AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 3485|回復: 17
打印 上一主題 下一主題

[疑難] 請問官方會否再作出各職業之間的"調整"?   [複製鏈接]

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

樓主
如題,請官方回答

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
今次調整好似亂改咁

例如 杖爆傷400%
又例如 雙刀同拳疊毒/氣紋好似疊唔洗時間咁

EXP
4818 點

用戶勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章

笑而不語

EXP
733 點

遊戲狂熱勳章 瑪瑙石勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

改完今次後, 我估半年內應唔會再改

EXP
4818 點

用戶勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章

想問下.聖劍弓斧太刀戈D係唔係比人無視左...

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

官方出來解答問題

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5027 點

在線勳章 發帖王勳章 試帖勳章

原廠會觀察玩家的遊戲狀況會考慮職業平衡的方面,而職業平衡修改是會不斷作出考量,但抱歉目前沒能提供有關時間表的,但玩家的意見原廠也是知道的。

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

神域使者 發表於 2015-8-11 11:10
原廠會觀察玩家的遊戲狀況會考慮職業平衡的方面,而職業平衡修改是會不斷作出考量,但抱歉目前沒能提供有關 ...
原廠會觀察玩家的遊戲狀況會考慮職業平衡的方面,而職業平衡修改是會不斷作出考量

如果是有考慮平均性,就唔會有 技能動作長又冇傷害ga職業
雙刀同拳係pvp殺人係好難,技長有傷害都話好d
好容易比其他出手快技短ga職業搶殺數
打副技長又係好易死...

假設單體技傷害為1,那麼範圍技傷害一定小於1
如果範圍技傷害是大於1,那單體技起不是等同廢技?
如果真的是這樣的存在,是有考量或估算後才推出嗎?

原廠真係知道玩家的意見ga話,就實實在在做一次大調整職業平衡來証明

EXP
143 點
叛逆小方 發表於 2015-8-11 14:30
如果是有考慮平均性,就唔會有 技能動作長又冇傷害ga職業
雙刀同拳係pvp殺人係好難,技長有傷害都話好d
好 ...

誰說拳pvp殺人好難?

笑!!

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

kennith999 發表於 2015-8-12 10:32
誰說拳pvp殺人好難?

笑!!

如果拳殺人係勁,就唔會成日比人汁啦
咁果D冇腦彈彈,一下扣你1M5又算係咩?

EXP
143 點
叛逆小方 發表於 2015-8-12 11:32
如果拳殺人係勁,就唔會成日比人汁啦
咁果D冇腦彈彈,一下扣你1M5又算係咩?
...

拳比人汁?....

你成日見?

主打遊戲
幻想神域
EXP
659 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

拳pvp好屈機。。。唔覺殺人難

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
255 點

大家好..我系阿Man丫
等我講句中肯既說話啦~
自問我自己玩拳呢..系戰埸殺人呢,就唔會話好難既
睇你要殺d乜野人架姐..
殺新手?乜職都殺到..肯沖裝,唔死既就殺到新手架啦系米a_a?
殺齊裝既人丫,自問拳刃就唔會話好勁(不過唔會稱得上系差)
預期話一隻職殺人難,不如直接話個駕駛者識唔識駕駛哪
系戰埸入面,多補師要殺您真系有d考起我..
不過單p哪wo 0.0 我可以比好多種死法您
其他人玩成點我就理唔到哪..畢竟各有各玩法丫..
而加喱個時勢,連我開隻琴上黎
FF都冇人有把握100%贏到我(我對勝負既定義系打到訓系地下)
啊唔系,應該話我好有把握殺到您地(打手們,唔好拎隻全坦裝既人黎叫我殺)
連一隻琴都可以殺到人,都玩得起,仲有乜野職系殺唔到人
睇我會唔會去玩囉@.@如果我會再升一隻職既話
我會簡雙槍((因為有隻78LV系到,唔洗升咁耐啊XD))
我相信雙槍系PVP都唔會差既,目前
1個ac 10個人用   吹咩??

主打遊戲
幻想神域
EXP
269 點
太刀專精廢到 原全唔覺係專精(笑)
其他職個技一開就OP到乜怪都比招範技秒晒,超防反傷,乜都好 都非常好用就唯獨太刀 2邊都係斬一野就當了事?唔好話PVP 打副招野出左同冇出冇咩分別,就比你斬多咁解囉

脆, 弱, 輸出唔夠爆發, 限時制副本弱雞, 打副只能當助手.......?(\咪就係幫手斬囉/) 全部齊晒
聖劍爆斬一下,爆彈彈電就秒晒堆怪啦,論輸出 正係條咖哩捧同2秒時間內滿左就爆得遠比太刀屈

太刀第一日開職挽到依家,得返幾多人有心挽心照啦 做乜變到咁少人?
初初大家都愛佢因為佢打得夠爽又幾好輸出 可惜非常脆 易被秒 範圍技出招手慢 唯一效果不錯的我流都係要企定定先出到招.話就話加多個20%降(其實都係三兩下手秒到),隨住新職一路出一樣比一樣屈 太刀已經完完全全100%變左條柴
聖劍60lv爆發都勁過70lv刀 挽太刀唔沖靚啲裝真係唔到你唔做廢西
以為今次新職出手裡劍 個樣望下幾勁 可能太刀有機會變強
點知新職舊職乜七都改 就係太刀唔改 咩都冇加冇變

官方,  平衡能力很優秀喔 真好頭腦

2年來 斧頭神域>聖劍神域
依家眾加埋近遠攻全備新強職業配聖劍打世界
幾個冷門職業可見冷得令人不敢浪費生命時間練,恭喜太刀加入埋一份啦 以後PVP又少一堆人同我搶分 爽。
2013年8月創立的5lv公會 乂神月天奏乂
歡迎加入公會一齊共同進退!!

EXP
28 點
只係想問 咩野叫做挽

主打遊戲
幻想神域
EXP
5646 點

藍寶石勳章 在線勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章

其實大家有眼睇的
某d職業差唔多絕晒總
好明顯戈d職就係有問題

官方一而再 再而三 敷衍亂改 係無補於事
其實除左攻擊力需要平衡

防禦(包括血量、減傷), 輔助 (包括 破防、降傷等等) 都需要平衡

以聖劍為例  血厚  破防量高 攻擊力又高  當然op
官方要平衡的話 就需要以皇職黎做基礎  對各職業進行上調  
攻擊力方面  最簡單既方法就係大幅上調技能系數 (個人認為)

主打遊戲
幻想神域
EXP
2205 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 藍寶石勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章

「これが夢だとしても、おれにとては大事な毎日だがら」

EXP
733 點

遊戲狂熱勳章 瑪瑙石勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

官方懶理