AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 小細細
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] [官方請進] 希望官方提升稀有道具的出寶率   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
127 點
咁關心非課金福祉既,即出新貼,高收所有低階配方,金飾品,材料,令所有新手到適當時候有幾萬金係身啦。
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
幻想神域
EXP
649 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
提升稀有道具其實應該要一早做 ..
自己雖然已經棄左幻想坑 , 但心入面亦一直想回鍋

一次又一次斷斷續續上返幻想, 睇拍賣上既價, 睇易頻叫既價, 望一望出面賣金既金價, 再睇下留係幻想入面既人
只可以話
我深深覺得官方已經將幻想續步放棄
我心已灰

如果係以前
官方見到呢方面既貼文, 第一頁已經會回PO
但到而加, 一個PO都無回過...

望住拍賣, 由以前時裝有成幾十頁, 到而加得返幾頁

以前人流最多入親都好LAG既聖城
直到上次嘈交 (唔識講係邊次就係好多人圍觀係聖城望個次)
有個人講左句 "你地睇下原來幻想仲有咁多人玩"
我唔知佢真心咁講定點
而加幻想既人數
無錯, 就係噴水池位就已經可以容納得哂, 仲要有凸

由狩龍既開始
到今年星界神話封測
我只可以話, 我今次真正見到幻想既尾聲

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

青頭文 發表於 2015-5-18 22:27
咁關心非課金福祉既,即出新貼,高收所有低階配方,金飾品,材料,令所有新手到適當時候有幾萬金係身啦。 ...

係到我一次過回晒你,
老實講, 我鍊金係冇咩運氣,
之所以我點解收2千5HKD 1隻, 係因為 我鍊左2千5HKD 未見中, 亦都唔覺得我再鍊落去會有咩意義,  所以我就用2千5HKD 直接收多隻, 至於你覺得貴唔貴就視乎你點睇, 係我角度覺得合理, 因為呢D始終係點品, 人地都係真金白銀買點鍊返來, 鍊到只可以講係人地運氣。
至於你講收野貴引起通脹,
其實我上次都已經叫過你去試下抄賢者之石,
你試下收10萬金1SET, 睇下你會帶動到個市幾耐?
真正需要高收只有稀有物品, 而果D物品之所以稀有係官方設定過低掉寶率所引至,
簡單來講就係市場嚴重缺乏該類物品, 而引至抄賣, 溢出資金缺乏回收先會通脹。

又反方向諗, 如果你係賣家, 你咁難先打到件野出來, 你又會唔會平賣?
根本唔會有1個標準價格, 所以你見到D人10個9個都拍賣,
就係想價高者得, 當1件道具勁難出果陣佢價格自然高企...
我之前都有開分身試過拍賣, 我競投一張8%連擊片, 我100, 100咁加上去, 結果條友叫我唔好玩野, 最後我係冇投。

買賣係雙方, 你出價低時都要人地肯賣先得,
如果件野唔係稀有根本抄唔起。

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
127 點
最冇資格出哩一種提高掉寶率貼既,係持住自己財雄個班,9成有人刷到8%血+連擊卡,開價太高,自食惡果,叫官方幫手提高出寶率。

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

青頭文 發表於 2015-5-18 23:42
最冇資格出哩一種提高掉寶率貼既,係持住自己財雄個班,9成有人刷到8%血+連擊卡,開價太高,自食惡果,叫官 ...

你搞錯左啦,
血果陣我早就收到了, 你需唔需要睇圖?
我果陣投GA係1張 速度8% 2連卡, 我記得去到6千3左我就放棄左...

又好老實講, 如果自已都打到又何需收?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
127 點
6300金就放棄,唔係好有錢既咩,唔夠金咪入點換金囉,再唔係$2500HKD收嘛。使乜叫官方提高出寶機率,係都未輪到你啦。訓覺,冕D再黎。

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

青頭文 發表於 2015-5-19 00:24
6300金就放棄,唔係好有錢既咩,唔夠金咪入點換金囉,再唔係$2500HKD收嘛。使乜叫官方提高出寶機率,係都未 ...

其實你係邊見我講我好有錢? 定係你覺得我好有錢? 有錢定義又係點?
我重來冇話過自已有錢。

每個人心目中都有個價, 高過覺得唔合理就自然唔買,
好正常, 個價唔會無限升上去。

不過有一點我係認同你, 的確改唔改對我係冇咩影響, 因為我早就齊裝, 如果改左就只會變成我之前收野收貴左, 同埋來緊稀有物品會降價。

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

青頭文 發表於 2015-5-19 00:24
6300金就放棄,唔係好有錢既咩,唔夠金咪入點換金囉,再唔係$2500HKD收嘛。使乜叫官方提高出寶機率,係都未 ...

回少左你一點,
你似乎幾關心我D金幾時用晒,
自從你上次嘈完我之後,
好坦白我已經冇再賣點, 亦都冇再從市場上回收任何金,
原因就係, 原來賣完點再用返出去GA時侯, 係會俾人嘈.
所以而家除左有FD 真係急需要之外, 我已經係唔會賣點.
至於我D金幾時用得晒, 保守估計係一年。

當然你可以繼續去酸我, 但對我絲毫無損,
只要掉寶仍然係咁低, 交易頻仍然存在拍賣, 問題只會不斷循環,
今日你見到我出高價, 第2日可能又係另一個, 沒完沒了,
問題根本唔係1, 2個人出高價拉高個市, 如果貨物充足, 拉高個市時間有限,
而家個市高企不下, 就係佢個掉寶率有問題。

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

其實土豪果D基本上都一早收齊架啦...依家開始調多D 80圖/稀有材料出寶率只係會幫到平民玩家...而且仲有機會吸引到D人回鍋...官方何樂而不為?! 唔通依家係想趕定客為星界舖路?!

主打遊戲
幻想神域
EXP
1390 點
mi5842013 發表於 2015-5-19 09:18
其實土豪果D基本上都一早收齊架啦...依家開始調多D 80圖/稀有材料出寶率只係會幫到平民玩家...而 ...

我就覺仲有d土豪仲未收齊,就好似尋晚一張圖可以投到萬5就知d人幾有錢.
不過有時睇d土豪投野亦係一種樂趣,某大公會隻土豪神槍響會頻公然幫人枱價,而競投者神斧個公會之前都係成班聯手枱價,感覺拍賣真係睇自己覺得值唔值個價.

主打遊戲
幻想神域
EXP
316 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 發帖王勳章

支持,作為一個無課非州玩家,對現在的物價已經絕望,好耐之前我憑努力可以買得起一套裝或時裝,衣家= =我都放棄了,個人認為金裝都應該加下,神域點= =一直都好尷介,對於唔係成日玩的人好難整到件135%的金(非州無誤)

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1287 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章

我大至上都有睇到你地講乜~!!

但版主 一隻字都唔見...可以唔洗再討論了

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

究竟係代理錯定係原廠錯
一次又一次ga失誤/出錯/所謂優化
設計方向錯

如果唔係掉寶低,D人邊有得抄
如果唔係80~85裝出到咁垃圾,D人邊會只收天譴
唔係出左問題唔處理,邊會到依定問題多多

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
59 點
其實通脹既原因單純只係有大量外掛番黎既金流入, 回收速度追唔上外掛產金速度, 市場上金既流通量大左, D野自然就貴, 同出寶率真係冇咩關係.

就算台服人多, 寶物出得多, 但係需求量自然都多, 呢種供求關係同港服其實冇咩分別. 最大分別係台服防外掛做得好, 玩家產金同回收速度攞到個平衡. 咁樣就算有樣野幾咁稀有, 玩家手上都唔會有大量既金去炒, 所以物價先會比港服低.

官方應該做既係先學下人地點防外掛, 再推出一D同台服唔同既活動去回收番D過剩既金.

主打遊戲
幻想神域
EXP
2144 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 紅寶石勳章

裝備哥D都算啦, 休閒系統D設計圖/百寶袋都難出到死, 真係想問官方知唔知休閒2個字既定義係咩...

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

rho 發表於 2015-5-19 14:10
其實通脹既原因單純只係有大量外掛番黎既金流入, 回收速度追唔上外掛產金速度, 市場上金既流通量大左, D野 ...

其實防外掛講左好耐, 但係成效係一般,
本來台服上年年尾係有個活動回收金, 但港服CUT左, 我都唔明點解要CUT...
其實你講得岩想真正個物價回落, 係想方法回收市面上流通金,
但係要做到呢一點其實唔易。
正如你所講, 現在市場金流入量同外掛係有關系, 但係如出寶率唔係太低, 好多野係唔需要用高價去投, 而用高價去投等於加速金流入市場量...然後又循環..

主打遊戲
幻想神域
EXP
283 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

呢隻GAME,根本課唔課金,都唔見得好大分別,
課金係時裝多D,配裝可以無咁深思熟慮,因為可以咩裝都整,咩裝都沖+20 5星
我開SER第一日玩到而家,見唔少無課,輕課既玩家可以PVE/PVP好強大

我同意橙裝圖呢D,掉寶率應該提高D,畢竟刷副本打寶升LV,係一隻GAME既基本
不過我個人認為亦都應該真真正正出返D極稀有,能力比一般裝明顯強大既"寶",係真正既"寶",去提高競爭同打寶意慾

而家根本課唔課金都一樣~
最好商城收藏冊,有達成%加成,每10%達成率就多一層加成
照顧普通玩家係合理
但我個人認為課金玩家既權益都應該要同付出成正比

回收遊戲幣好易~出金時,2-3件同款橙時合成一件金時~外觀特效強,加既屬性雙倍
再出200萬以上源神分既紋章引人洗,自然回收到金

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

行少 發表於 2015-5-19 15:31
呢隻GAME,根本課唔課金,都唔見得好大分別,
課金係時裝多D,配裝可以無咁深思熟慮,因為可以咩裝都整,咩裝都沖 ...

基本上認同,
但係點解金時有助回收遊戲幣?

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

小細細 發表於 2015-5-19 18:18
基本上認同,
但係點解金時有助回收遊戲幣?

你諗到ga野代理點會諗唔到
只係佢唔做野姐
依家問題係:掉寶率低,令稀有品被高價搶購
佢唔出手我地都冇計

主打遊戲
幻想神域
EXP
1101 點
其實商家主要收入,應該係商城果d強化卷之類。
玩家要強化裝備,一定買一大堆強化卷去用。
所以官方克扣起d裝備圖紙,其實無乜意思。
祇會牽起炒風,更會帶多d生意比金商。
都唔明點解要刻意為難玩家,但又對自己毫無好處。

莫非官方將來.... 打算連果d裝備圖紙,都用扭蛋去包裝,放商城賣錢?
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿