AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 11016|回復: 67
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 無課玩家獲得呂布之2046大法   [複製鏈接]

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
樓主
首先,呢個方法的確係2046到痴肺,然後就係你PVP同PVE隊都已經夠完善,暫時唔洗再擴充英靈,最後係你要有不屈不撓既恆心秘密就在...
織田信長道別"必定"獲得呂布魂石(巴哈訊息,港服應該都有更新到呢個地步)
所以,要呂布,你要有300塊織田魂石,召喚織田10次再道別10次,然後你就可以有一隻呂布了~
如果你想要一隻覺醒呂布,咁你首先要有10(召喚)+10(4星)+20(5星)+40(6星)=80塊呂布魂石~
織田:呂布=30:1,所以80塊呂布魂石需要2400塊織田魂石
-----------------------
織田魂石最快可以拎到幾多?

首先,織田魂石一塊要600競技幣,以排名200內嚟計,每日可得200幣獎勵,再加你打人所得100~200,去除多餘,一日300幣,最多400幣,
以最多為計算,3日=1200幣=2信長魂石,6日就有4魂石
然後道別免費英靈有OK高既機率出信長石,以最易獲得既8隻金幣英靈嚟計,
1日各打3塊各買2塊(盡量打+1出,慳好多ap,真係唔出先打+2),2日就有8隻英靈可以道別,好運既8隻都出,有8魂石,6日就有24魂石,
合共24+4=28魂石,再努力啲道別多2隻英靈就可以30~即係1星期=1呂布魂石
-----------------------
要一隻呂布要10星期即3個月左右
要一隻覺醒呂布覺醒呂布即80星期即1年8個月左右

當然,實際時間自然會有出入,難保你就算道別8隻都唔出既你當然又推遲幾日~~
祝大家"工作"愉快~

Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
長洲彬 發表於 2015-8-7 22:00
有時,為左心頭好,有D野係要畀人賺下既,點解唔課?

依家課都冇呂布啦~~
而且,唔好話我口貝戔/葡萄...
望下台服最近更新咗啲咩就知道了~
呂布真的沒什麼大不了|||

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
fu911238 發表於 2015-8-7 23:40
台服有得直接抽6星=,= 同香港冇得比 台灣人用錢打機比香港人狠幾萬倍

直接抽6星呂布...?冇留意到...

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
fu911238 發表於 2015-8-8 10:27
唔係呂布,某幾隻兵會直接出6星

??果個係神玉,紅心女王,人魚公主,愛麗絲...好似暫時得3隻1塊召喚5星再1塊升6星滿...

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
唉~~~~失望=_=商城角新增8星...

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
fu911238 發表於 2015-8-8 18:13
正常既...唔變勁D兵就冇8-90lv 關打

問題係.非商城冇8星=_=所以如果要有商城角8星先打得過80~+90主線=gg

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
fu911238 發表於 2015-8-8 22:52
一定有補救方法既,,最多唔玩姐 講真玩左咁多年game 係alta出既都實食水深 預左架啦 ...

下...alta食得特別深架咩...|||居然...
同台服比好似物價便啲...

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
fu911238 發表於 2015-8-10 21:39
連續一星期都抽唔到彩珠 好傷心

連續一星期打唔出有用既4星專武.好sad...
btw,信長4星了~努力衝紅帽6星中~
你有冇覺醒/6星南丁?我friend list入面一個南丁換咗角=_=
差海克同羅賓就全部菁英0~+2全部3星...

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
話說你星天冊幾lv啦?
我守7攻14靈13治8...=_=好低|||

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
fu911238 發表於 2015-8-10 22:50
= =我從未開始過打4星武

信長長期5星...仲差58塊碎

唉...話說八歧+2 3星通關了=_=又少咗拎咗一關既石...
我基本唔多抽...因為覺醒唔到我通常懶得召=_=
唉...不過只升金邊角真係好蝕,今日靈力日放義經+呼呼+羅賓係咁秒人=_="可惜我未開始刷軍師...
有軍師既話一定更加神~~

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
fu911238 發表於 2015-8-11 11:08
@0@ 你羅賓6星左啦?!  想挑你機A0A

話說我終於儲到幾個囡囡

覺醒到?
我既儲法係一定要買體,唔係會慢,
就係一日打10塊出嚟~
打幾次都好,用幾多體都好,一日最少10塊
btw.我星期二輸出最低=_=...
戰力平時係61k,今日換3隻靈出嚟得58k...
另外你殘血幾多?你軍師+悟空月番咁上下輸出,唔夠打是正常的

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
fu911238 發表於 2015-8-11 13:12
同埋我發現左樣野@0@ 只要隻兵升過4,5,6 星 道別之後再10碎召返出泥

會變返原來升過既幾星 ...

呢個基本係常識=_=
而且覺醒咗之後可以直接召多一隻出嚟,出嚟既係6星,我就係咁狂道別覺醒過既英靈拎信長魂石~
不過你殘血都真係夠哂多=_=可惡~~遲啲打你落嚟~~~=v=+

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
fu911238 發表於 2015-8-11 12:36
殘血應該係8千~1萬左右" 我打你個陣全普攻 冇出過紅直

你打精英關儲定係普通關 或者咩關都打?10碎就停

精英...我打+2 3場先再打+1打到有10塊為止,打埋都冇10塊就打埋+0,
如果中間有出5塊/10塊既就再打多幾場打到有15~20塊,咁就可以再慳啲日數~

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
fu911238 發表於 2015-8-11 16:49
我決定覺醒完隻科學怪人之後開始打專武

d覺醒兵齊哂武就已經可以休息,,,到時 ...

其實金色唔係隻隻勁=_=
建議唔好盲目刷啲冇用既金兵...

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
fu911238 發表於 2015-8-11 17:46
=3= 你做咩身痕打人地姐...

羅賓醬實在太靚仔....好吸引人得手 係張相差左D.. ...

3圍冇所謂,不過速度要有心理準備-5,因為台服已經-咗=_=
-完仲慢過義經...等我陣~~
不過難怪咁痛=_=+57%攻|||打唔過係正常=_=

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
fu911238 發表於 2015-8-11 18:07
>"< 成堆3星金邊擺係到好尷尬

我隻羅賓漢既素質~~
啱啱比人打嚟...但我反殺咗佢,問題係,佢個構成同你近乎一樣=_=點解打唔過你..

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
fu911238 發表於 2015-8-11 19:33
我睇左巴哈 話台灣更新會修復羅賓個速度,,,應該係保持返77不變

真係好靚仔 >0 ...

咁都好啲~~~
不過唔係個個都用專武先好,遲啲我出個各式專武點評後再參詳如何?
雖然係我個人建解,但係真係唔多專武有用...尤其是非商城角
PS.白雪聽日應該可以5星到,如無意外|||

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
fu911238 發表於 2015-8-11 20:57
其實玩到都唔知有咩好玩啦  任務解哂  一係將全部兵覺醒,,一係變勁幾隻兵pvp

樣樣都係講體力 平 ...

sosad=_="我既話目標係主要PVP角全70lv親密滿,星天冊升盡(包妖物),然後盡力打入頭30

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
fu911238 發表於 2015-8-13 11:00
唉 diu 好唔開心丫 風魔同鐵扇都差兩塊召唔到

diu...我將儲低既石都用哂抽2次10抽,都唔中神玉...正PK...逼我課金...

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
況召到有屁用咩=_=抽極都唔中升星寶石,唔到上去都冇用啦...