AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 4153|回復: 16
打印 上一主題 下一主題

[心得] 小豎琴單刷雷冥 (更新密林心得/小修改)   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
350 點

遊戲狂熱勳章 友誼之星勳章 在線勳章 試帖勳章 用戶勳章 儲蓄勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章

樓主

我知道宜家好少琴會單刷副本XD
但係見好少有豎琴既單刷心得文
所以我去試下單刷一次 得雷副成功 冰副還卡尾王中Σ(☉▽☉"a

1王:會閃紅地不手殘 基本上很簡單 但係中左佢招雷牆就好難搞

2王:會閃紅地不手殘都十分簡單 但係要注意佢開盾果下要停手 同埋要保持距離 吾係就會中左佢招減傷減防既DEBUFF 同埋疊5層會暈好耐
      基本上得開盾果下係重點(?
3王:呢隻王D傷害高到不科學 所以打呢個真係建議20萬血以上 吾係真係好危險 佢招大圈紅地一下都吾可以中 中左佢下一招就會秒
      一比佢招吐口水噴左上天就要快速禁單補 同埋吾可以靠近隻王太多 破完防就要走 因為佢有時會放個小雷地(? 中左就好危險 遠攻打呢隻基本上無難度
       會閃紅地同頂到就好安全

4王:呢隻王我真係打到人都癲 佢個-500治根本係想剋死琴 不過如果係打手琴 基本上佢用連噴 開單補都可以補得返 為左呢隻王轉左副雙槍
      用2%吸血既利維坦槍 比佢連噴都可以吸得返 同埋要注意閃紅地同吾好靠隻王太近 中左雷陣就好易死 有時死禁死爛禁都吾會放你落黎 所以成場我都係圍圈打
      打隻王副雙槍可以用埋瞄準射擊減佢既移速 令佢無咁易埋身放雷陣 綁你上天 更容易咁風箏隻王 同埋一直有走位同跳放 都吾中食中佢D技 就會變得好易打
      不過我打呢隻都係死左好多次 因為我失誤太多

冰副我就只係推到3王 我會努力諗下點樣對付隻尾王 如果成功就再同大家分享
最後送上~新既熱機圖一張 (弱弱的狙擊和戰爭飾 加80武 齊水齊料理3疊法則 有源神

因為很久都未推到冰副尾王(那冰副太難了)所以先單挑個密林地獄試試看 估吾到都幾簡單 同5人差不多 只係硬少少 (最後仲出雙子XDD
單刷成功了就同大家分享下XD 下一次就真係冰副了

1王:好簡單 因為第一次單刷怕死既關係 用左心臟+清單 特殊奧義就直接轉破魔 咁就吾怕無左造傷(建議18萬血以上)
      一開始用普攻拉走隻火王 企定定打都吾怕(可能因為心臟+清單) 如果連DD小怪清會簡單D 有得連吸血
      一見自己地下有紅圈圈就禁定單補 因為中左會大失血 殺左隻火王就可以換返法則同尖牙打死隻冰王 因為無左火王 佢基本上吾痛(呢二隻王都好脆 頂到基本上好易打)
2王:無特別 企王底打
3王:呢隻王開頭諗住自己會死得好慘 但係點知其實幾易打
      直接轉精英怪卡頭+衫 之後一出小怪就殺小怪先 殺死小怪就打王 副聖劍會清好快 有光劍加持 同埋打呢隻王閃到佢D致命紅地就吾會死 除非比D大怪拉左去硬食紅地
      只要秒到D小怪 呢隻王就無咩特別 就會成隻豆腐咁 打人又吾痛 基本上見小怪就清即可 (有次差D中紅地 比大怪拉到遠遠的 救左我一命XDD)

下一次應該就係分享冰副了 但係個尾王真係
成功左就同大家分享下 (以上副本都有用對應屬傷秘石)

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
幻想神域
EXP
68 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
琴大大..下次帶我飛副

主打遊戲
幻想神域
EXP
3925 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

加油!!!

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

高手高手高高手

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

勁啊

EXP
4818 點

用戶勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章

到琴發威

主打遊戲
幻想神域
EXP
24 點
加油

主打遊戲
幻想神域
EXP
27 點
神田在此表示支持.
絕望是你的終點

主打遊戲
幻想神域
EXP
1720 點

友誼之星勳章

其實琴刷雷副都算簡單啦,我之前用劍系冇雷造嘅狀態下尾王卡到實實就系打唔過去,只可惜我隻琴冇整80,唔系我都會去試下。

主打遊戲
幻想神域
EXP
698 點
神琴   

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

琴神

EXP
733 點

遊戲狂熱勳章 瑪瑙石勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

主打遊戲
幻想神域
EXP
350 點

遊戲狂熱勳章 友誼之星勳章 在線勳章 試帖勳章 用戶勳章 儲蓄勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章

28/7 更新密林小心得 同埋作小小修改

EXP
1428 點
神補神坦神打

四級霸王會員

啊啊啊啊啊

主打遊戲
幻想神域
EXP
968 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章 紅寶石勳章 儲蓄勳章

恭喜啊~~
我打雷副尾王時會換副手鐮刀,有3隻小鬼當分母可以大幅減少被指定技噴中的機會,就可以更專心打了
(再換左專精就更安全了)

主打遊戲
幻想神域
EXP
500 點
勁揪!

主打遊戲
幻想神域
EXP
4643 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章