AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 2833|回復: 13
打印 上一主題 下一主題

[疑難] 80紫開放在即,提點PVP建議。   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
85739 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 麻雀勳章

樓主

<1>取消PVP雙武無敵(PVE保留無敵),現在大多有玩PVP的都是副琴。 並不是所有職業都琴都有雙武可點~這點就已經不公平了。

<2>戰幣雙倍獎勵,此活動希望能永久進行。在戰幣雙倍活動的期間,大戰 5V5 10V10 明顯人數很多,30V30 基本場場能開。而沒雙倍獎勵,30V30最近已經都開不大起來了。  雙倍持續進行,加快玩家獲取紫裝速度,絕對可以增加玩PVP的人數,百利而無一害,既增加人數,也增加官方的收入,還不會影響平衡,何樂不為。

<3>30v30開放一年多了,一直沒有添加排行獎勵,也導致一大部分的人不想玩大戰場,希望官方跟原廠跟進下。

<4>大戰場週一至週五都有,而週六周日人多的週末,卻不開放,很不合理。
<5>等級分場,70以下為一組  70以上分為一組。

暫時想不到其他,想到再補充。

Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
幻想神域
EXP
2202 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章 在線勳章 麻雀勳章 儲蓄勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿

EXP
4532 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

你果啲叫咩建議?
你根本唔明個重點.

呢到有啲好專業,又搵到重點:
戰場建議專區

雙武都話唔公平....
同啲副琴話想要全職都有雙武有咩分別....

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1287 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章

其他唔講住.......

只係想講50VS50個到!! 打一場淨係得少少紫幣拎...真係難以吸引到人入去打囉!!

同埋D時間都可唔可以改一下...4點同8點...唔係個個都可以就岩個時間打囉!!

最後個獎勵 連一張10點招待都冇...非主PVP玩家都唔會入去玩下啦~~

EXP
143 點
第1果個都可以叫做建議..唔好笑死啦...根本就係想為你黎改....

你都識話唔係個個都副琴啦.....

咁就要改做冇無敵..而為你可以打死佢??

哈哈..唔好笑死人

主打遊戲
幻想神域
EXP
85739 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 麻雀勳章

kennith999 發表於 2015-6-14 14:47
第1果個都可以叫做建議..唔好笑死啦...根本就係想為你黎改....

你都識話唔係個個都副琴啦.....

絕大部分長玩PVP的,基本都副琴。

PVP大家都有可能死,憑什麼就有雙武有3個無敵機會?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
16 點
大後天 發表於 2015-6-14 16:36

PVP大家都有可能死,憑什麼就有雙武有3個無敵機會? ...

正所謂食得咸魚抵得渴  明知自己副琴係冇雙武既職  一係回血  一係無敵 二選一
唔好賴人地無敵 照你咁講 PVP大家都有可能死 咁你又憑咩可以回血?
PVP冇得回血已經蝕左好多 人地選擇唔要回血換取多D效益拎1 2秒無敵我覺得都唔過分
人地選擇用雙武 都係無敵果1 2秒 都要睇岩時機用先唔會死 MISS得一招半招

與其話覺得唔公平  不如話想人地就曬你

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
255 點

PVP大家都有可能死,憑什麼就有雙武有3個無敵機會? ...

你唔好再傻啦好唔好?
你估得副琴先有雙武技咩?
其他副手都可以有雙武技架 睇你用唔用架姐..
話人有3個無敵機會
話人無敵前 留意下自己有咩問題先
唔好下下見人屈到機就叫人改啦
坦白講..我一直都冇雙武技既 我唔覺得我會唔夠人打WO ^_^((本人拳刃仔一隻黎姐
我系你就唔好系到晒口水叫人改
哪哪聲升過隻你認為可以無敵既職出黎哪

1個ac 10個人用   吹咩??

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

人地都付出左一點冒險之路架...無左無敵仲要雙武做咩?!

快D分PVP等級啦...出埋80裝...組到D LV60入黎扼分既真係唔駛打架...

建議LV80-LV90分出來...

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
15 點

睇黎行少都要留意下自己有咩問題

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
15 點

再加埋呢個回覆真係相映成趣
樓主個問題就係自己個名唔係寫住行少
阿Man同行少打會點呢?

主打遊戲
幻想神域
EXP
85739 點

同樣的裝備,同樣的技術,某拳的槍好像也不夠人圍哦。為什麼能只拿拳說?因為有優勢呀~~~~

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
15 點
大後天 發表於 2015-6-16 13:26
同樣的裝備,同樣的技術,某拳的槍好像也不夠人圍哦。為什麼能只拿拳說?因為有優勢呀~~~~ ...

唔好咁啦你
槍拳唔夠生存力咪轉副武變槍琴
槍琴都頂唔住咪主武都變埋囉

你估仲係舊時 杖書 斧拳 刀炮 太刀杖時代咩
起馬3招雙武可以1波帶走人 1命換1命 宜加無呢支歌仔唱啦

人地雙武無敵之餘仲有DOT繼續毒你呢 呢點又唔提出黎
自從坦裝強大75敵減傷開始 個個硬到喊 秒唔到就係補血時間
係人都知副琴強大 可以無雙武頂得耐既 實有優勢
減傷解BUFF有回血 岩岩好拳就係3樣有齊既職

職業唔平衡本來就係1個大問題 雙武咁係好似舊時有用就唔會通街副琴啦
唔雙武?唔副琴?又想頂得耐? 換職囉 不過問題始終無解決到
只係將個問題放埋一邊唔理
PVP玩家鐘意殺人快感 串小小係好正常既
不過對人唔對事又真係核突左D

主打遊戲
幻想神域
EXP
85739 點

firefire343 發表於 2015-6-16 13:59
唔好咁啦你
槍拳唔夠生存力咪轉副武變槍琴
槍琴都頂唔住咪主武都變埋囉

嗯~你說得很中肯~