AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 5056|回復: 3
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 竟然唔跟台版進度更新   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5029 點

在線勳章 發帖王勳章 試帖勳章

樓主
冇D咁嘅事,因為原廠係今個星期都係有比較多時間放新年假,所以先有呢個安排。
------------------------------------
由於本日的維護因應本週為農曆新年假期,為了確保遊戲版本的穩定及完整性,本次維護主要進行資料備份及活動發獎,敬請留意。
http://ff.alta.hk/gamenews/89
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5029 點

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
米米 發表於 2017-2-3 16:20
港服的確是另一個服(代理:ALTA)..不是台服(代理=原廠X-LEGEND傳奇網絡)..

以前港服係跟台服相差1星期架

其實有野外PVP,你地會覺得係好定唔好?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5029 點

如果我另外開一個POST問,個性質就係代表官方開一個POST收集意見架喇,我只係一個小小的版主...
只係見米米有講起,想睇下你地點睇咁
但講起殺數計入成就,最後都難免都係有一部份人係呢到刷的,呢方面大家又點睇?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5029 點

其實係咁,首先野外PVP機制唔係首要為左俾玩家攻擊疑似外掛的玩家,而且外掛獲益的地方都是副本,你野外打死佢,可能都只係返村,真正的作用是很有限。
而且如果真係開PVP機制,我相信都係用個別分流而已(所以釣魚嘛...),畢竟遊戲的性質不能一下子改那麼大,最後就係如果問了PVP的機制,大家能有多點樂趣,由我再建議是可以的(因為早前已經有建議過不下數次)

外掛果到,其實目前係用系統檢索,根據數據評測外掛數量,知道多了,就會大力點,但說實話,古今以來,真的不會有一款MMO係零外掛,除非本身遊戲冇外掛的價值。
這方面週末有跟官方的人員談過,如果大家有看到外掛很久都沒有凍結,只要提供名字(1名、數名也可以),如果查看後是工作室的集團外掛角色,官方是有機制可以把他們一網打盡。

名字的提供可以在這開一個帖子集中提供,如果希望可以更快速處理,回報到官方客服電郵也可以。

米米  可能睇唔到不過睇下我係你下面果層個回覆QAQ  發表於 2017-2-8 20:29:11
叛逆小方  同你或原廠反映係一件事,原廠接唔接受又係一件事  發表於 2017-2-6 13:57:27