AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 2855|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

[疑難] 有關load圖延遲問題????!!!!(已解決) [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
45 點
樓主

自從一個月前某日
                      突然發生左件怪事.......

有日....我發現....
我比FFO困左係聖城入面
.....出現左以下圖中ge問題

有冇發現少左D咩咁呢~嗯......
啊......
!!!!!!

個會徽呢!?

唔係只有咁少ge問題...重有

商城D野呢~喂?

係公會領地....冇公會???

我係未load完D圖都可以郁到~依然可以睇下拍賣....
            不過.....我係load e段時間入面我睇唔到交頻 密頻 公會頻 戈D 正係可以睇到白頻....

出現e種情況~會係:(load時間3~15分鐘)
1.入/出聖城(嗯...入左去要等15分鐘先可以出翻黎....點睇)
2.入/出領地
3.入/出小屋/莊園
4.轉ch(所以我一直打唔到世王)
5.入pvp (正係可以打一場lo)
6.天啟問答
7.天塔/天幻

注:我正係e隻ac先出現以上問題.....
                               我用其他ac係冇問題咖wo.....(係米好怪呢...)   

當然我第一時間去左寄email比alta la~不過~佢地就講我隻ac係冇任何問題ge~佢地有拎我ac去測試la~
之後alta就同我講係米電腦問題之類ge野la~

好~~~~
         之後.......我就去左用令一部電腦上.....都系咁....唉~~~~~

之後我發現.....會唔會係....CTM問題(因為我係澳門玩家)/我屋企個網唔仲意我隻ac呢?
唉~成個月都係咁la~

有冇邊位大大可以解決下我ge問題咁?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
幻想神域
EXP
648 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
草草乖FFo肚子餓

主打遊戲
幻想神域
EXP
45 點
yinlove813 發表於 2017-7-4 18:57
草草乖FFo肚子餓

唔好食我....

主打遊戲
幻想神域
EXP
86996 點

儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

我都係咁
情況同你完全一樣

七級帝王會員

Happy Sugar Life

EXP
4427 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

同一部機 兩個唔同既AC 其中一個先會咁 其實基本上已經可以SURE到係AC問題
仲要去埋另一部機TEST都係咁 真係傻既先會UP得出唔係ALTA方面問題

Just M...

J̱̰̺͍͈̬̉̍̈̒̉͗ͅu͔̬̬ͭͪ̇̽̓̊̆͊s̯̬̞̄͐͒ͧ͊ͪt̝̟̯͔̃̾̋̒ͥ͗ͤ̃ͣ ̰̬̝̫͊̎̅̂ͥ̾̓M̬̭̪̲̰͙͉͋ͧͬ́̔̌͊̅̊o͓͖͉ͬ͑ͦͫ̀͌ͬͅn̖̼̺̪̺̫̤̈̄͛̎͛i̥͚͌̌ͧ̂̍͊͆͂k̞̥̟̣̒̆͋ͧ͊͗̚a͕̙̭̙͒̊ͧ!̟̬̟̯̤̳̩̳́ͣͤ

七級帝王會員

EXP
4427 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

修一修正。

有冇試過重裝隻GAME?

或者 可能 真係會「你AC」有問題 但其實同ALTA無關

刪GAME 記得要完整刪除FFO SETTING檔果D所有野 之後先再裝番

FFO FILE入面有唔少呢D SETTING檔 好似係跟AC既
或者可能會係你AC個SETTING檔入面出左BUG  但我唔肯定係咪 就算係 我都唔知邊到出事

Just M...

J̱̰̺͍͈̬̉̍̈̒̉͗ͅu͔̬̬ͭͪ̇̽̓̊̆͊s̯̬̞̄͐͒ͧ͊ͪt̝̟̯͔̃̾̋̒ͥ͗ͤ̃ͣ ̰̬̝̫͊̎̅̂ͥ̾̓M̬̭̪̲̰͙͉͋ͧͬ́̔̌͊̅̊o͓͖͉ͬ͑ͦͫ̀͌ͬͅn̖̼̺̪̺̫̤̈̄͛̎͛i̥͚͌̌ͧ̂̍͊͆͂k̞̥̟̣̒̆͋ͧ͊͗̚a͕̙̭̙͒̊ͧ!̟̬̟̯̤̳̩̳́ͣͤ

主打遊戲
幻想神域
EXP
45 點
Eva 發表於 2017-7-4 20:37
修一修正。

有冇試過重裝隻GAME?

我重裝FFO至少10次以上.....每次del都 完整刪除

七級帝王會員

EXP
4427 點

咁應該可以肯定係ALTA事

Just M...

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
277 點

主打遊戲
幻想神域
EXP
97 點

在線勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 日誌勳章

主打遊戲
幻想神域
EXP