AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 神域使者
打印 上一主題 下一主題

[其他] 對遊戲內容有咩意見?留言分享一下吧~   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
2327 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章 用戶勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章

樓主
1.開放持有金錢上限 得99999金真心唔夠用 收左新源都要7-8w
2.招待卷免放背包直接放入 打雙源噩夢10招待真係禁到炆 爆左先放番背包或者寄信la 我背包好細唔想比招待佔用 LOL
3.飾品箱可以直接賣錢  我唔明點解防具武器箱可以直接賣 點解飾品箱一直係100銀冇改過
4.共用倉庫擴充,大佬職業就越黎越多,但共用倉就給放5個20格點生存,你話係咪la
5.神域點數取消cd冷卻,每次呢個都係地獄黎,浪費時間,同招待一個道理,要優化下。
6.港服提升下源珠出現嘅機率,我地情況你明la,源珠個來源靠雙源個活動根本唔夠我地用,其他天塔雙源啲源珠,好似問答個活動仲高機率過呢兩個。

星霜  個人倉都希望可以擴下...想放多啲20格包 所有用物品既CD條都取消啦 好麻煩 同埋啲彩虹幣包可唔可用10幣*1取代1幣*10? 課個金抽嘢都要撳到手軟  發表於 2022-3-9 20:27:53
已有 1 人評分EXP 收起 理由
神域使者 + 100

總評分: EXP + 100   查看全部評分

Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
幻想神域
EXP
2327 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章 用戶勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿

希望官方修改下拍賣bug  一開始我以為係帕西打後唔可以放拍賣 後尾新年赫斯提亞又得 希望快啲修復番
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

神域使者  3/30會整返好,到時請留意  發表於 2022-3-28 16:16:35
神域使者 + 100

主打遊戲
幻想神域
EXP
2327 點

秘石堆疊優化,<璀璨的經驗秘石>><熠光的經驗秘石>等經驗秘石只可以堆疊100粒為1組,但<閃光的經驗秘石>就係500粒為1組,希望其他其他經驗秘石都可以作出同樣優化500粒為1組或者更多。

莊園優化,莊園可以種花、狩獵寵物、挖礦、釣魚。希望加個動物園,通過培育動物可以出到巨鳥蛋等採集食材,而唔單單只有植物可以種植。
另外莊園種植會加採集經驗可以升採集位階,但挖礦就唔會,希望一視同仁,挖礦都可以新增番採集經驗。

睇到你地作出嘅努力 加油
神域使者 + 100

主打遊戲
幻想神域
EXP
2327 點

神域使者 發表於 2022-5-3 10:15
有關公會在線BUFF的問題,經過多重的測試及驗證,問題已經找到出來,5/11的版本會能修正到的,真的十分抱歉 ...

被GM 欺騙感情, 其實想知壞buff個原因係咩,求簡單講下
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

神域使者  其實係程式上嘅問題,基本上同玩家嘅操作無關  發表於 2022-5-5 09:21:28
神域使者  因為發現仲有問題,所以要延後修正,抱歉!  發表於 2022-5-5 09:20:56

主打遊戲
幻想神域
EXP
2327 點

1. 生產活動除左釣魚 卡牌 可以開下考古同料理嘅活動,eg 經驗加倍 呢兩個位階真係好難升。。。

2. 打聖域活動個NPC可以放係裡面,因為我地好多人成日都入左去唔記得接任/接錯之類 果日就88  之後門口個NPC可以新增賣源晶個功能,每次賣源晶幣都要入聖城好麻煩。

3.綠色時裝建議可以整個分解系統,以為啲綠時因為一過左個煉金基本上就收唔到,如果整左個分解系統,分解出黎嘅材料草夠一定數量可以換其他綠時,就可以幫到我地換番以前嘅綠時,唔洗成日3缺1.

4.vip都出左高級vip 可以順便出埋個生產高級vip ~ 考古同料理真心難升!

5.瑪娜星石希望可以換共倉,唔想每次都係度計數點先升到金技。

6.精鑄分類可以搞好啲 ,整武器淨係得適合自己等級選項揀,eg但我想整s1武就要由40-s20咁慢慢look,希望整個分Lv 歸類下。

7. 打開 C 角色選項 外觀裝備切換時裝可以顯示埋時裝嘅屬性加成,而家全部時裝都係顯示全屬性+1%但其他屬性睇唔到真係方便唔到我地會直接切換,另外其實收藏冊全部都係呢個問題, 可以額外睇到物品資訊,例如隻騎係加咩能力 等等~

8. 高階秘石重組藥水 合成改善,現時機制係合成之前需要將秘石重組變成秘石精煉藥劑,但問題係每次合成完1次,佢個合成版面就會完全消失,要重新開啟,當需要合大量數量嘅時候就會好麻煩~

神域使者 + 100