AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 2042|回復: 9
打印 上一主題 下一主題

[疑難] 莊園生態記錄/防衛 [複製鏈接]

主打遊戲
狩龍戰紀
EXP
25 點
樓主
係呀, 又都係我有問題..
自獨闖巢穴討伐証明之後又2個問題
1) 生態記錄, 我記錄左佢5天之後, 還可以再記錄  5天後再記錄之後有什麼獎勵 ?
2) 莊園防衛 : 是否3隻猩猩巳經可以打贏隻牛 , 另猩猩是否需要升級 ? (放入莊園食飽佢 ? 要升到幾多lv ?)
    另, 防衛那些數值是base on什麼計法

thx....

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
星界神話
EXP
1601 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章

我都想知 有冇高手可以講下 自動防衛成功果D

主打遊戲
狩龍戰紀
EXP
145 點
Q1:5天後再記錄沒有獎勵,只有對怪物傷害加成;
Q2:看你是自動防衛還是自行防衛,自行防衛如果有騎戰騎+3猩猩防衛隊打牛就應該沒問題,而自動打贏牛的條件是防衛數值合計500;防衛隊龍獸同樣要升級,最好全都是Lv10第3代戰騎,可利用餵食或防衛獲得EXP;防衛數值是看莊園防衛隊的龍獸能力,如你的防衛隊有2隻,龍獸A防衛值30、B防衛值18,那你的莊園防衛隊防衛數值就合計48。
Q3:自動防衛成功條件:
牛:合計500
鷹:合計700
獅王:合計1000
已有 1 人評分EXP 金幣 收起 理由
米斯高 + 15 + 15 熱心回應!

總評分: EXP + 15  金幣 + 15   查看全部評分

主打遊戲
狩龍戰紀
EXP
25 點
eugenehin 發表於 2015-9-9 19:05
Q1:5天後再記錄沒有獎勵,只有對怪物傷害加成;
Q2:看你是自動防衛還是自行防衛,自行防衛如果有騎戰騎+3猩 ...

明白了一點, 要再驗9下, 謝CHING回覆 !!
但要3 代+ 10LV.. 有排升 @@

主打遊戲
狩龍戰紀
EXP
756 點

試帖勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

晒一日時間唔打副果D...呢埋係莊園度就差唔多整到啦~(但要有足夠材料整食物)
無論明白我連累你,即使你曾是未介意,曾為你想過偉大一次 退出這愛情行開一次【錯愛】

主打遊戲
狩龍戰紀
EXP
25 點
strawberry829 發表於 2015-9-10 10:52
晒一日時間唔打副果D...呢埋係莊園度就差唔多整到啦~(但要有足夠材料整食物) ...

但要有足夠材料整食物 ..呢個先係問題 ! 之前d料買哂比商人, 又要打返返轉頭..好煩, 好似比個
game玩返轉頭咁 ~~

主打遊戲
狩龍戰紀
EXP
756 點

試帖勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

用龍幣換0.0~  一係用金同人收.....有錢咩都整到~哈哈
無論明白我連累你,即使你曾是未介意,曾為你想過偉大一次 退出這愛情行開一次【錯愛】

主打遊戲
狩龍戰紀
EXP
25 點
strawberry829 發表於 2015-9-10 17:48
用龍幣換0.0~  一係用金同人收.....有錢咩都整到~哈哈

鬼唔知你係靚女咩 ~~   邊有咁多金同龍幣呀..你比d我啦

主打遊戲
狩龍戰紀
EXP
756 點

happyq88 發表於 2015-9-11 11:12
鬼唔知你係靚女咩 ~~   邊有咁多金同龍幣呀..你比d我啦

窮到要日日清龍錢任務拎錢使....

主打遊戲
狩龍戰紀
EXP
25 點
strawberry829 發表於 2015-9-11 11:32
窮到要日日清龍錢任務拎錢使....

同我一樣