AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: abch123456
打印 上一主題 下一主題

[心得] PVP..........調整問題....   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
2144 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 紅寶石勳章

abch123456 發表於 2015-5-20 14:19
唔想做垃圾米整返套lo..
開放紫裝用普通金買?
而加真系好難得到咩

我冇話要+20, 但起碼都119%以上, 武器仲要啱屬,
如果單靠去鬥技場來弄, 未弄好都悶到唔想玩了...
以往大家一齊起步可以在戰場賺快好多, 現在新人冇左呢個途徑;

同埋而家PVP裝既效果又唔多完善, 玩既人又少左,
好多人又根本冇本錢/懶去整多套裝打PVP,
所以唯有諗下其他辦法改善, 睇下有咩好建議吸引玩家去打PVP?
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
255 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
alexy 發表於 2015-5-20 16:51
我冇話要+20, 但起碼都119%以上, 武器仲要啱屬,
如果單靠去鬥技場來弄, 未弄好都悶到唔想玩了...
以往大 ...

紫武以前直頭冇得解遺跡tim
咁以前d人系米插得仲勁啊??
1個ac 10個人用   吹咩??

主打遊戲
幻想神域
EXP
2144 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 紅寶石勳章

abch123456 發表於 2015-5-21 00:18
紫武以前直頭冇得解遺跡tim
咁以前d人系米插得仲勁啊??

以前D人同時間起步, 差距自然少好多了,
現在才開始打既人要何時才追得上?
見到咁難追自然唔打就算, 咁PVP只會加快死亡;

就好似等級問題一樣,
如果當初冇調降60級以下升級所需經驗以及出米拉歐任務,
新手既等級根本追唔到上來, 中途就放棄了,
仲邊似依家咁仲見到有唔少新玩家;

所以想改善PVP生態我認為先要降低入場門檻,
打既人數多了其它問題相對會少了,
至於裝備問題真要睇官方幾時調整了...

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
255 點
alexy 發表於 2015-5-21 14:07
見到咁難追自然唔打就算, 咁PVP ...

有冇睇我講野架
米話左,就系因為而加D人難起步
所以米開放可以從任務得到PVP幣lo
換身裝既幣,有心打既,一日解8隻人打極限
都6000幾分啦,((開d鐮刀仔都可以解啦
紫武?你鍾意既米用紫武囉
努力解遺跡任囉又系,要追求好屬都要睇運架
人人都系咁樣抽架哪((不過而加大部份人都用80橙哪
咁多途徑比你拎幣..仲唔夠啊?
以前人人都冇架啦,而加人人都有哪
咁相對d齊裝既人,出喱d任務系米多如啊?
系米出比d新手去解啊?
咁樣都叫做難? 不如話d人根本冇心整
有心整既 一個星期一套3星裝都有啦
一個月內 都有一套5星啦
最高架哪5星 1個月時間 系米好耐啊?
耐啊? 唔好玩啦你

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
255 點
alexy 發表於 2015-5-21 14:07
見到咁難追自然唔打就算, 咁PVP ...

裝備有問題就一直都系架哪
不過人會用一套最勁既裝
你唔識跟住用架咩?
要講pvp點解冇人打
d人話悶 d人話個pvp系統爛
晒氣啦,點解悶啊?比人屠米悶囉
點解爛啊?自己唔識玩 玩唔起玩唔勁 米爛囉
中肯d講句
d人輸唔起囉

主打遊戲
幻想神域
EXP
2144 點

abch123456 發表於 2015-5-23 04:14
有冇睇我講野架
米話左,就系因為而加D人難起步
所以米開放可以從任務得到PVP幣lo

其實我一直講既係要諗d新方式吸引人玩PVP,
因為始終成隻GAME佔大半玩家都係冇玩PVP既,
隨著人流愈來愈少, 仲有玩PVP既人少到有目共睹啦..

而唔玩既人有D本身唔中意打, 有D就因為懶整裝,
但係其實呢批人都會有想去玩下既時候,
可惜最大既問題就係冇紫裝,
唔通你叫佢地去解任拎幣咩? 佢地咪寧願唔打;

至於裝備, 出套紫裝搞到玩家分成2批人,
遊戲剛出時人多就冇咩野,
到好似依家唔夠人哥時你想是旦搵個人打都唔得,
因為佢冇紫裝入去只係負累, 唔通其它人換番晒PVE咩..

所以紫裝本身先係最大既問題,
如果依家開個新戰場只可以用PVE裝,
我相信大多數平時唔打PVP既人都會入去玩囉

主打遊戲
幻想神域
EXP
5095 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

無人話你一定要去入pvp
入面又唔係打副甘有寶打;
又唔係話升lv升得快
順粹1個娛樂
而家個戰場大把都係用80橙
有冇心整套裝係睇自己
冇心整裝可以無需入去
無心機裝可以無需整裝
唔夠人數打咪唔夠, 我無咩所謂
無需要甘樣造就d雷9, 上頁講左幾個, 1隻杖, 1隻聖劍, 1隻伏琴, 都係甘洗殺數 (搵朋友/自己開d分身入去洗)

玩唔同系統用唔同既裝好正常
只係佢唔分開黎計裝分再分組
好似納維亞果d甘, 原本都無咩人打pvp架, 主力pve
但有心既咪一樣可以好似佢地有幾個人甘整到下d裝出黎

主打遊戲
幻想神域
EXP
10084 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章

PVP唔係普通人玩~~

主打遊戲
幻想神域
EXP
399 點
變回 5 VS 5 同 10 VS 10了 XD
都係既~呢2個其實唔改仲好