AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 3322|回復: 2
打印 上一主題 下一主題

[官方] 有關最近的斷線及Lag機的問題事宜(6/17)   [複製鏈接]

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

樓主
咁點解釋為何只有FFO斷線而其他線上遊戲沒有斷的問題

如果係關網路問題,咁又點解昨晚可以上到AGAMES討論區?
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
Asaki 發表於 2015-6-17 17:59
其實狩龍都有問題  但同為Alta遊戲...gm係咪應該更加了解下?

不過話時話...你用睇網頁同玩mmo黎 ...

如果線路有問題,你上網去邊都係有問題

MMO會LAG機會連唔到,網頁就唔可以有無法顯示或線路有問題?

其他線上遊戲(ONLINE)都冇LAG機冇彈,就係FFO彈,佢話ISP有問題,我真係唔信

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

Asaki 發表於 2015-6-17 18:52
mmo係每一秒都需要接收同上傳封包~你上個網需要做到呢d野咩?
需要既頻寬都唔一樣...我打個比喻....56k都上 ...

每轉一個頁面都要入載
條線係上唔到就係上唔到,冇理由MMO會係咁彈,而網頁就連一刻都冇延遲冇LAG

K唔夠上網都係LAG