AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 7979|回復: 45
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 遊戲更新 版本更新公告20150923   [複製鏈接]

七級帝王會員

Happy Sugar Life

EXP
4427 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

樓主
2、裝備強化功能上限提高為30階,現在「武器」、「裝備」、「飾品」將可進行強化至30階,強化21~30階必須使用「進階武器強化卷」、「進階防具強化卷」、「進階飾品強化卷」來強化。
5、提高角色能力的防禦減傷上限至80%、劍盾專精防禦減傷上限至85%,原本超出減傷上限轉換成HP的設定也配合調整為達到減傷80%後才進行轉換。
http://ff.x-legend.com.tw/01news/news_01.php#/nd/3940/4

垃圾遊戲

乜*野85金 番去訓啦

Just M...

J̱̰̺͍͈̬̉̍̈̒̉͗ͅu͔̬̬ͭͪ̇̽̓̊̆͊s̯̬̞̄͐͒ͧ͊ͪt̝̟̯͔̃̾̋̒ͥ͗ͤ̃ͣ ̰̬̝̫͊̎̅̂ͥ̾̓M̬̭̪̲̰͙͉͋ͧͬ́̔̌͊̅̊o͓͖͉ͬ͑ͦͫ̀͌ͬͅn̖̼̺̪̺̫̤̈̄͛̎͛i̥͚͌̌ͧ̂̍͊͆͂k̞̥̟̣̒̆͋ͧ͊͗̚a͕̙̭̙͒̊ͧ!̟̬̟̯̤̳̩̳́ͣͤ

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

七級帝王會員

EXP
4427 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
順便講下第5果行私心 辛辛苦苦搞到隻人唔洗霸體都滿防 比佢改一改

Just M...

J̱̰̺͍͈̬̉̍̈̒̉͗ͅu͔̬̬ͭͪ̇̽̓̊̆͊s̯̬̞̄͐͒ͧ͊ͪt̝̟̯͔̃̾̋̒ͥ͗ͤ̃ͣ ̰̬̝̫͊̎̅̂ͥ̾̓M̬̭̪̲̰͙͉͋ͧͬ́̔̌͊̅̊o͓͖͉ͬ͑ͦͫ̀͌ͬͅn̖̼̺̪̺̫̤̈̄͛̎͛i̥͚͌̌ͧ̂̍͊͆͂k̞̥̟̣̒̆͋ͧ͊͗̚a͕̙̭̙͒̊ͧ!̟̬̟̯̤̳̩̳́ͣͤ

主打遊戲
幻想神域
EXP
2144 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 紅寶石勳章

EXP
1063 點

用戶勳章 儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章

聽住先

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
255 點
欣賞! 唔似台灣班傻仔邊抱怨邊享受遊戲樂趣~
行動組系值得人敬佩既
反正..要走既 點留都留唔住..
唔會走既 話知佢開放+40..
1個ac 10個人用   吹咩??

七級帝王會員

EXP
4427 點

abch123456 發表於 2015-9-23 21:36
欣賞! 唔似台灣班傻仔邊抱怨邊享受遊戲樂趣~
行動組系值得人敬佩既
反正..要走既 點留都留唔住..

有睇你個post
除左詞語過濾都冇野想講

應該係你啦 我記得有隻琴叫pink

遊戲是要進步的,不段開放新系統??

咁天塔箱 副本強度 仲有好多野 又有冇進步呀
你望下隔離手裹劍冰要幾耐 強埋30你估下要幾耐
跟團唔洗打啦 企門口吸經算啦
31-35個箱淨係+20裝都比人秒 +30變5人副本?
那有那麼多系統開放..?(個人覺得FF的系統已經超多的了)
那..不推出新的更新會怎樣??(一堆人在怨沒新意,然後慢慢走一堆人)

又唔見佢更新卡牌 你望下佢淨係去到邊個地圖
考古副呢? 又淨係得5層呀? 天塔呢? 1年淨係得5層?

pink:推出+30系統 很不爽是不是? 不爽什麼,,玩GAME求開心,那麼動氣為了什麼XD 早點走嘛.. 邊炮邊享受7.7

愛一隻game 唔係縱容佢由好變壞
pink:最後一句,想不課金又想無敵? 你們玩錯game了,教你們吧,不要玩online了..以下網扯能幫大家http://www.asiadog.com/

根本冇人講過要無敵
pink:好了 別捉字失了.. 到現在 我都沒說推出+30是對的, 只是..我認為沒有錯而已.. 強弱懸殊?不是每個GAME也存在嗎0.0

論討論
http://forum.gamer.com.tw/Co.php?bsn=24451&sn=358098&subbsn=0
又唔見你回
原本隻game就存在既問題唔改 仲要出+30(上升幾倍既火力)去放大佢
不爽既係呢樣野 唔係單純不滿+30 而係影響太大又冇任何措施

-
順便講下 我del game係因為更新

Just M...

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
255 點
Eva 發表於 2015-9-23 22:11
有睇你個post
除左詞語過濾都冇野想講

咦..原來你知系我黎架
你唔系見唔到有幾多回應丫ma xd 你想我回應晒佢丫?
加上我鍾意回就回 唔回就唔回 又關你事咩a_a?
你咁叻 去搞個私服 你搞可能冇問題呢xd
FF喱d垃圾game 真系唔岩你玩

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
255 點
睇見你同班台灣仔 真系覺得有d矛盾
一d人就話出左+30 打副會好快 快到王都hi唔到
一d人又話佢咁樣出得+30 遲早一定出d好難既副本逼人沖30
你話系米好矛盾
算啦..你喱d要求多多既人a_a
早d退game都未必系壞事
一尾怨人乜野做得唔好
你又課過幾多金去支持FF@.@
分享下丫不如.. 又要馬兒好 又要馬兒不吃草a_a?

七級帝王會員

EXP
4427 點

論點0討論 你慢慢

Just M...

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
255 點
Eva 發表於 2015-9-23 23:45
論點0討論 你慢慢

冇架 問到你口啞啞米0討論囉
見慣見慣..
ps:唔好比我見到你又dl返落黎玩丫好7.7架..

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

Eva 發表於 2015-9-23 22:11
有睇你個post
除左詞語過濾都冇野想講

嗯....
想講幾句,
確實今次推出加30配置措施是做得不好,
以現在天塔的箱子硬度來說, 加30會進一步加快爆箱速度,
到時打唔到箱玩家難免會抱怨, 造成矛盾。
然而, 我對加30本身沒有認同或否定的想法,
因為它只是遊戲開發或邁向終結的其中一個過程,
沒有事物是恆常, 它本身是由很多不同因素所構成,
就例如以往雙手斧單刷很強, 今天已由手里劍所取代,將來可能是其他職,
過往加20是上限, 現在已變成加30..
遊戲的營運及開發是需要資金, 裝備由20變成30只是集資的途徑,
如果缺少了資金遊戲本身的開發也會慢下來。
或者今天你所見到加30裝備造成的輸出是遠高於副本強度所能成擔,
但是隨著日後副本難度的提升, 我想信裝備是有需要提升至更高水平,
就正如當初的飾物加20一樣, 起初42根本用不上加20, 但其後的副本如果追求速度的話慢慢就有需求了。今天的加30也一樣, 只是提早推出了讓玩家準備強化, 以應對日後副本的難度提升。

主打遊戲
幻想神域
EXP
2144 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 紅寶石勳章

我想的跟巴哈一些玩家說的一樣, 就是配套未做好就出+30, 只會使原本未解決的問題更加嚴重
e.g. 秒王秒箱;王職跟其他職差距更大等等

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
255 點
小細細 發表於 2015-9-24 10:32
嗯....
想講幾句,

認同丫
有堆台灣人話..
逼人沖+30..又話遲D會出D超難既副本..唔沖就打唔到..
我心諗-.-佢地唔系諗住拎住而加喱套裝打成世丫MA?
人地開發隻GAME唔洗錢..員工唔洗開飯既
玩家系人,員工唔系人?
下下出D新副本,無需求比佢地過
系到打寶搵錢哪,傳奇就冇收入
咁就岩,出+30搵返D錢 就唔岩
世界變...

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
255 點
點解FF更新咁耐我都冇抱怨?
我就自己覺得,隻GAME就人地出既
人地出咩 我米玩咩囉
煮到埋黎米食囉 唔岩食? 米唔食囉
真系忍受唔到丫? 米唔好玩囉..
鬼叫自己唔爭氣,冇能力去開公司出隻GAME咩
人地出隻GAME出黎,唔通真系為大眾服務咩
冇錢搵? 樓主你做唔做丫?
我唔做哪

七級帝王會員

EXP
4427 點

小細細 發表於 2015-9-24 10:32
嗯....
想講幾句,

《幻想神域》製作團隊想對玩家說的話PART 6
至於地獄副本的難度,如果多數人不配裝、不強化、不喝水、不走位都能過,那麼地獄難度的設計就顯得多餘。我們的地獄副本大多是用+9裝備的狀態去測試,在幻想神域中,一毛錢都不用花就可以+9,請放心,幻想神域的遊戲內容絕對不會要玩家花錢才能過。

好啦 咁如果出左要+30先碌到既副本 門檻要幾多?
配套可以係增加11-20強化機率 多d11-20既免費卷 調降考古武防所需考古幣
要諗可以仲有 但係呢d應該係傳奇做

退一步講 佢公開左+30改版之後 一句聲都冇出過 我見巴哈冇人講 tw官網亦無
你保證佢一定會出+30先碌到既副本
佢一樣野都冇講過 你覺得一定會出? 我唔覺喎.. 我覺得佢出黎講下會點處理配套措施好正常
不如話 佢咩都唔講開+30 開完又唔理 下次會唔會得寸進尺

再退一步 佢開+30 但係冇講任何配套措施 合唔合理?
大公司都咁冇交代 唔好話仲未諗好啦 未諗好出乜姐
佢唔知幾耐先出配套 就要捱唔知幾耐+30各種秒 你覺得會走幾多人
越黎越少人玩 就越黎越少人消費 搞死自己
點解d人會走? 傳奇有冇反省過邊到出事? 一隻game吸引唔到人玩 唔執左佢有咩用?
上面某人口口聲聲話冇錢唔好玩 到時冇人玩你買起全部開發出比你玩呀
煮舊屎比你都照食 吔屎啦你

Just M...

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

Eva 發表於 2015-9-24 21:12
《幻想神域》製作團隊想對玩家說的話PART 6
至於地獄副本的難度,如果多數人不配裝、不強化、不喝水、不走 ...

嗯...
其實我留言中第3句已經說了他的配套措施做得不好,
天塔的寶箱只是1個例子, 當然你可以舉出更多。
至於日後的副本會不會一定要用加30才能通過?
這個我想不一定要加30也能通過, 但如果追求速度的話, 還是要沖。
其實在角色防提升至80%同時, 這意味著王防往後的數值也可能會提升。
我上文有說過裝備由20變成30只是集資的途徑, 遊戲經營是需要資金的,
因此我視它為一種現像而已, 開發商有權設定遊戲內容, 玩家有權選擇消費模式,
合則來不合則去。
就正如你走進一間常去的餐廳, 你看見餐牌上突然加價了, 你煩惱餐廳沒有提前告訴你加價,
你可以選擇離開還是留下, 最終你選擇了留下, 但整個用膳過程中你還是對餐聽突然加價感覺到不開心, 結果你沒有真正享受美味的食物, 相反整個過程跟受罪沒2樣。
遊戲商想方法賺錢是一定的, 因為他需要有收入來維持營運, 如果你想消費會有一個盡頭, 加30裝會是1個終結, 這是不可能的, 除非你玩的是單機版。
加30是一種現像, 本身沒有好懷之分, 唔同人對相同現像會有不同看法, 這是觀點與角度問題。
正如有人會覺得開放加30會加快刷副速度, 多出來的時間可以做別的事情,
但也會有人抱怨加30會拉開職業間的差距, 十分擔憂,
如果你選擇留下來, 你會選擇繼續抱怨, 還是從其他角度去理解加30的意義,
這就是你個人的選擇了。

七級帝王會員

EXP
4427 點

小細細 發表於 2015-9-24 23:08
嗯...
其實我留言中第3句已經說了他的配套措施做得不好,
天塔的寶箱只是1個例子, 當然你可以舉出更多。

我需要錢唔代表我可以去打劫
出+30冇問題 問題係+30導致原有既問題放大幾倍
佢搞掂D問題我相信冇咁多人反對 要沖既自然會沖
但係傳奇對呢D問題一樣野都冇講過
連講下都冇 唔係做 係用把口講都冇

Just M...

主打遊戲
幻想神域
EXP
1717 點

友誼之星勳章

Eva 發表於 2015-9-25 00:01
佢搞掂D問題我相信冇咁多人反 ...

其實冇必要爭,就出+30而言,利弊其實基本好明顯了,最重要嘅系,開+30,配套唔做好,比人怨實屬正常。

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
255 點

就你咁講..應該要做好既野未做好丫ma?
1.做好未呢,就唔系你講既
2.你又知人地唔會做好?今日未更新唔代表以後唔更新架嘛..(不過你都冇機會見到)
3.人地更新乜野先,出乜野先..選擇權系人地到,你話人對喱d問題乜都冇提過?夠冇提過話日後唔會理囉..
咁系咁架啦..隻game既方向,人地自有分數啦.. 你估人會唔會出左50層先,之後先再出40層..咁樣丫?
一下子出晒你想出既野,修改返你認為需要修改既野先? 咁其他野點算丫? 唔好咁自私,企系人立埸到望下
唔好話game丫..就講現實丫..
喂..我想買部GTR36 wo! 點解要出GTR35先丫?
你估人會唔會理我? 人自有分數啦 下嘛?

alexy  你舉D例我覺得官方夠膽死做, 遲早未出齊晒3星造型佢就出4星源神架喇  發表於 2015-9-25 09:24:48

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
255 點

搞掂D問題冇咁多人反對..?
過陣莉莉絲3星造型,班傻佬一個星期嘈一次..
好啦!出左莉莉絲3星哪!又有人話:咁巴德爾呢?
根本貪得無厭,沒完沒了,官方更新乜野..都總有班人系到嘈既..你唔系留意唔到下嘛?
你就咁望D台灣人丫..十個有九個都系唔想沖裝先反對架啦
你估佢地真系下下望到咁多問題咩?
十個九個都話呃錢/坑/平民玩唔到..
真系咁多問題..?例如王打太快摸唔到?喱D咁低能既問題唔好去打擾官方啦,自己解決啦..
方法1.米自己走去組D冇咁高輸出既人打囉(到時又嫌慢)..想打快D,去組D齊裝既大神(到時又怨摸唔到王)
方法2.米自己沖一套+30,去單刷囉..包摸到王哪(跟住又話人逼佢課金)
哇=,=喱D乜野理由丫? 我唔系吹水架喱條問題..你可以自己返去巴哈到睇丫..矛盾到好出奇架班友
真系有話人王打太快摸唔到系到嘈架..
碌落DD..又望到D人話未來出D副冇+30打唔到,逼人沖!!(真系比你一套裝威成世咩)..又系喱D問題丫..矛盾到?
你話班人系米因為其他問題而去嘈,而並唔系發窮惡?..自己諗啦
根本咁多人反對就系個個都想0課金做神手..
晒氣..真系晒氣
咁多大爺..早日退GAME啦..喱到容納唔到咁多大爺
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿