AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 神域使者
打印 上一主題 下一主題

[其他] 對遊戲內容有咩意見?留言分享一下吧~   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
313 點
樓主

舊有職業調整:

1. 很多職業熱機需時過長甚至有CD

2. 技傷%,BUFF 維持時間過短

3. 天花板上限低

4. 發動條件意義不明 火炮..

5. 技能傷害系數等調整

6. 冒險,專精,技能組 等老化 (很多沒用的技能 像雙刀2招專精技)

7. 沒內置降物阻,降抗性 (EG. 能降抗或受到X屬性造成傷害的職業 鞭,幻龍,聖劍,棍,法書等)

8. 空包  ( 鞭子的神炎,火斧,
雙刀的蝶舞刃之類...)

9. 優化舊職業 雙武器技能無敵時間,

10. 增加使用副武器的變化,例如 主斧副火炮增加自身30%造成總傷害,雙刀副火炮增加20%絕對閃避上限等等。

*含以上多項問題的舊職其實佔多數*

(輸出及方便度跟 新職業如幻龍偶,最近改動的聖劍等 差距過於巨大)

全職業武器數值平衡:

雙槍,雙刀,太刀,拳刃等原本設計是極高輸出頻率,低傷害的職業,
除拳刃比較出色的技傷%+受到技傷%能彌補多少外,在現裝備加乘下差距太大了,
以S20裝備為例 跟幻龍偶 聖劍 可以差接近60-70萬的表傷值,
相反各舊職系數爆發/段數卻差不多甚至比這2職為低,而且GCD也沒有比較短

戰埸跟玩家對戰類:

1. 紫色戰場武器幣任務升級。 (現在還停留在70等,幣數極少而且需時久,極大降低玩家意欲。)

2. 紫色武器設計沒特點,不同武器應新增特殊對玩家的能力。

3. 同上,職業不平衡,導致多數舊職業不進場,或單一職業過多。

4. 開始後應給回玩家可以自由切換裝備的功能。

5. 獎勵應從招待卷外加上大量紫色武器幣+防具幣。

6. 所有戰場不再限制時間,可自由出入。

已有 1 人評分EXP 收起 理由
神域使者 + 100

總評分: EXP + 100   查看全部評分

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
313 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
武器升星石 1-5星 放商城
源神寶珠 放商城
神域使者 + 100

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
313 點
卡邦尼螺絲粉 發表於 2022-6-11 16:45
我諗好多係度留言既都係已經過左覺醒上曬岸既。
我係一個回鍋玩家,走個時未出覺醒好似係啱啱出到80橙裝
最 ...

直升卡都過晒時,早期副重有邊個打,劇情任又長又悶? 新手已經無乜,老手越走越多,回鍋追唔到流失,一早應該要改到S1或者S10(連裝備)。

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
313 點
sk4 發表於 2022-6-16 18:06
咁講啦,畢竟兩邊生態圈都唔同,一直用台服既環境去套用港服,其實都好危下,最好就因時調整啦。

岩呀,台服人數多,消費活動咁密同貴都會有玩家買單,但係港服人口得10份1左右,3幾個課長就算肯鍊金都極難中好野,獵殺之心就唔見有人中,聖天珠成品出得一粒,咁既機率邊個接受到?

台灣玩家點會黎港服,有幾多個台灣玩家理港服福利,反而有得合併轉移去台服我第一個舉手讚成。

長期每個月用2萬蚊HKD玩既,港服唔見得有,消費活動1個接1個,差唔多次次都7-8000蚊,神使你問自己都唔會咁做啦。

再講副本S25武器金箱個機率點跟台服? 基數差咁多,收把岩用金武都無,然後紫裝紫武講咁多年重係得咁少幣,幾時先肯搞呢?

鍊金-貼紙可唔可以每次都有一張? 反正可以換既都係舊野,武器金水又唔放商城,其實想換左輪既玩家都要花4000張,唔覺得公司會蝕。

神域使者  營運方面表示金品裝備重塑藥水應該沒放過進商城的,日後會再考慮釋出的方式  發表於 2022-6-27 10:27:33
sk4  武器金水 應該係「金品裝備重塑藥水」  發表於 2022-6-24 17:56:52
sk4  28組洗鍊石、11組經驗證,先得158張保底貼紙,保底都要運氣?<_>  發表於 2022-6-24 17:52:45
神域使者  我地會諗諗,同埋武器金水個ITEM全名係咩?我叫佢地了解下  發表於 2022-6-24 16:11:05

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
313 點
神域使者 發表於 2022-3-25 17:05
========分隔線==========

1. 金品裝備重塑藥水(洗武器%)-放商城

2. 紫色戰場武器降低需求 & 開放 紫色裝備重塑藥
(洗武器%)-放商城

3. 紋章洗鍊道具-增加玩家可選擇保留原有能力 & 極大提高出最高%機率(現有機率超低)

4. S25 級金色武器寶箱摔落機率提升( 港服人數太少)

5. 特殊副本戰利等掉落率提升,如植草2人副本

6. 源神寶珠放商城,而家只係浪費玩家時間收集課金源神碎片又升唔到星

7. 全職業專屬"貫穿秘石"-放商城

8. 推出寵物直購蛋 (新出寵物不再放入鍊金幣禮包,並有以往所有源神變換的寵物),配合 潮流系統

9. 推出 金,橙,紫色武器,防具(身甲)  不分等級,全部共用,屬性轉換道具 (光,暗,冰,雷,風,火,物理)

10. 源神祈願古幣-放商城

11. 源神卡牌升級1,2,3-放商城

12. 考古物可由-金或白色神域點數兌換

13. 藍 綠 橙 金,所有
奧義(有唔少都換唔到),全面開放神域點數兌換

14. 釣魚各級,各類合成需求品,
全面開放神域點數兌換

15. 直升卡由85提升到 S5 (並包括S1副本裝一套+10 & S5主職業自選屬性金色武器120%UP 一把),所有主線任務再縮減

16. 鍊金所有層數,所有寶物直接附加1-2張貼紙

17. 1-5星,裝備提升星數石,全放商城,包括紅利能兌換

18. 坐騎升華石, 3&4級坐騎洗鍊石-放商城

神域使者  唯獨1,2想聽下你提出的原因,可以詳細講下點解你想官方咁做?  發表於 2022-7-14 09:35:58
神域使者 + 100