灣知

主打遊戲
幻想神域
EXP
85739 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 麻雀勳章

覺得官方要修改戰場前應該全服徵集方案~
現在60級跟80級以上都在同一戰場- -你覺得合理?
再者50v50 獎勵都沒的- -誰會特意去送人頭呀~

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
255 點
以上咁多位玩家都講出我既心聲
補師,令戰埸變得太唔平衡
不過自從出左150%抗爆傷源神/85金戰利後
有時候連補師都唔需要((有補師更加唔洗講
本人玩左一排,而加既現像系
打手同打手互補 已經足夠做成0死傷
真系好諷刺
其實對PVP作人數機制調整,官方有冇諗過系治標唔治本呢
第一,個戰埸比D補師同坦裝坦源神搞到已經唔好玩
第二,獎勵太過份..完全唔吸引玩家
只系喱兩個原因都已經足以令玩家唔想加入PVP
咁再去改機制,系米好冇意思呢
不去改做D野,去吸引玩家去玩PVP,唔系仲好過改機制咩
到目前,眼見都唔少玩家加入PVP純粹只系為左解10000人殺既成就
但現今既坦裝,就咁計條數,解喱個10000殺既成就
勤力咁計,都要5個月至半年時間
一期PVP14天,半年=12期PVP
一期要殺差唔多1000人..官方您估D新加入既人容易解架咩?
((我就2013年時期解左哪,純粹為D未解喱個成就既玩家呻下咁啦

主打遊戲
幻想神域
EXP
5095 點

5P5

你10P10個場甘鬼大
5個打5個 要甘大個場做乜

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1287 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章

其實...我覺得..我地講完都哂氣~

主打遊戲
幻想神域
EXP
2144 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 紅寶石勳章

取消左個紫裝佢最快, 唔少人根本冇搞紫裝, 但冇紫裝去打pvp根本垃圾都不如, 所以完全唔會去打, 因此更加少人
(一係開放紫裝可以用普通金買, 如果唔係, 初接觸pvp既人要花好多時間先追得上舊玩家, 好多未追到都死到放棄晒啦)

主打遊戲
幻想神域
EXP
5095 點

今個禮拜都仲未改返個pvp
造就哂d冇實力唔知醜既,自己開人/朋友入去洗殺數解成就
雷杖有1個,琴有1個雷琴C字頭的(可稱為粉紅丸2代),雷聖劍都有個
完全唔配萬人殺個稱
隨時影衰埋個國王框

利申:一早解左

主打遊戲
幻想神域
EXP
5095 點

alexy 發表於 2015-5-16 18:42
取消左個紫裝佢最快, 唔少人根本冇搞紫裝, 但冇紫裝去打pvp根本垃圾都不如, 所以完全唔會去打, 因此更加少 ...

冇需要廢除紫裝
入唔入pvp係因人而異

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
255 點
alexy 發表於 2015-5-16 18:42
取消左個紫裝佢最快, 唔少人根本冇搞紫裝, 但冇紫裝去打pvp根本垃圾都不如, 所以完全唔會去打, 因此更加少 ...

唔想做垃圾米整返套lo..
開放紫裝用普通金買?
而加真系好難得到咩
一日解8隻人極限都5/6000分啦
到時你系米又要話沖20好貴啊
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿