AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 青頭文
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 竟然唔跟台版進度更新   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
127 點
諗左1日,野外開紅兼避免亂殺人又唔嘥左件pvp裝,係好簡單,pvp裝設定最高階, 條件 橙裝VS橙裝係可以相互擊殺,橙裝 VS pvp裝無效.well......D正常人為左避開班無良,一樣會沖PVP裝係野外掛機釣魚,我就唔信班外掛佬咁得閒整件紫裝出黎,GM做唔到既由我地出手.
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5029 點

在線勳章 發帖王勳章 試帖勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
其實係咁,首先野外PVP機制唔係首要為左俾玩家攻擊疑似外掛的玩家,而且外掛獲益的地方都是副本,你野外打死佢,可能都只係返村,真正的作用是很有限。
而且如果真係開PVP機制,我相信都係用個別分流而已(所以釣魚嘛...),畢竟遊戲的性質不能一下子改那麼大,最後就係如果問了PVP的機制,大家能有多點樂趣,由我再建議是可以的(因為早前已經有建議過不下數次)

外掛果到,其實目前係用系統檢索,根據數據評測外掛數量,知道多了,就會大力點,但說實話,古今以來,真的不會有一款MMO係零外掛,除非本身遊戲冇外掛的價值。
這方面週末有跟官方的人員談過,如果大家有看到外掛很久都沒有凍結,只要提供名字(1名、數名也可以),如果查看後是工作室的集團外掛角色,官方是有機制可以把他們一網打盡。

名字的提供可以在這開一個帖子集中提供,如果希望可以更快速處理,回報到官方客服電郵也可以。

米米  可能睇唔到不過睇下我係你下面果層個回覆QAQ  發表於 2017-2-8 20:29:11
叛逆小方  同你或原廠反映係一件事,原廠接唔接受又係一件事  發表於 2017-2-6 13:57:27

主打遊戲
幻想神域
EXP
804 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 麻雀勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章

神域使者 發表於 2017-2-6 13:01
其實係咁,首先野外PVP機制唔係首要為左俾玩家攻擊疑似外掛的玩家,而且外掛獲益的地方都是副本,你野外打 ...

關於PVP機制.. 如果是開一個PVP分流好像又不夠喉, 世界地圖太大,無意思
如果學國服開PVP SER  死路一條

但現時的PVP場只能限時限量, 完全不夠
要指名PK 也只能限時內對一位對象進行決鬥

那麼剩下就是:
【複製一張舊有地圖, 開放成全天候24小時NON-STOP PVP場, 隨機坐標登場, 無敵時間後開殺】
這種可能會好點? 而且用舊地圖可以節省成本, 隨便起個異次元聖城, 崩壞的(畫掉)漁港..之類的

主打遊戲
幻想神域
EXP
804 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 麻雀勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章

而且一開始一開始FFO就是衝著SAO的名而出來的

要是突然一口氣開放全部天塔, 一次性攻略, 1-> 100層 死亡次數限制50次 , 不打完或者不死完的話 即使斷線登出也只能困在天塔的玩法我覺得超贊
然後出現了完成100層的隊伍就會獲封 真.攻略組 的稱號(請上色, 上金色)  而開組的隊長可以成為新世界的王(誤 (或者是一件金光閃閃的大紅大閃國王披風 (並且以999朵花的效果方式宣告成王

雖然上面說的大部份都是夢話,
不過我對於 【一次性攻略, 1-> 100層天塔 不打完或者不死完的話 即使斷線登出也只能困在天塔的玩法】的意見是認真的

主打遊戲
幻想神域
EXP
28 點
搞好PVP既話 我即刻返黎玩

主打遊戲
幻想神域
EXP
28 點
有咩理由PVP要限時 仲要得個30分鐘 開長PVP時間會增加營運成本? 又要夠人先開到 獎勵垃圾已經唔再講 可唔可以令PVP玩家可以隨時隨地享受PVP既樂趣?

主打遊戲
幻想神域
EXP
52 點
有pvp分流好呀, 不過個圖要細個d,自由分組,等玩家多d野玩。
(係怕lag到爆炸)
最緊要計人頭數,不然玩來沒意思,本身玩家9成都唔pvp既...為左成就姐。

而家限時早就唔入流, 睇交頻都叫-7,-8,-9 ,最後不時開唔成
再唔係要求班大大入去r招待卷,某d人又唔比你打, 剩打塔都算,
但唔少叫人唔好殺,自己又去殺d無裝玩家拿人頭。
比人殺得多,直頭唔出傳點/唔參加,咁落去好難比人動力搞戰場裝囉。

好啦,比你5星全加30,點知只可以係城到同果2-3個最後武士pk,真係好無引。
大佬,本身d職業設計就唔係個個for pk,
包括副本稱神既魔槍點搞都係pk比人吊打(睇唔少次某神拳狂殺魔槍了),
重有全坦盾琴,琴書,書琴之類既職, 暈定睡補吸,雙武太逃亡, 唔通叫佢地衝坦裝互抽咩..
明顯pvp所有職業都叫有發揮餘地。

專門有個pvp ser 其他人入得去預左, 反而無咁多麻煩。
50v50圖不如取消左佢啦..10v10都無人玩啦...

主打遊戲
幻想神域
EXP
804 點

0.0 發表於 2017-2-9 19:44
有pvp分流好呀, 不過個圖要細個d,自由分組,等玩家多d野玩。
(係怕lag到爆炸)
最緊要計人頭數,不然玩來沒意 ...

所以我建議開一個pvp地圖0 0,不會太大

主打遊戲
幻想神域
EXP
52 點
米米 發表於 2017-2-9 21:18
所以我建議開一個pvp地圖0 0,不會太大

米米,岩晒呀
但我覺得後會lag都唔知似咩咁
同埋應該降低升級經驗,等大家快d 95左就可以花多d時間係其他方面..

其實好多低調玩家狂課金,不過大多要番工,好多系統都參與唔到,
日日無限loop副本,剛好封頂又開新等級,重覆太多追唔上悶左就一係唔玩一係hea,
而家吸引番佢地就得。