AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1604|回復: 23
打印 上一主題 下一主題

愛情故事 有D作 有D抄 [複製鏈接]

EXP
596 點
樓主
有地方唔OK可以同我講  E篇野我抄左佢大綱

個名係十天戀愛

左6個月前我和朋友玩一隻online game..
這個是隻不錯的game在game裏我識左唔少朋友
包括佢........

他的名字叫呀峰他是一個很花心的男孩
他在game理同人結了十次八次婚

之後他識了個女朋友....佢叫夢儿

夢儿都係個花心既女仔大多數令仔追求她她是不會拒絕..
他們2人因此而相愛了....
但同時...峰開始對我展開追求....
當然~我跟他相隔異地~加上我唔相信網上戀....
當然不會答應...................

就是這樣~過了差不多半年.........
我回到香港....才得知...峰跟夢儿還是在一起~
但夢儿對峰極差~不淮他外出,不淮他跟任何男性或女性朋友來往...
不淮聽電話.....

好不容易~我跟峰見面了~
他真的長得不錯~怪不得夢儿會這麼喜歡他....
我們只是在online game keep contact~
他跟我說:『你真的是一個很好的女生...如果當初跟了你一起~我現在不會受著苦了...>.<』我只是聽了就算~
而我們的關係只是普通朋友....

到了2004年1月......
峰跟夢儿分了手................
那時候~我跟他和大家認為的朋友一起去玩~
打了一晚的通宵馬吊~
他對我很好......我心動了..................
但不夠跟他說出口...因為...我怕他是玩玩而已....

在我回澳洲前的11天.........
我忍不住.....我厚著面皮對他說
『峰~你不如**-當我10天的男朋友好嗎~令我開開心心的渡過最後10天吧..』
他答應了....

第2天..也是農曆初一...我得跟父母一起去拜年~
但他不用...因為他沒太多親戚...
峰一早就起床了...send了一個sms給我~
內容說:『傻豬~起床了沒有~我很想你~你起床了就回覆我吧~^^』
我的心甜...>.<"
那天拜完年後~我真的忍不住了~
我決定去找他~....
這天~我跟他打機~去唱k....也是玩了整整一晚~
在回家途~他還打電話給我....叫我回到家一定要打電話給他...

但那天後~我跟峰沒見面2天....
心想~他會不會不想見我了...
是不是我不夠好.....

但很快~這想法~又沒有了~
因為他第4天以後~每天都陪著我~
我想去那就去那~
他給了我這麼多次戀愛中..最甜蜜的時刻...>.<心

在我走的那一天...
當我跟他分開時~~~他哭了.....
他為我哭了...........我的心..很痛很痛~也很高興~
因為他的淚是為我而流...........

在回澳洲的途中......
我一直握著跟他一起拍的照片........
一直哭~~~~哭了不知多少小時了....

到現在~雖然我已和他分開了一年....
但我的心~冇時冇刻都在想他........
冇時冇刻都在掛念他................

而我跟他仍有icq來往~
他說:『現在的我不是談戀愛....只想好好賺多一點錢~等你回來後~我們再出外一起玩吧~^^』
這句話~更令我不能好好的入睡....

現在的我....有機會再回香港..........
但我選擇了不回.........
我怕...我會找不到他...
我怕..我回到香港...他已不愛我...
我怕....我再也得不到像上年般美好的回憶了...

.
                                                     完~~

睇下好唔好 如果好既話我話打多幾篇

[/table]

----------温響提示----------
如此帖再有人意圖或企圖引起筆戰
每個帖重減10-20分+A幣,並關帖+255,視乎嚴重情度
重則永久禁言,重申此論壇不歡迎違規人士,請自重

By:abg4b10

已有 1 人評分EXP 收起 理由
abg4b10 + 8 原創之作,值得鼓勵。

總評分: EXP + 8   查看全部評分

想天龍我help 你up 同我講.
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
1746 點
夢儿都係個花心既女仔次次令仔追求都唔會拒絕<~e句有問題
假如夢佢同時有a先生 b先生 c先生...z先生 一齊黎追佢@@
佢出分身術??
佢接受邊個@o@"?

EXP
1898 點
唔想睇
係咁多

EXP
2153 點

問題多到n咁多,唔想睇囉!

1.愛情故事係唔會用口語化尼寫咖
2.[結婚結左十次八次]愛情故事冇可能咁勁,結一次都要好多錢.....
3.冇票點....點睇!
4.抄的地方應該加轉貼

在文章的角度看,老師會給你20/100

中有我唔明點解主題個兩個D字會大細佳唔同+個故事名叫愛情故事甘簡單?

我真係超 超超超唔想睇

EXP
596 點

回覆 4樓 水之青龍 的帖子

大佬
1.愛情故事係唔會用口語化尼寫咖
E個係我打錯左
2.[結婚結左十次八次]愛情故事冇可能咁勁,結一次都要好多錢.....
我話係 ( 他在game理同人結了十次八次婚)就算係真實你唔比人地簽完約就算結婚E加野係講心唔講金!!!
3.冇票點....點睇!
唔係好明
4.抄的地方應該加轉貼
大佬我係抄篇野既大綱  請問係邊到加轉貼E兩個字

在文章的角度看,老師會給你20/100
你唔比老師比0-19分 嫁

識話人唔識話自己

EXP
596 點

回覆 水之青龍 的帖子

大佬你寫錯野

中有我唔明點解主題個兩個D字會大細佳唔同+個故事名叫愛情故事甘簡單?

仲有我唔明點解主題個兩個D字會大細階唔同+個故事名叫愛情故事甘簡單?

EXP
2153 點
識話人唔識話自己

回:笑左~我自己都唔寫的,話尼冇用

可以的話請版主刪左有鬧戰的帖

EXP
159 點
好簡單三個字:唔想睇

EXP
2132 點
算啦…人地作都係想同你地分享下-3-

樓主加油啦…最好作埋個主題係乜名…

同埋3.冇票點....點睇!  呢句,即係話佢冇咩地方特別既意思…

EXP
579 點
試下再寫多D先-.-..
寫咁少...點叫試睇..

EXP
1746 點
大家唔好哎交啦==
冇人一開始就會識行路 識跑架ma!!
一步一步黎!!只要唔放棄!!接受人地既批評 必定更上一層樓!!!

EXP
2153 點
睇埋下面點先再插飯碗....=.=

EXP
4644 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章

----------温響提示----------
我準備關帖了-_-&quot;
如此帖下面再有人意圖或企圖引起筆戰
每個帖重減10-20分+A幣,並關帖+255,視乎嚴重情度
重則永久禁言,重申此論壇不歡迎違規人士,請自重

EXP
2132 點
abg唔好關post = =
人地寫緊愛情故事嫁-口-

好感動啊-口-
睇到想喊=.=(有冇咁誇張

EXP
2153 點
原帖由 egg123 於 2009-8-6 22:05 發表

abg唔好關post = =
人地寫緊愛情故事嫁-口-

佢可以編輯的..-○-

EXP
2132 點
但佢話關post既

樓主快d作埋佢(感動

EXP
2153 點
原帖由 egg123 於 2009-8-6 22:12 發表
但佢話關post既

樓主快d作埋佢(感動

艾粒個「有時感動」呀?

EXP
596 點
完左  我可以打其他

EXP
4644 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章

回覆 14樓 egg123 的帖子

你地識做我識做A_A"

EXP
2132 點
原帖由 水之青龍 於 2009-8-6 22:15 發表

艾粒個「有時感動」呀?

梗係唔係=口=