AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 7173|回復: 3
打印 上一主題 下一主題

[其他] 台灣職業技能調整 (6/8 又修改了)   [複製鏈接]

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

樓主

雙杖一下了提高至400%爆傷上限,咁太刀果320%有咩用?
(400%係雙杖冒險之路的效果,太刀要右專才有320% 左專係冇)今次真係被直接打臉
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
aaron107 發表於 2015-8-5 18:48
太刀要谷到320爆傷都唔係咁易(雙蝙蝠既話)咁點谷400

咁就睇你要玩爆傷定屬傷

上400%係得(我計到)太刀上320%其實好易

但有一點要留意:一日唔改造傷公式,一世都係屬傷>爆傷

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

aaron107 發表於 2015-8-5 19:27
造傷其實係點計算,如果我有2造傷既話,係咪我原本打隻怪扣100血就會變102血?

同埋造傷有無上限?

點計我就答你唔到,依D野我冇認真去計,只知愈高愈好,你可以去巴哈睇下

造傷係冇上限

副本小怪同王,都有減傷
例如 王有90減傷,你就要有90造傷(屬傷+對王造傷)打王先給力

因為我地係唔會知道副本怪有多少減傷,所以愈高造傷愈好

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

叛逆小方 發表於 2015-8-5 20:15
點計我就答你唔到,依D野我冇認真去計,只知愈高愈好,你可以去巴哈睇下

造傷係冇上限

拎依D野黎計公式,真係有D___

aaron107  主武果3格12%都計造傷總數果度,正如自身減傷要再加埋受到頭目額外減傷  發表於 2015-8-6 02:50:38