AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 2231|回復: 18
打印 上一主題 下一主題

12歲男生網上露體徵性伴 [複製鏈接]

EXP
3500 點
樓主
(星島日報    報道)無知少年誤以為網絡世界,可胡作非為而毋須負上法律責任!一名十二歲中一男生,在成人討論區,公開自己性器官照片及招募性伴,惹起網民嘩然,嚴斥其可恥行為,男生雖認錯求饒,但有網民向男生所屬中學投訴及報警處理,警方將案交由商業罪案調查科    科技資訊組調查。

警方正調查中一男生網上公開性器官照片徵求性伴案,不排除稍後採取行動。該男生姓崔,十二歲,就讀沙田    一所名校,自稱家住新界。上月二十三日,有人在一個討論區的成人徵友版,刊登兩張分別是自己容貌及性器官相片,又聲稱「徵求十至四十五歲女仔、女人**掙(賺)錢」:em800_11: ,又說自己可付款予對方接受性服務,「我畀四百五十元一個鐘」,並留下自己的msn聯絡方法。

留言一出,網民嘩然,有網民稱:「12歲都搞埋D咁嘅嘢,大咗仲得了!」「香港小朋友嚴重缺少性教育,對於這個香港小朋友從小就做鴨,令我感到羞恥,應加強懲罰,以加強威嚇性。」其後,有網民對該名少年「起底」,在網上公開其個人資料,並聲稱已報警及向男童就讀學校投訴。

男生如夢初醒,前午刪除有關相片與言論,並道歉認錯說:「我知錯啦,你哋放過我啦,之前唔知會咁想試下,我以後唔會咁貪玩㗎啦,唔好做到咁絕呀。校長,老師好對唔住,你哋可唔可以畀個機會我?真係好後悔我做埋D咁GE嘢。唔該咪再話我所學校咁廢,係我個人問題,係我衰在好奇!」

該男生所屬中學的副校長昨表示,目前還未得悉事件,亦未收到警方通知,學校今天復課,校方將了解事件,稍後才作交代。

警方發言人表示,案件已經交由科技罪案組會跟進調查;警方提醒市民,所有適用於現實世界的刑事法例,亦可用於網上世界。律師鄧達明指,該男生觸犯發放「淫褻及不雅物品」,以及「誘使他人作不道德行為」共兩項罪行,前者最高可被判罰款一百萬及監禁三年,後者最高可被罰款一萬元及監禁半年。

Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
265 點
看完後 感覺上非常無奈和無言:L
▪ ∵▫ ૪♥ あなたを愛してる ミ→戀の穎か♡∴≧ω≦
/\/\/\/\
\我是/\某人/
 \/      \/ 会えばケンカ

EXP
1843 點
a"a哈哈,,之前睇過呢篇野...,篇新聞笑死我-.-|||
=000=「香港小朋友嚴重缺少性教育,對於這個香港小朋友從小就做鴨,令我感到羞恥,應加強懲罰,以加強威嚇性。」
呢句笑死我>"<...做鴨a"a:em800_35:

EXP
698 點
d細路咁都得
一d都唔知醜;P

EXP
1129 點
原帖由 愉悅鈴鈴=] 於 2009-2-4 18:56 發表
a"a哈哈,,之前睇過呢篇野...,篇新聞笑死我-.-|||
=000=「香港小朋友嚴重缺少性教育,對於這個香港小朋友從小就做鴨,令我感到羞恥,應加強懲罰,以加強威嚇性。」
呢句笑死我>" ...
咪係 幾好笑xd 

EXP
300 點
就讀沙田一所名校...係邊所呀??
我係黃穎~~
       by唔想比人叫做黃穎ge黃穎...= ="

EXP
575 點
上綱上到露J =.=. . . .矛野好講

EXP
53 點
上網上到露J. = =
天羽: 绵花ser 仙石權兵衛
                                            42LⅤ武士   

多多關照下 □ 3□
好想重玩天羽

EXP
579 點
的確係感到無奈同失望

EXP
575 點
12歲. . .個腦仲係豆腐花黎-_-
唔難怪佢. . .

EXP
506 點
12歲就咁,22歲咪大劑?:( :( :( :( :(

EXP
575 點
22歲買身做燒鴨. . .仲要講主...我要做好呢份工=.="

EXP
52 點
bk lesson 討論過呢單野.呢條友仔好勇~_~

EXP
575 點
同意:em800_18:
唔知佢老媽子同佢老豆有無面出街行番轉呢-___-"

EXP
659 點
12歲人仔,學人露體溝女:L
我唔露體都溝幾牙條女剌;P

主打遊戲