AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 4380|回復: 20
打印 上一主題 下一主題

[疑難] 旋渦深淵破關問題   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
22 點
樓主
在下等級為77, 宜家用火炮(主)同雙手杖(副)去到第8波己經被秒殺. 請問各位CHING打旋渦深淵有咩技巧?謝謝
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

七級帝王會員

Happy Sugar Life

EXP
4427 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
主炮........
仲副杖............

裝備健檢啦
-
其實你係咪入錯五人

Just M...

J̱̰̺͍͈̬̉̍̈̒̉͗ͅu͔̬̬ͭͪ̇̽̓̊̆͊s̯̬̞̄͐͒ͧ͊ͪt̝̟̯͔̃̾̋̒ͥ͗ͤ̃ͣ ̰̬̝̫͊̎̅̂ͥ̾̓M̬̭̪̲̰͙͉͋ͧͬ́̔̌͊̅̊o͓͖͉ͬ͑ͦͫ̀͌ͬͅn̖̼̺̪̺̫̤̈̄͛̎͛i̥͚͌̌ͧ̂̍͊͆͂k̞̥̟̣̒̆͋ͧ͊͗̚a͕̙̭̙͒̊ͧ!̟̬̟̯̤̳̩̳́ͣͤ

主打遊戲
幻想神域
EXP
22 點
Eva 發表於 2016-5-24 18:42
主炮........

武器問題?如果係咁火炮用咩副武會容易打D?

我打單人都打唔到

七級帝王會員

EXP
4427 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

dydx5976 發表於 2016-5-24 22:03
武器問題?如果係咁火炮用咩副武會容易打D?

我打單人都打唔到 ...

冇研究主炮WO.............
職頻問下LO
一係貼裝出黎睇下有冇路過既炮皇幫下你..
-
其實有狙裝夠防應該15層主線唔難至係

最簡單係易頻求人帶5人 但你要自己睇住唔好死先吸到任

Just M...

J̱̰̺͍͈̬̉̍̈̒̉͗ͅu͔̬̬ͭͪ̇̽̓̊̆͊s̯̬̞̄͐͒ͧ͊ͪt̝̟̯͔̃̾̋̒ͥ͗ͤ̃ͣ ̰̬̝̫͊̎̅̂ͥ̾̓M̬̭̪̲̰͙͉͋ͧͬ́̔̌͊̅̊o͓͖͉ͬ͑ͦͫ̀͌ͬͅn̖̼̺̪̺̫̤̈̄͛̎͛i̥͚͌̌ͧ̂̍͊͆͂k̞̥̟̣̒̆͋ͧ͊͗̚a͕̙̭̙͒̊ͧ!̟̬̟̯̤̳̩̳́ͣͤ

主打遊戲
幻想神域
EXP
22 點
Eva 發表於 2016-5-24 23:54
冇研究主炮WO.............
職頻問下LO
一係貼裝出黎睇下有冇路過既炮皇幫下你..

謝謝CHING, 自己D裝全部都係亂咁塞落去就算完全冇專登砌過

想問下狙裝去邊度有得打^^", 謝謝CHING的賜教

主打遊戲
幻想神域
EXP
500 點
Eva 發表於 2016-5-24 18:42
主炮........

咁嘅lv數 5人都打到啦

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

你用70橙裝橙武+9都夠打
加上666會有70橙裝出
火炮用副聖劍會比較好

EXP
4818 點

用戶勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章

七級帝王會員

EXP
4427 點

dydx5976 發表於 2016-5-25 10:46
謝謝CHING, 自己D裝全部都係亂咁塞落去就算完全冇專登砌過

想問下狙裝去邊度有得打^^", 謝謝CHI ...

上面講70橙炮+9 但我唔建議 因為學圖又要錢整又要錢
75綠炮5星120%+9應該都夠
橙狙裝可以打泰達/卡迪/寒霜

防唔夠就可以草神點同大雪徽記換橙霸體 狙裝+9都可以

Just M...

主打遊戲
幻想神域
EXP
22 點
叛逆小方 發表於 2016-5-25 12:12
你用70橙裝橙武+9都夠打
加上666會有70橙裝出
火炮用副聖劍會比較好

之前用過聖劍打(我一開始簡副都係簡聖劍), 但都係比D小怪打到完全還唔到手

主打遊戲
幻想神域
EXP
22 點
Eva 發表於 2016-5-25 17:32
上面講70橙炮+9 但我唔建議 因為學圖又要錢整又要錢
75綠炮5星120%+9應該都夠
橙狙裝可以打泰達/ ...

今日打左D副本暫時嗱到D狙裝;另我發現我的HP比起其他CHING差唔多LV之下低好多, 例如7XXX HP都有, 想問下CHING們點解會咁? 係咪我D裝有問題? 這個係咪都係我被秒殺的原因? 原諒我問咁多問題, THX CHING

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

林宮依人  60炎獄武 主+副(吸血 吸血 很重要 所以說兩次)+100%冰屬傷 +源神/戰利+全身冰屬傷+2%石 全身+9(不計項鍊那三個/戰利) 應該就能打過單人  發表於 2016-5-27 10:05:09
林宮依人  RPG 前期吃屎 是必然 只要頂過這時候 就會有更難吃的屎出現 你要學會享受這過程 這樣才能成為人類  發表於 2016-5-27 10:02:32

七級帝王會員

EXP
4427 點

dydx5976 發表於 2016-5-25 19:08
今日打左D副本暫時嗱到D狙裝;另我發現我的HP比起其他CHING差唔多LV之下低好多, 例如7XXX HP都有, 想問下C ...

防唔夠 血又少 .....

奧義建議

以橙色為目標 冇橙色都用住綠色先 綠奧義有時會有人送 冇就用住藍先

鐵壁奧義綠色就夠

綠狂熱:通常人送 橙狂熱:天塔幾易跌 都有人會送
綠鐵壁:應該有人會送
綠防突:同上 橙防突:神點換 慢慢草
綠霸體:公會幣買 橙霸體:高原徽章+神點換 前面留言講大雪係錯既 我記錯左
-
全身5件橙色狙擊者 12x~130% 沖+9 唔合要求都唔好掉 可以拎去沖星+小小血量
戰利品用 古斯格勒的凝血尖牙 同 古斯格勒的斷牙 (橙色同綠色各1)
飾品..我都唔知點算好
副武可以換一換
-
總之個目標係7x%防之後全力撐血左先 死唔去先考慮輸出
-
秘石對你黎講應該太燒錢 遲d先搞啦

Just M...

主打遊戲
幻想神域
EXP
22 點
Eva 發表於 2016-5-25 19:19
防唔夠 血又少 .....

奧義建議

有人送意思係?
如果副武好似樓上的CHING講用番聖劍會唔會好D?

七級帝王會員

EXP
4427 點

dydx5976 發表於 2016-5-25 21:25
有人送意思係?
如果副武好似樓上的CHING講用番聖劍會唔會好D?

應該會
我冇玩炮 唔敢亂講

即係有人打到佢又唔要又懶得放咪係易頻話送
你照密佢話想要就ok架啦 但可能有人要左先

Just M...

主打遊戲
幻想神域
EXP
22 點
Eva 發表於 2016-5-25 21:45
應該會
我冇玩炮 唔敢亂講

唔該曬,明曬啦!

BTW等人PO這個方法好似等運到咁,自己試打副本又係死左 LOL

七級帝王會員

EXP
4427 點

dydx5976 發表於 2016-5-26 19:39
唔該曬,明曬啦!

BTW等人PO這個方法好似等運到咁,自己試打副本又係死左 LOL ...

都算係既 但我印象中成日見到有人送

Just M...

主打遊戲
幻想神域
EXP
345 點
dydx5976 發表於 2016-5-26 19:39
唔該曬,明曬啦!

BTW等人PO這個方法好似等運到咁,自己試打副本又係死左 LOL ...

>_>我是等級上限65變?? 的那群新手玩家 跟我的方法 就沒錯了 因為我那時就是這樣打 也就只是65金裝還是60橙+9<那時還沒有5星>這玩意 去打的

主打遊戲
幻想神域
EXP
345 點
林宮依人 發表於 2016-5-27 23:57
>_>我是等級上限65變?? 的那群新手玩家 跟我的方法 就沒錯了 因為我那時就是這樣打 也就只是65金裝還是60 ...

先在炎獄刷到 主武 各+50%冰屬傷=100% 那傳出就差很多很多了
炎獄武 除了雙刀 還有那把是回定2%吸血的 很久沒看過了-手里好像也是?
>_>不過 成本好貴 95金=1把

主打遊戲
幻想神域
EXP
105 點
dydx5976 發表於 2016-5-25 19:08
今日打左D副本暫時嗱到D狙裝;另我發現我的HP比起其他CHING差唔多LV之下低好多, 例如7XXX HP都有, 想問下C ...

你D戰利品仲係60-30級當然係打5過....再加上鞋係藍裝.....
「終焉-Re:mind-」

主打遊戲
幻想神域
EXP
22 點
林宮依人 發表於 2016-5-28 00:01
先在炎獄刷到 主武 各+50%冰屬傷=100% 那傳出就差很多很多了
炎獄武 除了雙刀 還有那把是回定2%吸血的 很 ...

多謝CHING提點, 今晚試下刷先, 炎獄相對比旋渦簡單D?
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿