AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 3259|回復: 5
打印 上一主題 下一主題

[活動] 幻想神域CAFE 不算圓滿但總算歡樂(?)結束了 [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
30 點
樓主
各位好 今(琴)日係七月嘅最後一日 亦都係幻想神域CAFE閃令令登場嘅一日
首先要多謝所有嚟幫手嘅staff

- 成日偷食麵包皮嘅紮爾梅
- 百忙之中抽時間嘅夜夜子
- 放棄咗漫節比賽嘅橘子
- 恐嚇(#)參加者嘅羽蒔
- 好努力拉話題嘅嵐劍
- 好似好受極光歡迎嘅抹茶糖
- 名都比人讀錯嘅大廚
(以上排名不分先後)

以下內容只係講下今日嘅活動過程 無興趣睇就88啦

活動開始前 當其他人努力喺場地整緊料理嘅時候 有兩個人去MTR帶參加者行去場地
兩個人去帶路唔係問題 問題係兩個人都唔識路 :)

幾經辛苦去到MTR 又有另一個問題
邊D參加者要帶路?
用莉莉絲嘅黑貓吸引參加者嘅注意後 一堆人浩浩蕩蕩好似比牧羊人趕緊嘅羊咁向場地出發

大部份嘅參加者都嚟到場地喇 但係點解仲未可以開場呢
我地一齊嚟譴責遲到嘅遊戲mc啦

終於可以開game喇 傳傳下點解隻貓條尾同耳仔甩咗嘅
遲到嘅人要上台自介 我無咩意見 因為我根本見唔到有人遲到
E個gag都幾爛 聽得明嘅真係要檢討下

當所有人都自介完 就到食野嘅時間
今日staff絕對係同時間比賽 D野食整得好趕 但係我地都好比心機去整ga
當然 食完之後唔舒服唔好嚟搵我地尋仇 唔好放棄治療 請去醫院及早就診

食完野之後係第二個game 教廷話
真係勁失敗 除咗開頭有幾個人零零丁丁錯咗
之後都無人上當 玩鬼咩
極光無啦啦比人擺上枱 辛苦曬

第三個game係大電視 得個名ga咋 應該改名叫「手機mon」
食住甜品睇其他人喺出面好努力演繹個字係咪好開心呢
到自己出去果時 我頂 咩字嚟 要點做動作
係我唔忍喇 去打出題果個人啦

之後由於時間關係 取消咗天啟
你問我點解要玩教廷話都唔玩天啟?
去問個白痴遊戲mc啦

直接進入懲罰環節 望住一大堆人跳1號舞
我嘅表情係

之後就係散水 合照 活動正式完結。

再一次多謝各位staff嘅幫忙 無你地CAFE絕對搞唔成
亦都多謝每一位參加者願意比錢嚟參加我地嘅CAFE
你事後有無後悔 我唔知 亦都唔想知

會唔會有下一次嘅CAFE 我唔否定任何可能性
但at least 無多d人幫手我地唔會再搞
不過如果會有下一次CAFE 我地嘅料理會再做好D 提高遊戲難度 活動進行得更流暢

無論如何,多謝今日在場嘅所有人。

*以上言論不代表staff名單內任何一位staff的意見
已有 1 人評分金幣 收起 理由
神域使者 + 100 讚一個!

總評分: 金幣 + 100   查看全部評分

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

七級帝王會員

Happy Sugar Life

EXP
4427 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
好似幾歡樂呢
不過人多始終唔慣 下次有機會去旁觀(? 求高質料理

Just M...

J̱̰̺͍͈̬̉̍̈̒̉͗ͅu͔̬̬ͭͪ̇̽̓̊̆͊s̯̬̞̄͐͒ͧ͊ͪt̝̟̯͔̃̾̋̒ͥ͗ͤ̃ͣ ̰̬̝̫͊̎̅̂ͥ̾̓M̬̭̪̲̰͙͉͋ͧͬ́̔̌͊̅̊o͓͖͉ͬ͑ͦͫ̀͌ͬͅn̖̼̺̪̺̫̤̈̄͛̎͛i̥͚͌̌ͧ̂̍͊͆͂k̞̥̟̣̒̆͋ͧ͊͗̚a͕̙̭̙͒̊ͧ!̟̬̟̯̤̳̩̳́ͣͤ

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
91 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

明明我就無恐嚇參加者quqqqqqq((不

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
922 點

遊戲狂熱勳章

唉 冇左天啟.................

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
13905 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 在線勳章 日誌勳章

雖然好歡樂  但係我去唔到,,,,(怕羞唔去)

如果去的話 ,,逗梅話會餵我食野...  

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
10879 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

沒有來張照