AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: okimo123
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 大家同官方請留意下,小弟&多位玩家被爆AC   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
68 點
ChLiu 發表於 2015-5-31 19:53
又多一個受害者...

嘩...又多個..淨係拎走可交易的物品?
一連串咁洗劫
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

二級平民會員

月下戰士

主打遊戲
幻想神域
EXP
137 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
【詞語過濾】 官方好心你做下野喇 我今日都比人爆【詞語過濾】左AC 本來都諗住玩番呢隻GAME E+真係乜【詞語過濾】興趣都冇晒

EXP
4532 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

又有啦!【詞語過濾】!

Eva  你樓上  發表於 2015-5-31 23:30:08

主打遊戲
幻想神域
EXP
13 點
救命,又有人中招啦
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

主打遊戲
幻想神域
EXP
5095 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

完全覺得係資料洩漏

EXP
4532 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

我有用密碼卡.
唔知有無用..

主打遊戲
幻想神域
EXP
14 點

這邊都比人爆左AC...
想入去個陣密碼一直錯誤
我用第2個ac入去睇下(有加自己AC入面幾隻角色)
見到自己正身AC既角色係順序下線的
都係大約喺12點半至12點45分之間下線(5月31號)
心知不妙
連一位無玩好耐既朋友都見到佢前日有上線記錄
超級希望官方立即跟進事件
黑客既做法令良心玩家都玩到無癮-,-
咩都無哂 又要做新手重新玩過咩!?
都無心情重新升過隻人-,-....
-------------------------------------------------------------------------------------------
這邊已去信但官方都只係回我一個官方形式的答覆===>去報警
官方好心你就認真整整個系統
E加連AMS AC都比人攞到改哂玩家密碼偷野
擺到明根本系統出事
報左警又點
咪又係可以比人再hack過
已經決定左棄game
連同alta一齊棄-,-...
我諗官方都未必在乎一個玩家離開
但係系統再吾盡快修理只會影響埋其他玩家令玩家流失
本人都係0課既玩家...
玩左1年多既心血真係一下子就無哂
金係自己草埋既 E加個hacker幾分鐘就將玩家既金&可賣錢既野攞哂
你吾比反個AC我都比反個交代其他玩家好無
除左火滾個hacker偷野我都好火官方根本無心整好幻想神域...
無心打理隻game你就咪再堅持棄game啦

希望各位未放棄隻game既大家都一齊出一分力保護隻game既和平
真心希望大家玩得開心

------------------------------------------------------------------
竟然有機會比我開得反個AC
hacker偷走哂啲野 唔單止!!!
仲將我隻格拉墨掉左 咩料-,-
好離譜
我好用心去草300 300章整但竟然比佢掉左
真系咩心血都無哂

主打遊戲
幻想神域
EXP
334 點
由於帳號盜竊乃屬刑事罪行,若閣下確定您並未進行過有關操作,我們建議閣下向有關司法部門詳述整件事情所發生之經過,令有關司法部門了解閣下 之情況及協助閣下解決疑難,而本公司在警方發出要求協助信後會提供相關的資料給警方跟進。

為了幫助玩家能夠 如常進行遊戲,減低被盜用後對遊戲進度的影響,官方會酌情性回復玩家被盜取的物品或遊戲金錢。

請玩家在報案後,提供口供紙 / 報案證明(被盜竊/遺失財物報告)及身份證副本予客服人員。核實帳號持有人身份及確認報案資料後,客服人員將會安排儘快(2-3個星期內)幫助玩家回復所 失道具或遊戲金錢(將視乎個別情況而定,有機會不能全部回復)。

七級帝王會員

Happy Sugar Life

EXP
4427 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

ChLiu 發表於 2015-5-31 19:53
又多一個受害者...

我上次比人爆AC 個賤人連源神碎果10銀都拎埋

雪儿乂好慘

Just M...

J̱̰̺͍͈̬̉̍̈̒̉͗ͅu͔̬̬ͭͪ̇̽̓̊̆͊s̯̬̞̄͐͒ͧ͊ͪt̝̟̯͔̃̾̋̒ͥ͗ͤ̃ͣ ̰̬̝̫͊̎̅̂ͥ̾̓M̬̭̪̲̰͙͉͋ͧͬ́̔̌͊̅̊o͓͖͉ͬ͑ͦͫ̀͌ͬͅn̖̼̺̪̺̫̤̈̄͛̎͛i̥͚͌̌ͧ̂̍͊͆͂k̞̥̟̣̒̆͋ͧ͊͗̚a͕̙̭̙͒̊ͧ!̟̬̟̯̤̳̩̳́ͣͤ

主打遊戲
幻想神域
EXP
659 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

Eva 發表於 2015-5-31 23:29
我上次比人爆AC 個賤人連源神碎果10銀都拎埋

雪儿乂好慘

點解係雪儿乂好慘=.=我好想知

主打遊戲
幻想神域
EXP
508 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章

手法似成咁。。好大機會係同一個人,中港玩家,課金無課玩家,睇av唔睇av都齊,完全唔知佢點搵目標,係咪真係系統有漏洞比人hack到?官方到依家都唔回應下,唔係報左警比翻d野就可以算,係要捉到個犯!!!!!!捉唔到佢每爆一次就報一次警?每爆一次就等幾星期re一次?

主打遊戲
幻想神域
EXP
17116 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

強烈建議還未有事的第一時間去alta申請張密碼卡,
不然他們說得很清楚沒申請密碼卡
是不會受理帳號被盜及角色回溯等事項申請的...
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

七級帝王會員

Happy Sugar Life

EXP
4427 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

vickychan300 發表於 2015-5-31 23:42
點解係雪儿乂好慘=.=我好想知

其實主要係唔關事都cap埋
仲要係講人壞話比人cap到

ChLiu  已加薄碼,不要把重點放錯~呵呵..................................  發表於 2015-6-1 01:06:48

Just M...

J̱̰̺͍͈̬̉̍̈̒̉͗ͅu͔̬̬ͭͪ̇̽̓̊̆͊s̯̬̞̄͐͒ͧ͊ͪt̝̟̯͔̃̾̋̒ͥ͗ͤ̃ͣ ̰̬̝̫͊̎̅̂ͥ̾̓M̬̭̪̲̰͙͉͋ͧͬ́̔̌͊̅̊o͓͖͉ͬ͑ͦͫ̀͌ͬͅn̖̼̺̪̺̫̤̈̄͛̎͛i̥͚͌̌ͧ̂̍͊͆͂k̞̥̟̣̒̆͋ͧ͊͗̚a͕̙̭̙͒̊ͧ!̟̬̟̯̤̳̩̳́ͣͤ

主打遊戲
幻想神域
EXP
659 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

Eva 發表於 2015-6-1 00:31

有cap咩?咩壞話,好想知

主打遊戲
幻想神域
EXP
659 點

見到了,☺

主打遊戲
幻想神域
EXP
508 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章

Eva 發表於 2015-6-1 00:31

明明係放閃。。。。

主打遊戲
幻想神域
EXP
68 點
TOMMYKAM101 發表於 2015-5-31 21:24
【詞語過濾】 官方好心你做下野喇 我今日都比人爆【詞語過濾】左AC 本來都諗住玩番呢隻GAME E+真係乜【詞語 ...

報警啦...我都報左..
第1位受害者都報左,
咁多人出事...GM再唔搞搞,真係棄GAME算,
雖然我D裝仲係度,咁搞法邊仲有心機玩

cskm2005  無人話第一位係第一位~  發表於 2015-6-1 07:39:53

主打遊戲
幻想神域
EXP
68 點
whoandixxx 發表於 2015-5-31 21:44
救命,又有人中招啦

是誰阿,叫佢上來留個言,講下情況係點既?
真係痴線...幾日咁多人被爆AC

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5029 點

在線勳章 發帖王勳章 試帖勳章

如玩家不幸遇上了懷疑帳號被盜的情況,請玩家先用電郵聯絡客服說明情況,而有關個人帳號物品資料防盜資訊,請參閱以下公告。

http://ff.alta.hk/gamenews/3811

jeff1579  致神域使者: 可吾可以情清一下官方有無黑客入侵 依加人心惶惶  發表於 2015-6-1 13:38:42

主打遊戲
幻想神域
EXP
68 點
神域使者 發表於 2015-6-1 11:48
如玩家不幸遇上了懷疑帳號被盜的情況,請玩家先用電郵聯絡客服說明情況,而有關個人帳號物品資料防盜資訊, ...

我已經eamil客服把事情詳細講述的了,
而都打左電話去,了解左要做的程序,
我獲得所需資料後就去報警.
而咁多人連串被盜號,希望官方留意下
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿