AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1228|回復: 2
打印 上一主題 下一主題

精介精鞋有咩用?  關閉 [複製鏈接]

EXP
5 點
樓主
精介精鞋有咩用?
D人升lv果時用佢....有咩用架?
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
575 點
比正常既裝貴. . .
比正常既裝加得多野. . .(本人覺得加體/智係好有用)

七級帝王會員

``留學兔

EXP
4904 點
原帖由 yin825 於 2009-4-2 17:44 發表
精介精鞋有咩用?
D人升lv果時用佢....有咩用架?

精煉防具, 可以加入寶石提高該防具既屬性。
呢段係我以前寫攻略時既心得 關於精煉道具既^^
首先是精煉迷裝, 迷裝即武器/防具以黑影跟一個問號組合的裝備,
我們可以以寶石(每5粒 * 1-4堆) 或 金屬(每10粒 * 1-4堆) 加以精煉。
寶石的會出現屬性, 而金屬會隨機加命中率或是傷害力。
    我曾經研究過, 若幸商愈高, 則精煉的東西數值會更好, 但只限於精屬性方面。
因為金屬實在非常飄忽。 相對而言, 愈高幸除了精煉數值較好外, 失敗次數亦會較少 。
*(失敗次數是指會出現四個全抗, 或是加血或法力的瑕疵品)。
    至於研究對象就是自己家族不同的幸商,
當中約550幸的幸商以元素結晶精的裝備可以大多會+14-16的屬性,
而730幸的幸商就可能大多+18-19。 這種情況用高等石亦會出現。

會出現既, 係全包所有既屬性, 除左魅力。
d人升lv時會用佢地, 係因為可能該防具有加 體質/智慧; 或者兩樣都加。
如果係升lv時用佢地, 相對血量同mp都會有一定的提高。
所以我地就會叫佢做體裝/智裝/體智裝。
以一套標準裝黎計, 如果每件都加20體20智; 全身8件裝備都齊, 就可以加160體160智;
再配埋高lv既體藥/智飯 = 70lv前應該已經可以升一隻破萬血萬魔的角色。
所以升lv用精煉道具就係咁解^^
神出鬼沒 x 偶爾潛水 =P