AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 7773|回復: 32
打印 上一主題 下一主題

[其他] 大家想玩咩活動? 「每月流星」(試行)   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5027 點

在線勳章 發帖王勳章 試帖勳章

樓主
官方為左日後舉辦的活動更迎合大家的喜好,所以由今個月起,會收集玩家的活動意見,玩家可以在這個帖子留下希望想辦的活動,官方會因應內容選出可行的活動,如果可行的活動數量很多,會再舉辦投票,之後會考慮安排舉辦。

即日起至2/13(一),玩家可以在這發表意見,看情況或會於2/13(一)發起投票。

之後活動會安排於3月舉辦,歡迎發表意見。
※這個措施是試行版,如果順暢或會持續進行。
※由於活動都需要經過原廠審批,或有一些活動建議會無法舉辦,希望玩家理解。
※如建議的活動過去有舉辦過的,再次舉辦的基本會比較高。
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
搞咩活動就冇所謂啦

如果搞好PVP分組問題或者職業平衡問題,我一定回來

四級霸王會員

啊啊啊啊啊

主打遊戲
幻想神域
EXP
968 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章 紅寶石勳章 儲蓄勳章

真人PVP

=====
認真講:
我看到美服有獨有的世界王,雖然超強超厚血但獎品也很豐厚,這邊會否考慮引進?

神域使者  小版主想問一下,你會唔會搵得返個來源?咁我同官方建議都容易一點  發表於 2017-2-7 11:02:12

主打遊戲
幻想神域
EXP
350 點

遊戲狂熱勳章 友誼之星勳章 在線勳章 試帖勳章 用戶勳章 儲蓄勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章

同意T大既世界王討化伐 會有D意思5洗甘悶日日打完副企城

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
10879 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

秋子Akiko 發表於 2017-2-6 17:50
同意T大既世界王討化伐 會有D意思5洗甘悶日日打完副企城

討伐M秋活動

七級帝王會員

Happy Sugar Life

EXP
4426 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

我想體驗1日95lv....
-
我想冇晒外掛金 點比例下降番

神域使者  上左去95,你想做的是什麼?  發表於 2017-2-8 12:35:38

Just M...

J̱̰̺͍͈̬̉̍̈̒̉͗ͅu͔̬̬ͭͪ̇̽̓̊̆͊s̯̬̞̄͐͒ͧ͊ͪt̝̟̯͔̃̾̋̒ͥ͗ͤ̃ͣ ̰̬̝̫͊̎̅̂ͥ̾̓M̬̭̪̲̰͙͉͋ͧͬ́̔̌͊̅̊o͓͖͉ͬ͑ͦͫ̀͌ͬͅn̖̼̺̪̺̫̤̈̄͛̎͛i̥͚͌̌ͧ̂̍͊͆͂k̞̥̟̣̒̆͋ͧ͊͗̚a͕̙̭̙͒̊ͧ!̟̬̟̯̤̳̩̳́ͣͤ

主打遊戲
幻想神域
EXP
399 點
Eva 發表於 2017-2-7 12:42
我想體驗1日95lv....
-
我想冇晒外掛金 點比例下降番

開個新SER點睇....?
(其實治標唔治本~.....而家外掛產D金係一回事XDDD  但係有人買又係一回事XDDD)
即係之前講過嘅野一樣~~~要一個地方冇罪犯....得~~~冇人咪一定冇罪犯囉~~

========================
離題~~GM大大~~~其實可唔可以找一個星期,可以每個鐘都送野架?
同埋個天空塔幾時再更新?

神域使者  請期待,有關天塔的  發表於 2017-2-8 12:35:11

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
70 點
野外怪物仇恨值歸零活動,想跟全地圖怪物合照,一定很有趣.

神域使者  你想跟咩怪物合照?  發表於 2017-2-8 12:34:37

主打遊戲
幻想神域
EXP
136 點
看似除了美服世王外仲未有可行的建議, 小弟先試一下。
活動類形:XX攻防戰/XX守護戰 故名思意 玩家做防守的一方, 由怪物進行攻擊
靈感/背景:老救宗係個地獄裂縫前,大堆怪物沖向玩家與聖堂騎士圖阻止 / 聖劍主線時,玩家要保住個石碑同米亞一行人擊退好大堆怪物既場面
勝敗條件(PS玩家都好大機會係嬴) 勝:成功保護XX不被破壞XX分鐘。 敗:XX被破壞 活動完結(PS不能幫XX補血)
地方:公會領地。至於無公會玩家,可能聖城 可能野外一處地方
時間:週末 (如可以長期, 可能1個月一次/一星期一次 由官方決定)
掉落物: 最重要應該係招待!? 而我覺得可以分幾種怪有不同掉落物,分別為1 魔物級掉落招待 2動物類掉落類似巨鳥蛋,野生鳥蛋那些 3植物類掉落風香葉那種 4頭目掉落比較稀有而實用的物品例如洗鍊卷 強化卷 什至野外地區頭目的時裝? [可視唔同時間放出不同怪物亦可混合] 強烈不建議掉落副本出既材料。

諗到既大致係咁上下

希望版主留意到。 我都明白咁既內容 好似有好多工夫要準備 但就目前睇黎好似缺少高質而又非消費活動(台) 有咩諗到再加 THX

神域使者  留意到的 :) 其實之前的放怪活動會唔會都係差唔多感覺?  發表於 2017-2-8 12:34:01

四級霸王會員

啊啊啊啊啊

主打遊戲
幻想神域
EXP
968 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章 紅寶石勳章 儲蓄勳章

我隨便列舉一些美服獨有的活動,讓大家參考參考考:

1. 上面已提到的世界王(公告在P.20
獎品包括9000招待、高武高防高飾、裝備數值重洗券等等
https://www.youtube.com/watch?v=K_A9OjRcE3M

2. 論壇活動
—寫作比賽
—改圖比賽
—繪圖比賽
武器外觀設計比賽

3. 線上活動
—捉迷藏
—猜謎
—跟GM PVP / 卡牌對戰

神域使者  大感謝,有關資料已轉交官方內部了 :)  發表於 2017-2-8 14:58:34

主打遊戲
幻想神域
EXP
4438 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 在線勳章

咩活動先吾講 呢隻game 對於封頂玩家我覺得不太友善 完全冇其他d咩特別既野比已經95lv左既玩家去玩 所以玩家大量流失

神域使者  你想有D咩挑戰?  發表於 2017-2-9 17:52:49

主打遊戲
幻想神域
EXP
350 點

遊戲狂熱勳章 友誼之星勳章 在線勳章 試帖勳章 用戶勳章 儲蓄勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章

nightmare15951 發表於 2017-2-7 00:11
討伐M秋活動

討伐我野拎架bo

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
10879 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

秋子Akiko 發表於 2017-2-10 18:33
討伐我野拎架bo

討伐你得玫瑰?

主打遊戲
幻想神域
EXP
543 點
副本源神出現機率X2
書副/天塔掉落物品+2 (或X2?)
雙倍經驗週
GM活動
之類(?)

神域使者  已記錄 :)  發表於 2017-2-13 10:02:25

主打遊戲
幻想神域
EXP
350 點

nightmare15951 發表於 2017-2-10 23:12
討伐你得玫瑰?

得你個頭~

主打遊戲
幻想神域
EXP
226 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

繪畫比賽,影片比賽,文章比賽,修圖比賽,唱歌比賽,惡搞比賽……(其他遊戲有舉辦過)

主打遊戲
幻想神域
EXP
182 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

希望抽福袋嘅機率提高d
瀰瀰

主打遊戲
幻想神域
EXP
226 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

kirikoau 發表於 2017-2-14 19:12
繪畫比賽,影片比賽,文章比賽,修圖比賽,唱歌比賽,惡搞比賽……(其他遊戲有舉辦過) ...

還有源神設計比賽

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5027 點

在線勳章 發帖王勳章 試帖勳章

係咁的,歌唱比賽官方自己就搞唔到架啦
因為D歌係有版權,官方自己的主題曲都有版權
玩家自己搞係冇問題,如要官方協助,都可以係呢到提出,會因應玩家的要求,會看看點樣配合的

其他的繪圖、惡搞、文章等等的比賽,是沒有問題
例如文章的比賽,有關故事會考慮加入到遊戲的任務中,呢個都係有可能

主打遊戲
幻想神域
EXP
51 點
暑假出個經驗加倍活動,ok?我仲有2隻角色要升95lv,好痛苦既。出個同剛開95一樣的經驗buff,讓我成日肝到95lv,可否?我pvp全+30,得差個95戰利品石頭,同個pvp+20既95打,佢有石頭同心臟,打也打不死,好氣
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿