AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 10365|回復: 43
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 大家同官方請留意下,小弟&多位玩家被爆AC   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
68 點
樓主

各位朋友同官方人員你地好,
我係皇影.

事發於大約凌晨1:30左右,
我突然被強制登出 彈左句野"被伺服器剔除"
我重登後唔夠5分鐘,又強制登出,今次係"帳號從其他電腦登入"
我心知不妙,立即重ON遊戲,結果密碼錯誤,
然後立即去AMS會員網改遊戲AC既密碼,就話我舊密碼錯誤!,
換言之,兇手連我AMS會員帳號密碼都有,我遊戲帳號密碼被更改了.

然後我手機聯絡折竹,她說我的號再次登入了,並離開了隊伍,
折竹密語我的號,可是沒有回應,然後"我的號"1:38分下線了.

我由1年前玩幻想開始,直到現在,就算幾好朋友幾好感情,
我的帳號密碼從來無比過別人
,
就算我賣號,都無比過任何人登入我AC,我只會CAP圖.

奇怪就在這裡,入到我遊戲AC 仲知道我角色密碼...真係好奇怪 連角色密碼都知

~~~~~~~~~~~~~~~~~就在剛剛本人用"原本的密碼"成功登入,,不過角色密碼就被改了,於是我重置.
入去發現身上的金,元氣,紅利,倉入面的寶珠 洗鍊卷 ,能交易的都不見了.
裝備就仲係度.
點解改返個密碼比我入呢? 莫名其妙

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
我件事發生左後,大家傾下傾下發現有第2個..第3個第4個...第5個
依家原來有咁多人陸續被盜帳號 (詳情見內文)
唔知巧合定係咩啦,近期內發生咁多單,我覺得一定有D野,
希望咁多位受害者都去報警,唔好嫌麻煩....咁多人出事 警察做野應該會落力D,
另外未整密碼卡既朋友快D上官網整左先,有咩事都有個保障先.
唔該官方跟進下得唔得阿,係咪就出新GAME,舊玩家就唔理阿??

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

七級帝王會員

Happy Sugar Life

EXP
4427 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
比人爆過AC揮手區
首先你要報警跟住直接打過去客服
如果係證實到有其他人入過你AC
拎你背包D野 拆你裝 掉你野 偷你錢 都會幫你回溯番

Just M...

J̱̰̺͍͈̬̉̍̈̒̉͗ͅu͔̬̬ͭͪ̇̽̓̊̆͊s̯̬̞̄͐͒ͧ͊ͪt̝̟̯͔̃̾̋̒ͥ͗ͤ̃ͣ ̰̬̝̫͊̎̅̂ͥ̾̓M̬̭̪̲̰͙͉͋ͧͬ́̔̌͊̅̊o͓͖͉ͬ͑ͦͫ̀͌ͬͅn̖̼̺̪̺̫̤̈̄͛̎͛i̥͚͌̌ͧ̂̍͊͆͂k̞̥̟̣̒̆͋ͧ͊͗̚a͕̙̭̙͒̊ͧ!̟̬̟̯̤̳̩̳́ͣͤ

主打遊戲
幻想神域
EXP
508 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章

由於事情太突然,沒留意到準確時間……

在我說完「連FB有FD都係咁煩人」之後皇影就第一次突然下線
重ON後說了「好快又來的了」又再斷線
之後皇影本人用手機通知我他有人登他的號,他被強制登出,
就在這時,他的AC ON了,便有了我問「你是誰」
然後他就離隊了
皇影原來在CH02,盜號者ON的是CH01,去了披月丘陵
我密頻和盜號者有了以下對話

七級帝王會員

EXP
4427 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

..... CAP圖得唔得
影相又大又有排LOAD

Just M...

J̱̰̺͍͈̬̉̍̈̒̉͗ͅu͔̬̬ͭͪ̇̽̓̊̆͊s̯̬̞̄͐͒ͧ͊ͪt̝̟̯͔̃̾̋̒ͥ͗ͤ̃ͣ ̰̬̝̫͊̎̅̂ͥ̾̓M̬̭̪̲̰͙͉͋ͧͬ́̔̌͊̅̊o͓͖͉ͬ͑ͦͫ̀͌ͬͅn̖̼̺̪̺̫̤̈̄͛̎͛i̥͚͌̌ͧ̂̍͊͆͂k̞̥̟̣̒̆͋ͧ͊͗̚a͕̙̭̙͒̊ͧ!̟̬̟̯̤̳̩̳́ͣͤ

主打遊戲
幻想神域
EXP
508 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章

Eva 發表於 2015-5-30 02:14
..... CAP圖得唔得
影相又大又有排LOAD

我換線去左追條友=.=冇記錄,得果下第一反應的影相

七級帝王會員

EXP
4427 點

Just M...

主打遊戲
幻想神域
EXP
804 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 麻雀勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章

冇講過PW俾人知, 唔通係ALTA內部人員=口=

EXP
551 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

曾經有試過天塔彈走(早2星期前)  跟著登入不到(錯誤密碼) 要等左10幾分鐘可再入(好彩無吾見野)心諗要全部PASSWORD 改晒佢  

EXP
4532 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

鍵盤記錄器.
同屏幕攝取.
就算你PW【詞語過濾】打,都會比人偷到.

另外,睇對方手法.
一定係有玩FFO.
如果唔係點會咁醒?
識偷值錢野?

建議報警求助

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

已經唔係第一位受害者了.

希望官方同警方合作緝捕該名駭客.

我公會有好叻好努力,非課金玩家,最近都比人爆咗AC報咗警處理中.
果幾星期,成日落雨又黑雨又紅雨....
佢依家辛辛苦苦打造番黎既角色,乜都無...乜都無晒.

唔用錢既玩家,玩咗咁奈,佢花既心血,心錢,時間,都值得重視......

果位駭客,好識偷.
佢專偷值錢,賣得出既野.
唔值錢既佢留番係到.

希望皇影都快啲報警處理.
因為已經唔係第一單了,係呢個月已知既都第二次.
警方見到有2單,佢地處理都會快啲.

以下圖片,由公會一眾女會員提供:

主打遊戲
幻想神域
EXP
334 點
我都比人爆報左警  如果想拎番D野  報警果陣要講晒所有AC唔見左D乜野  值錢果D就寫啦  D警察叔叔都係會話拎唔番想你唔好報  跟住就要拎個口供副本/報案証明(被盜竊/遺失財物報告)以及身份証副本 E貓比ATLA 咁佢就會查下係咪有呢D野過走左  仲可以查到最後上線時間 係超煩煩煩
最近有冇上過大陸網裝過野 有冇掃過毒

主打遊戲
幻想神域
EXP
178 點
有2個可能 真係中毒..
另外就是遊戲公司漏出

事關本人都被爆過AC 不過3個AC 只爆掛攤果個
正身有錢果個卻唔爆
報警!_! 多數追唔到
事關要查 扣你電腦 慢慢check幾個月 警察都會叫你唔好搞甘多

主打遊戲
幻想神域
EXP
68 點
CARRYTOY 發表於 2015-5-30 12:12
我都比人爆報左警  如果想拎番D野  報警果陣要講晒所有AC唔見左D乜野  值錢果D就寫啦  D警察叔叔都係會話拎 ...

煩我都預左。。拎唔返d野我都不在乎了,
依家除左我還有其他受害人係差不多情況,
可能會有更多不出奇。
我唔怕麻煩,我只想停止呢個人既行為。

我呢排有上過台灣網玩台灣game,
有上過大陸網睇大時代,
th__av就日日都上,
唔知關唔關事呢??

主打遊戲
幻想神域
EXP
68 點
tristan67 發表於 2015-5-30 12:17
有2個可能 真係中毒..
另外就是遊戲公司漏出

掃過毒 但搵唔到有毒,可能係新型病毒?
昨晚咁多人斷線,我都以為係game出現問題。
其實拎唔返d野都不重要,
如果警察幫唔到我阻止條友,
意味住我以後個ac都隨時再比人爆,
咁我仲玩唔玩好。。

主打遊戲
幻想神域
EXP
334 點
okimo123 發表於 2015-5-30 12:42
掃過毒 但搵唔到有毒,可能係新型病毒?
昨晚咁多人斷線,我都以為係game出現問題。
其實拎唔返d野都不重 ...

改晒D PW佢  我都係上大陛網睇大時代

主打遊戲
幻想神域
EXP
68 點
CARRYTOY 發表於 2015-5-30 12:46
改晒D PW佢  我都係上大陛網睇大時代

pw都換曬了,不過兇手都會有方法知道的吧。
電腦既野我唔係好識,唔通係大陸網奶野?

主打遊戲
幻想神域
EXP
68 點
ChLiu 發表於 2015-5-30 10:47
已經唔係第一位受害者了.

希望官方同警方合作緝捕該名駭客.

等alta覆我email比資料我,就去報警的了,
近日2單 同一遊戲同一手法,
希望官方同警察會注意下啦

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

上網睇大時代有毒

主打遊戲
幻想神域
EXP
334 點
okimo123 發表於 2015-5-30 12:54
pw都換曬了,不過兇手都會有方法知道的吧。
電腦既野我唔係好識,唔通係大陸網奶野? ...

應該就係 大陸D網好多都有毒

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

又多一個受害者...
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿