AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: hoigbbzi
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 幻想你汁得未啊   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4752 點

試帖勳章 儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

其實人就係甘0.0 習慣就好, 學我;D 比人串開
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
136 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
帶上你的原則+底缐 反串返轉頭 哈哈

EXP
136 點
su_mingx 又幾好奇? 大把依D玩家 玩開既 應該都見識過啦 下下要留ID 咪搞到好唔得閑 哈哈

主打遊戲
幻想神域
EXP
967 點
hoigbbzi 發表於 2016-7-8 11:51
su_mingx 又幾好奇? 大把依D玩家 玩開既 應該都見識過啦 下下要留ID 咪搞到好唔得閑 哈哈 ...

你都得閒到黎開POST啦
好奇問下都唔得 0.0
我平時拉晒怪去撞王打既
我又未試過會整死全隊啦~

主打遊戲
幻想神域
EXP
500 點
都係同自已識得嘅人組埋一齊打副,係開心嘅,又唔怕引起麻煩。
但點都好,打機求開心,無謂下下都要開哂交易頻世頻咁嘈人。

EXP
136 點
原來開PO就代表得閑 咁唔通你回PO 又代表D咩?
我有回應架喔(大把依D玩家)晤通要個個都留ID?
至於你平時拉晒怪去撞王打既 你又未試過會整死全隊 係你既事 你可以代表成個遊戲?
搞笑 一邊叫人留ID 轉頭又拿自己黎做比較 由頭到尾又話你咩 唔好對號入座啦!

主打遊戲
幻想神域
EXP
967 點
hoigbbzi 發表於 2016-7-9 10:18
原來開PO就代表得閑 咁唔通你回PO 又代表D咩?
我有回應架喔(大把依D玩家)晤通要個個都留ID?
至於你平時拉 ...

我回POST係我屎急痕啊~
我又冇話要個個人都留ID 我只係問下你姐
我更加冇話我可以代表成個遊戲
同埋我係中意拎自己比較啊~我中意對號入座啊~係咪唔得先?
留埋我ID比你啦 虛聲/Lizzy 對我不滿你可以係GAME BLOCK我 我唔介意

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2518 點

麻雀勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 吹水勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 日誌勳章

糞game

EXP
136 點
低能 你屎忽痕你既事啦
大大只字打明(大把依D玩家)依個咪答案
你係要比較同對號入座 阻止晤到你架
依家係你不滿 好唔好 你慢慢啦

七級帝王會員

Happy Sugar Life

EXP
4427 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

咁都有得笑

Just M...

J̱̰̺͍͈̬̉̍̈̒̉͗ͅu͔̬̬ͭͪ̇̽̓̊̆͊s̯̬̞̄͐͒ͧ͊ͪt̝̟̯͔̃̾̋̒ͥ͗ͤ̃ͣ ̰̬̝̫͊̎̅̂ͥ̾̓M̬̭̪̲̰͙͉͋ͧͬ́̔̌͊̅̊o͓͖͉ͬ͑ͦͫ̀͌ͬͅn̖̼̺̪̺̫̤̈̄͛̎͛i̥͚͌̌ͧ̂̍͊͆͂k̞̥̟̣̒̆͋ͧ͊͗̚a͕̙̭̙͒̊ͧ!̟̬̟̯̤̳̩̳́ͣͤ

主打遊戲
幻想神域
EXP
106 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章

網絡遊戲一向都等於現實社會縮影
仲要再簡單直接更醜惡
因為網絡虛名制近乎冇責任可言咩行為說話都可以有

雖然打機係就係為開心
但我只係覺得你好玻璃心

VVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV

依家既幻想 望落去就和平 實際就是小圈子 強勁既就一個圈 弱既就比隔離 甚至拉黑
-> 現實社會一樣 都分上中下流咖啦

無論係副本 戰場 都無左以前咁活躍  最搞笑係交易頻變左吹水頻
-> 冇錢世頻既話交易頻吹水係最方便WO 到時開世頻傾計又話人洗你版

街團實力大大下降  最可笑係 成日見到招全清 有要招 又要拒隊 轉頭又話無人打 矛盾到暈
->街團實力....不如望下自己

物品市場價錢 實在令人感到不適 下下都提高價錢 就算比你有錢 以為無問題 D人唔系獅子開大口 就係收收埋埋 一係就掉上拍賣 掛一個唔合理既價錢 認真感到好笑 整80 90等級防具與武器物品 一日給一日高 明明10幾既野就到20幾 都未必收到 其實有貨在手 見到好價 好心就放 收收埋埋晤代表你強 只代表你低能 連放野都要計到甘盡 唔辛苦架   
-> 為左錢 人地可以去到好盡 買吾起就自己打啦 NEXT

打世王仲搞笑 又要寶 又晤想打 個個都等運到 怪不知時間要咁保密 笑死人咩
-> 世王血少係人都知啦 想個個都打到吾想被人搶咪時間保密囉  吾中意咪自己MARK時間囉

依家打副本 明顯係鬥跑得快 你晤夠人快 打都冇得你打
-> 跑得快 既前提都要打得快打得死人地夠力掃過去 你吾想你咪慢慢囉
其實同D隊友講聲等王係咪禁難既事...?

小人公會都可以有小圈子存在 同出面D人打 都唔同自己公會人打 無論你有裝定無裝 都話知你死
-> 同公會就一定中意同你打咖咩, 番學同班都有小圈子啦,講呢D 咪玩啦

最討厭D人 唔鐘意就直接講出黎 係要向人地後面 單單打打 話人依樣果樣  出名人事就去巴結 平民就無視
-> 吾好話GAME啦 社會根本就有好多呢D人  你還太年輕了少年

戰場越黎越黑暗 怪不知最後幾日先開到 變左新手戰場 無裝既比人秒 有裝既給人圍 跟本打個戰場冇戰術可言 哈哈
-> PVP個個都係努力打裝番黎咖啦 無裝比人秒賴得邊個

適者生存啦 玩得吾開心不如你自己退GAME 啦
自己怨就叫GAME汁  真大口氣

主打遊戲
幻想神域
EXP
698 點
其實我覺得樓主大上心。。。遊戲係比人玩   唔好比個遊戲玩到自己先得架
其實係人都中意同熟啲的人玩架啦  組隊自然留比熟的朋友都好正常
我唔知你點理解強勁的一個圈,老實講pvp pve強的玩家會走埋一齊  就係切磋交流睇下仲有冇突破   如果咁都叫小圈子  咁技巧係未唔駛進步
我開團就奉行公會會員優先 之後就先到先得  唔駛講公會有人打只要你未入組我一定比佢公會會員先   對我黎講算係公會義務  當然招團甚少拒組 (某一兩個) 但有一點好想樓主清析知道  一個人花咁多心血同金錢時間去整強一個角色係個人的追求   唔係為carry人而咁做 唔好覺得人地要帶你組你係理所當然
係到順便做個廣告先
我公會都有小圈子架 其實到到都有  fd 啲未一堆囉係未先  不過都有人帶升 教做裝  做出適當的支援   當然要睇你的人際技巧好定壞
最攪笑係講物價問題   供不應求就梗係升架啦  筧得貴未唔好收住   等多排少人收自然會平  想低付出高收益唔係成日有咁的機會的 朋友   

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
277 點
玩左咁耐 都好少比人拒

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
計我話,你趕住走去投胎咁既,唔等人就開怪又冇盾,咁你就死埋一二邊咪累人又冇經又冇寶啦,根本憨9,直接黑單添啦
反正隻game根本就玩到似單機game咁,係得果3日左右去打天塔刷下神點同睇下跌唔跌碎姐~
同果班重課同neet比根本就哂氣,正如幻想一開始係休閒game,休閒玩就算了,根本冇哂初期既衝勁=_=
寧願做個單機gamer,都唔做啲裝逼王既刷鞋仔~~

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

講事實都比人話係自己有問題
咩網絡遊戲係現實社會縮影,講到尾咪又係個人質素問題
指出D人冇品有問題都唔得咩

有好多事都係玩家質素造成,而唔係隻game問題
_世王時間保密,明顯就係D人冇品,問極都冇人會理你,係自己都唔知時間定係根本唔想比其他人打,心照啦,打個時間出黎有幾難呀
_一出新裝點解D材料會係天價,好明顯就係人ga問題,D人自己收埋一堆料,講咩供不應求,根本就係D人想搵到盡,冇品,明明可以用良心價放,係都要賺到盡
_街團招D同自己熟D或同公會ga人優先,咁你叫咩街團?不如叫公會團fd團啦,街團不嬲都係先到先得,如果係想同fd打又唔夠人ga咪組左隊先招人囉,見到人個名就拒,又話冇人打,唔係小圈子係咩
_打副明顯就係鬥快秒王,可以同隊友講等王?行得快果D自己唔識留手ga,如果你唔識留手等齊人ga話,咁你入隊做咩,其實你想快打咁點解你唔去自己單刷?
_戰場同世王一樣,D人唔想其他人拎到果D招待,自私自利,入到去一定會比人圍,根本都唔關自己D裝事,戰場本身就係黑暗,認識ga唔會打大家,只會愈來愈黑暗,又係D人冇品引致ga問題
_出現各種不滿,之後單單打打,無聊!就係咁多依D人,依隻game風氣先會咁差,係人都識講"打機係求開心",你係唔中意咪黑名單囉,又洗乜理佢地,又做咩要單單打打呢?打機為左單單打打搞小圈子?

講出問題,接下來就係玻璃心,就係咁,太上心,大口氣,不滿就退...
14樓都講到"素質好的早就離開左,剩下戈D大家都有眼睇啦!"
問題唔關隻game事,係玩家質素問題

遊戲係比人玩,但依家係人玩人,玩家質素造就遊戲風氣, 一唔中意就講人依樣果樣...
適者生存-----講到唔關D人質素事,完全係遊戲發展造成現時風氣咁,玩唔慣小圈子就叫人退?
講聲等王係咪咁難-----你咁想衝王你入隊做咩,搞笑?
交易頻吹水方便 開世頻又話洗版-----用世頻吹水=洗版;用交頻吹水就≠洗版?你有冇問題
街團 不如望下自己-----你意思係想講"裝唔勁就咩副都唔洗打"?幾時開始街團都要裝逼(笑
想個個都打到唔想比人搶-----小圈子發言呀 世王係你地小圈子班人架?開放時間表,全部人都根住打,又洗乜驚"比人"搶

自己搞小圈子都可以咁大口氣,理直氣壯...我也是醉了
依家遊戲內風氣都有眼睇,乜遊戲風氣係遊戲自己造成架?

--->玩家質素造就遊戲風氣,有良心ga話交易就唔會一直係天價啦,黑名單佢咪得囉同人講咁就唔知做乜,D人係有品有質素ga風氣就唔會好似依家咁

主打遊戲
幻想神域
EXP
254 點
叛逆小方 發表於 2016-7-13 18:54
指出D人冇品有問題都唔得 ...

回鍋左一星期個交易頻真係勁到呢
唔知以為入錯人chat room
不過呢隻game有度好,好多花生食
睇下班友互x互鬧狗公港女都幾過癮
小丑邊個唔鍾意睇,仲要係即場表演

叛逆小方  所以我先講玩家質素有問題,食花生就好~  發表於 2016-7-21 14:19:46

EXP
8917 點

麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章 吹水勳章 藍寶石勳章

G G~

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
28 點
哇 接受唔到小圈子 就要人放棄遊戲架啦 咩道理黎架 !
開個PO講事實 就叫大口氣 玻璃心架啦 都好恶死姐!
打個遊戲都講到咁複雜 分依樣分果樣 甘多人怕既!
咩遊戲聊天 一定要用交易頻同世界頻架 咁其他頻道要黎擺架!

EXP
136 點
講出問題姐 都叫上心啊 有料啊 神哥 幾時變得咁幽默架 呵呵

你講果個強弱問題 同我果個 明顯係兩會事吧 OK

公會優先無問題架 先到先得都正常架 你唔拒組姐 但唔係個個都好似你咁架嗎

至於花幾多金錢 幾多時間 每個人既觀點與角度都唔同 由頭到尾都冇話理所當然 晤好屈得就屈 OK

你公會內部既野 自己知得啦 依句(不過都有人帶升 教做裝  做出適當的支援)先係你想講既重點吧

物價既問題 肯定唔係你講得咁輕鬆 好一句等下 等係等啊 等到D人高收先放阿嗎 不如講埋 早收早享受 會好D 你眞可愛 朋友 呵

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

叛逆小方 發表於 2016-7-13 18:54
指出D人冇品有問題都唔得 ...

好久不見, 很久沒有見你發文了, 最近好嗎?
總覺得少了你的風景圖的貼, 幻神版有點失色了。

首先想回應關於小圈子的問題,
其實有時侯不是想故意形成小圈子的, 只是一班朋友玩的日子耐了, 慢慢的比較熟, 小圈子就會不自覺的形成, 這是很自然的事情。當然不是所有人也喜歡小圈子的, 有些人是喜歡接觸新的事物, 因此他們會往外探索, 結交不同的朋友。然而,不論是否小圈子與否, 只是個人的取態問題, 是沒有對錯之分的。

還有是關於野團組隊的問題,
正如樓主所說, 確實是存在拒組的問題。但換個角度去看是可以理解的, 因為可能是本身隊長就不是很強, 他也沒有信心打王, 因此想找比備比較好的隊員, 這是可以理解的。又或者是本身隊伍的裝備已經很好, 他們想找跟自已差不多裝備水平的隊員, 這個也是可以理解的, 畢竟每個人都有自已的自由去選擇自已的隊友。如果真的被拒組的時侯, 可以試試自已開組。

最後是關於不等隊友秒王的問題,
我是傾向在王前等隊友一起打王的(可是昨天公會團, 我初回歸太興奮, 不留意就一直沖, 把王都秒了(被打))。我覺得畢竟始終是5個人進去副本, 當然等齊人打會好一點, 反正不會慢了多少。
但是有時侯可能會真的忘了留意隊友到了沒有就直接開打。 然而責任是雙方都有的, 不能只責怪沒有留意隊友的一方, 其實追不到的一方也有責任的, 他們可以說等王。如果隊友堅持不等, 那麼下次再看見他的隊伍的時侯, 你就考慮要不要進隊伍了。

叛逆小方  近期玩LOL,不知你重有冇玩FFO呢?失色就一定啦,只係想不到有人會留意我的風景圖,非常感謝您!  發表於 2017-1-14 02:08:49
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿