AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: kdmc
打印 上一主題 下一主題

[心得] 源神洗鍊 - 流不盡的眼淚,止不掉的淚水   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
38 點
Dead_KyI 發表於 2015-6-6 00:17
同情=口=...不過我都覺得唔太需要強求..
聖劍洗雅典娜 2星15%光傷本身已經洗到
買點買左幾張3星洗佢 就30光 ...

臉癱雅典娜不考慮。
心裡只有老婆一個。
不是清色。
不是情色。
也不是藍色。
更不是黑色!

我是青色。貂蟬我老婆。
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
幻想神域
EXP
399 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
kdmc 發表於 2015-6-6 00:20
臉癱雅典娜不考慮。
心裡只有老婆一個。

我...後宮三千....

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1287 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章

孤單心事 發表於 2015-6-5 22:50
即係聖劍LA   

其實用唔用技傷源神好睇個人裝備去到咩程度

咁24%傷大約係4m5攻到姐冇計錯既話...可以轉左佢(自己覺得)

咁我又想問一問 30%既技傷 /45%技傷 單一招數既效果 會比24%傷更明顯嗎???

或者咁 45%技傷 同24%傷 既取捨係在於個人機體能力去到邊而有冇咁既需要???

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

Asaki 發表於 2015-6-6 00:39
我...後宮三千....

EXP
4533 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

作為法書.
用暗技時間多過他屬技.
法書連虛空技,技能迴路可以全程暗屬.
效益比某啲職業大好多.

問題係,唔知有咩源神,
難撞.
戰利有用.
技能有用.

如果愛麗絲係暗屬,我實唔洗諗...
佢戰利連本身技都好用....

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

tsts1021 發表於 2015-6-6 00:42
咁24%傷大約係4m5攻到姐冇計錯既話...可以轉左佢(自己覺得)

咁我又想問一問 30%既技傷 /45%技傷 單一招 ...

單1技能效果  技傷會有明顯既傷害提升   

至於45%技傷同24%表傷點揀

我就1定揀45%技傷既-.-  再配合埋同屬單體源神技   係副本到疊好破防後   

係可以秒王   包括冰龍副既王  

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

cskm2005 發表於 2015-6-6 08:12
作為法書.
用暗技時間多過他屬技.

暗來講,
我推薦用海拉或赫拉,
2者除左有單體源神技外, 而且仲有破實防技,
係50%破防之後, 將團隊輸出再進一步提升。

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
47 點
都係睇職業姐....技傷定24傷..

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

cskm2005 發表於 2015-6-6 08:12
作為法書.
用暗技時間多過他屬技.

外觀黨表示    我要莉莉絲

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

tsts1021 發表於 2015-6-6 00:42

咁我又想問一問 30%既技傷 /45%技傷 單一招 ...

我補充多少少,
技傷係需要考慮埋你強化果招技cd係幾多, 同埋回圈入邊使用次數。

破防高(50%破防+破實防)
可能隻王破防之後好脆, 1招破邪或者補多招源神技已經秒殺(1個迴圈),
咁唔需要諗咁多, 一定技能45%效益最好, 因為佢提高左瞬傷, 加快秒殺.

如果單刷或者係街團, 入邊4個隊友都冇咩輸出, 又冇人破防, 分分鐘破防都未到50%
打王時間拉長左, 而你45%技只係提升特定技能, 普攻&其他技能輸出都會下降,
但拉勻來講輸出對比起24%傷可能都係有提升, 但係就比較少。

而我咁睇, 今次源神洗鍊, 係打破左固有源神守護能力限制,
令到源神用起來有更加大自由度,
24%傷係難洗, 但何不捨難取易,
45%技傷&屬傷 係有佢地價值, 只要識用, 某程度係比24%傷好。
45%技傷提高特定技能瞬傷, 係高破防團隊絕對係加快秒王速度,
而係單刷來講, 只要技能cd夠短, 整體輸出係會提升不少,
就我自已玩風斧來講, 用左45%風技傷之後, 輸出係比24%傷提升左, 單刷玉澡前時間係縮短左。
可以參考以下影片。

24%傷版

45%風技版

所以唔需要太執著24%傷, 洗到45%技傷其實都可以收貨。

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

孤單心事 發表於 2015-6-6 10:47
外觀黨表示    我要莉莉絲

其實...我有少少想玩法書,
暗技d源神又令, 又可愛, 又實用...

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

小細細 發表於 2015-6-6 10:50
其實...我有少少想玩法書,
暗技d源神又令, 又可愛, 又實用...

法書OK難玩  D技好亂   我玩唔掂A_A
識玩法書又玩得叻既人我都覺得好勁.....

我自己玩懶人職   好似弓呢D   得2招技   就岩哂我

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

維也納的憂傷 發表於 2015-6-6 10:25
都係睇職業姐....技傷定24傷..

技傷同24%之間仲有一個考慮因素係源神技,
技傷係進一步提升源神技威力,
而24%傷對源神技提升係不大。
而提升後源神技係高破防底下,
係接近秒王。

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

孤單心事 發表於 2015-6-6 10:52

係..
遺憾係風火源神冇隻有破實防技...

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

小細細 發表於 2015-6-6 10:54
係..
遺憾係風火源神冇隻有破實防技...

光仲衰.....無得揀

雅典娜仲要勁難入手

主打遊戲
幻想神域
EXP
508 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章

半棄坑Aji法書路過
原本係諗住整隻15%暗傷+24傷的llc+無影之手
因為我發現自己現時機體普攻打一下同吸魂有得揮
加上邪鬼同dot食表傷
我迴圈大概係8-12秒一次
又要掉破防,又要定住隻王(縛影+冰風),又要放再生+虛空再生,中間唔係夾到幾多次吸魂
所以我唔多想捨棄24傷
個人覺得法書始終係輔助型打手
而且點都追唔到三皇的輸出
(更重要是我是個手殘)
當然每個人都有自己玩法

七級帝王會員

Happy Sugar Life

EXP
4427 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

孤單心事 發表於 2015-6-6 10:52

懶D既可以滿CD淨係跳打吸魂R死隻王 得閒放下邪鬼囉

Just M...

J̱̰̺͍͈̬̉̍̈̒̉͗ͅu͔̬̬ͭͪ̇̽̓̊̆͊s̯̬̞̄͐͒ͧ͊ͪt̝̟̯͔̃̾̋̒ͥ͗ͤ̃ͣ ̰̬̝̫͊̎̅̂ͥ̾̓M̬̭̪̲̰͙͉͋ͧͬ́̔̌͊̅̊o͓͖͉ͬ͑ͦͫ̀͌ͬͅn̖̼̺̪̺̫̤̈̄͛̎͛i̥͚͌̌ͧ̂̍͊͆͂k̞̥̟̣̒̆͋ͧ͊͗̚a͕̙̭̙͒̊ͧ!̟̬̟̯̤̳̩̳́ͣͤ

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

Eva 發表於 2015-6-6 15:11
懶D既可以滿CD淨係跳打吸魂R死隻王 得閒放下邪鬼囉

咁當然可以用懶人玩法

但係我覺得所謂既玩得好係可以  唔同場境唔同時間會用岩既招黎做岩既野

而每1招其實都會有佢有用既場所

法書就特別睇得出   疊buff放邪鬼加上跳打   可以快速疊滿破防咁

而唔係成場吸魂到尾 疊buff好慢

七級帝王會員

Happy Sugar Life

EXP
4427 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

孤單心事 發表於 2015-6-6 15:15
咁當然可以用懶人玩法

但係我覺得所謂既玩得好係可以  唔同場境唔同時間會用岩既招黎做岩既野

咁書作為一個BUFF機 麻煩D係正常既

Just M...

J̱̰̺͍͈̬̉̍̈̒̉͗ͅu͔̬̬ͭͪ̇̽̓̊̆͊s̯̬̞̄͐͒ͧ͊ͪt̝̟̯͔̃̾̋̒ͥ͗ͤ̃ͣ ̰̬̝̫͊̎̅̂ͥ̾̓M̬̭̪̲̰͙͉͋ͧͬ́̔̌͊̅̊o͓͖͉ͬ͑ͦͫ̀͌ͬͅn̖̼̺̪̺̫̤̈̄͛̎͛i̥͚͌̌ͧ̂̍͊͆͂k̞̥̟̣̒̆͋ͧ͊͗̚a͕̙̭̙͒̊ͧ!̟̬̟̯̤̳̩̳́ͣͤ

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
47 點
書不麻煩啊~_~ OP職業
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿