AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 7681|回復: 42
打印 上一主題 下一主題

[心得] 源神洗鍊 - 流不盡的眼淚,止不掉的淚水   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
38 點
樓主

我就說重點。
失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。失敗了。
(好孩子別反白)

早前用剩的1400點,再加4個強化包8000點

1次1次1次16%都沒有出現過。

LV2能力全都見過好幾次了,抗爆機50%,抗爆傷100%,吸血2%,爆擊10%,爆傷40%,傷降10%,HP20%,跑速10%,閃躲10%,防10%,普玫50%,治療10%

我老婆貂蟬現在還卡在傷8%風45%

追記:

既然4樓官大補了我最後一刀,那我沒什麼能夠再說下去,
(然後默默地把這星期的課金寶珠塞進有24%傷的基佬天使的「嗶!」門去。)

這帖就留下來改成心得文,給打算「死煉」的「勇者」看。

但我還是要說,

我這淚水,要流到何時才會乾?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
依隻GAME D機率係有問題

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
47 點
一直停留在對屬性傷害屬性技能傷害...跑速.. RJJ..對屬性和屬性技能 大約占8成機率
洗了100多張 只有1~5張 不是屬性的東西

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5029 點

在線勳章 發帖王勳章 試帖勳章

官方剛剛已經經過多重的驗證,確定沒有問題。
進擊LV1及進擊LV2是能一同持有的。

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

如果係斧用,
而又係主力風斧,
咁風技傷30% 會比16%傷好,
16%傷出現機率係好低,
有時洗唔到不妨停一陣再洗。

主打遊戲
幻想神域
EXP
44 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

16%傷確實能洗到的, 我洗雪姬的, 20張就洗出來了~~
但我跟你一樣~~我是卡在1星洗不出8%傷
洗了950多張洗鍊卷都不出~~洗到我現在放棄了~~哈哈~~
我很好奇有土豪成功洗到8%傷+16%傷嗎
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

主打遊戲
幻想神域
EXP
38 點
小朵儿 發表於 2015-6-5 15:11
16%傷確實能洗到的, 我洗雪姬的, 20張就洗出來了~~
但我跟你一樣~~我是卡在1星洗不出8%傷
洗了950 ...

950多張 x 9點一張 =  8550元氣  

...你也是同伴嗎
不是清色。
不是情色。
也不是藍色。
更不是黑色!

我是青色。貂蟬我老婆。

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

神域使者 發表於 2015-6-5 14:03
官方剛剛已經經過多重的驗證,確定沒有問題。
進擊LV1及進擊LV2是能一同持有的。 ...

人地洗咁多張都洗唔到"進擊"洗鍊機率真的大丈夫?

用左8千多點...

連課金都洗唔到進擊,無課靠每週一洗鍊

請問要多少星期先洗到?

主打遊戲
幻想神域
EXP
399 點
叛逆小方 發表於 2015-6-5 18:03
人地洗咁多張都洗唔到"進擊"洗鍊機率真的大丈夫?

用左8千多點...

機率既野官方都真係唔知點答你好

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

嗯..其實唔好謎信24%傷...
24%傷只係通用, 但唔會係最高輸出.
如果FOR PVE, 追求更高輸出, 洗鍊最有價值GA 係易出GA技傷同屬傷。
而家來講, 我總共洗鍊過1X隻源神, 前後應該都洗過4萬點
而同時洗到8%+16%傷源神只有1隻, 就係加百烈, 不過我並冇選擇16%傷,
基於合體技係風屬, 我最後係選擇左45%風技。

凡事量力而為,
有時稀有唔一定最好,
24%傷真的無需要強求...

主打遊戲
幻想神域
EXP
399 點
小細細 發表於 2015-6-5 18:22
嗯..其實唔好謎信24%傷...
24%傷只係通用, 但唔會係最高輸出.
如果FOR PVE, 追求更高輸出, 洗鍊最有價值GA  ...

同意

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

洗練咁多招技    單純以pvp黎講係需要課一d金   洗出減傷/減爆傷/血量/爆傷

以pve黎講   基礎屬傷<100  選用屬傷    而基礎屬傷>100   則選用技傷  效益更加大

以我個人黎講la
冰櫃and火櫃 51基礎屬傷     自帶暗石 49基礎屬傷
頭綠附魔18屬傷 遺產20屬傷  藥水15屬傷  =53屬傷全屬
即係冰/火/暗屬我都唔洗洗屬傷源神
而要洗既係光/風/雷   
以大部份副本都無咩光/風屬    雷屬就只有雷冥    呢3個屬既副本其實都唔需要洗屬傷源神  都可以過
所以洗出技傷   對所有職業都有好大既提升

光   雅典娜
暗   莉莉絲 海拉 赫拉
風   亞瑟 加百列  伽樓羅
雷   海克力斯 希瓦
火   阿波羅  伊弗利特 
冰   雪姬  瓦爾基麗 

以上既源神合體技都係單體  而且好高傷害  洗出技傷配合基礎屬傷  可以打出爆發性輸出
以暫時pve黎講  可以算係秒王
而且除左光屬雅典娜外  其他源神既取得條件十分低  平民都可以擁有好高既輸出
1定要執著24傷?    我個人機體講左我知  24傷既作用連15%技傷都不如  

主打遊戲
幻想神域
EXP
508 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章

LZ睇開D……無謂強求

主打遊戲
幻想神域
EXP
38 點
1定要執著24傷?

我明白,單體源神技的火力差。

但華生,這不是追求火力的話題,而是愛啊。

我只是希望堂堂正正,不用顧忌其他人的目光,帶著老婆到副本散步而已。

要不是老婆,或許我早就放棄幻想了。

LZ睇開D……無謂強求
開了,也化了。

所以我決定把這星期的課金寶珠,塞進24%傷的基佬天使的「嗶!」眼去。
不是清色。
不是情色。
也不是藍色。
更不是黑色!

我是青色。貂蟬我老婆。

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

"對屬傷"同"技屬傷"係比16%傷好
問題係一週一洗的我
洗唔洗到都成問題
技屬傷對雙刀的我有咩用- -?
光?冰?
醬油

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1287 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章

孤單心事 發表於 2015-6-5 19:23
洗練咁多招技    單純以pvp黎講係需要課一d金   洗出減傷/減爆傷/血量/爆傷

以pve黎講   基礎屬傷100   則 ...

我都想問一問....

假如我自己本身用光/雷屬既招...

係咪搵一隻 光/雷屬既源神會好d????

同埋 45%技傷 既輸出 會比24%傷總好d??

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

tsts1021 發表於 2015-6-5 22:35
我都想問一問....

假如我自己本身用光/雷屬既招...

即係聖劍LA   

其實用唔用技傷源神好睇個人裝備去到咩程度

因為24%傷害會影響你其他技能傷害同埋普攻傷害  

最主要係睇使用24%傷害後表傷  同無使用24%傷害後表傷差距

佔你表傷既幾多%   

而使用45屬技傷後  該技能輸出會比本身多45%   扣掉24%傷害減少既影響

實際單1技能輸出會增加約35%左右

而其他技能降低約10%      對於聖劍呢D高爆發職   

你裝備越好 打王越快  咁技傷就越勁   因為隻王唔需要你出第2次迴圈技能

1套直接秒/帶走

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

叛逆小方 發表於 2015-6-5 22:11
"對屬傷"同"技屬傷"係比16%傷好
問題係一週一洗的我
洗唔洗到都成問題

點講好呢,
其實今次洗鍊重點唔係24%傷,
而係本身冇係源神守護中推出GA技傷同屬傷,
技傷本身除左強化角色技能之外, 同時強化左源神合體技,
如果你打5人副本, 有足夠破防, 我指破實防, 1招源神技係接近秒王。
如果你係用光屬可以考慮雅典娜3星光技45%, 冰可用雪姬,
當然你可能會話DOT 會少左, 但5人打副俾你DOT時間其實唔多。
但如果你係獨行俠, 鐘意1個單刷, 咁確實24%傷係對雙刀有一定意義.
或者用返原本就有24%傷源神都係一個解決方法。

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
47 點
機率沒問題!_!
今天洗了42 全部都是屬性

主打遊戲
幻想神域
EXP
140 點
同情=口=...不過我都覺得唔太需要強求..
聖劍洗雅典娜 2星15%光傷本身已經洗到
買點買左幾張3星洗佢 就30光傷..
剩番果D全部 全部用黎洗1星
都洗唔到8傷  有跑速同連擊
都算唔差啦 用住先..唔好強求..真係唔好強求..
可遇不可求..硬求會嘔血=口=..
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿