AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 2533|回復: 8
打印 上一主題 下一主題

[疑難] 煉金損失尋助 [複製鏈接]

EXP
94 點
樓主
人家在今天6月6日下午時段連續進行了約600次煉金

在使用角色”恐紫“臨最後數次煉金時,有幸煉出了“源神進化寶珠”與“輝煌 金眼神龍”兩項橘寶物,

但當時人家因經歷了連續煉金數小時而筋疲力盡,加上手指動作已經是“若是幻想碎片就領取,不是幻想碎片就煉金”的半自動慣性狀態

人家在得到這兩項寶物的時候,都因慣性動作而二度失去橘品質寶物

人家希望GM閣下能幫人家恢復這兩個寶物,人家乃港服幻想開服支持到現在的玩家,實在不希望就這樣傷心透頂而離開幻想,

人家偶有自發組織以角色“芯希雅”舉辦捉迷藏活動以帶動港服幻想各位玩家,

希望各位不止是”上線只在掛機

這次煉金也只是把所得寶物作為下次大型活動獎勵之用,如果因人家的惜舉而讓活動流產實在不忍所見

至於因為人家按錯繼續“煉金”而取得的其他物品,GM閣下可以選擇取走本人因煉金而取得的其他寶物,例如3星裝備融合石甚至染色劑,時裝重組藥水等

另外強烈建議:煉金系統中,當玩家在煉金中煉出了橘品質以上的物品時,若玩家按了”煉金“,能否讓系統彈出一個視窗詢問玩家”確定繼續煉金?“

讓玩家停一停,看清楚自己在按什麼,以防出現下一個受害者。

這就像玩家退出公會時還會多一個詢問視窗以防玩家擺烏龍錯按退出公會一樣。

若能如願,感激不盡。

Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
47 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
活該!!抽100個幣出來 應該不能把~~

主打遊戲
幻想神域
EXP
399 點
你都真係幾笨...

連續2次錯手真係可以叫阿寶...都算啦...而家仲要開個POST出黎揚呢件事出黎~成件事真係錯哂~

第一~呢到既版主唔係營運團隊既人黎架啦...只係接近官方既人(我諗係呱)...更加唔係GM...我諗呢D事佢應該都答你唔到~~

第二~就當佢真係係GM黎~~咁你叫佢點應你?如果佢話OK~咁個個錯手都同官方講啦...咁佢仲得鳥既? 咁你覺得...你而家公開咁求官方...你叫官方點答你? 真係想酌情幫你搞...都唔知點幫

七級帝王會員

Happy Sugar Life

EXP
4427 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

直到失去了才追悔莫及

龍同珠就算把啦 加多個視窗就可以叫ALTA/傳奇諗諗佢

就算成日送野果個芯希雅係你都唔代表你下次會送珠/送龍

Just M...

J̱̰̺͍͈̬̉̍̈̒̉͗ͅu͔̬̬ͭͪ̇̽̓̊̆͊s̯̬̞̄͐͒ͧ͊ͪt̝̟̯͔̃̾̋̒ͥ͗ͤ̃ͣ ̰̬̝̫͊̎̅̂ͥ̾̓M̬̭̪̲̰͙͉͋ͧͬ́̔̌͊̅̊o͓͖͉ͬ͑ͦͫ̀͌ͬͅn̖̼̺̪̺̫̤̈̄͛̎͛i̥͚͌̌ͧ̂̍͊͆͂k̞̥̟̣̒̆͋ͧ͊͗̚a͕̙̭̙͒̊ͧ!̟̬̟̯̤̳̩̳́ͣͤ

主打遊戲
幻想神域
EXP
2205 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 藍寶石勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章

回頭是岸...
「これが夢だとしても、おれにとては大事な毎日だがら」

主打遊戲
幻想神域
EXP
99 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章

所以,我認為要改一改個鍊金系統:

第一:煉金數量大的時候,根本是超聰明設計,2000個弊就要按9000次...按到累...就容易錯過橘色寶物。所以望官方考量設計自動/批量鍊金功能(直至頭獎/次獎之類)
第二:當鍊到三等獎以上的獎品時,按下「鍊金」時,可彈出確認視窗,提醒玩家已抽到三等以上獎勵(例如金龍/寶G),減低手快錯過奪寶的機會。

主打遊戲
幻想神域
EXP
1897 點

在線勳章 藍寶石勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

玄逍 發表於 2015-6-8 19:36
所以,我認為要改一改個鍊金系統:

第一:煉金數量大的時候,根本是超聰明設計,2000個弊就要按9000次... ...

讚成批量/自動鍊金~~~
最好可以鎖定部份物品, 然後自動鍊, 抽中左先問繼續定領取, 否則直接鍊到最後一格。

主打遊戲
幻想神域
EXP
500 點
抵死 自己眼花手累唔好怪人
下次小心d啦

主打遊戲
幻想神域
EXP
14 點
上面笑佢D人~根本就味試過400以上煉金~我450煉金都按佐成個鐘~你古唔累嫁?重有係咁中幻想碎片係會自動按佐佢同煉金~按按下會有時好手快~因為心情開始唔耐煩~想極速抽哂佢~
樓主我明白你心情~只可以講下次小心D~同埋真係要改改個煉金~