AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 3979|回復: 14
打印 上一主題 下一主題

回憶是甜蜜…是傷感…是短暫…是美好~ [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
229 點

在線勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 用戶勳章 儲蓄勳章

樓主
曙光角色 :
de小凝be (當然還有很多分身)!?!新職業:忍者!?!

作品名稱 :
1. 身邊總想多個人…與我同行【不再單獨一人】

2.朋友多一個不多,少一個不能【知心好友】

內容 :
相信我對大家來說都不再生面口吧!!回憶到當初同一個好朋友轉玩曙光,唔經唔覺都有兩年
初初玩真係人生路不熟,老實講一句就算到左而家我都係咩都唔識…但係呢我識到一班好朋友
佢地一D都冇話過我蠢,仲慢慢教我玩。  諗返起第一次玩個陣,連開人物都決定唔到用咩名,
玩咩職業...所有野都係一位好朋友耐心咁教我,同佢一齊開犬射..一齊升..係天女塔比人追住黎打

認路係我最唔得既一項,每次都跟住尾,總覺得麻煩到人地,自己又怕走失…坐標,地圖都唔識睇
可能之前習慣玩2D遊戲...所以曙光由1lv升到40lv都係跟住好朋友玩
後來,比我識到dn(爸b)之後佢帶我到樹靈,長谷...帶住我識左好多朋友(小晶,媽咪)...大家都好
照顧我,個陣時真係好開心…

但係我性格可能係單純定係蠢啦…成日都比人蝦,比人呃過錢,連朋友( fro )都出賣自己...好過份
最過份就係有咩麻煩事都總係賴到我頭上,我知道有d人Lv高,但唔等於可以亂咁搶人場
真係好討厭呢d人...每次爸b小晶都幫我出面...不過呢我而家可以自己照顧返自己,
我唔會再比人蝦我...
曙光其實都唔單單只有升Lv...同朋友走黎走去..睇下風景,坐係到傾下計都可以

公會戰..去到我60Lv先第一次玩,一直都唔知道原來要天女10點戰績先玩到..後來知道左第一次玩
做守方~哇!真係好多人呀..好高lv...我只可以偷偷地打人幾下..之後就比人殺左
之後個時公會贏左,可以去打神羽裝...很係見識到唔少…第一個100百萬都係咁搵返黎

慢慢搵錢買飛行,賺多d錢就開始買裝備~而家都唔差嫁~嘻..都算生意有d成就~
而家我係不知巔升緊,風嗚都有人仔同faatfaat,傾月,阿紫佢地組隊..有玩有笑...
回憶總是美好…低Lv時純粹遊玩性質,有傾有笑~【嘻,其實爸b佢地好想我同佢地出去飲茶】~

--續篇--個人感想--
上面都係我對曙光既感覺,至於我自己呢...最開心就係愈黎愈多分身,最好就每個職都有一隻
我好努力嫁!!~戰士比較易升..而家都有4隻78-82級...我個人最喜歡職業係醫生啦??點解呀??
可能因為我唔係咁鍾意暴力,係背後幫人補血就夠...升完一隻再一隻..嘻...幻師,盜賊......
我真係愈諗愈貪心;P 嘻....
不過呢有件事好邪的..愈快要升Lv都總會斷線,上線之後就會死左...Exp好似坐過山車咁...
初頭1-60%..風平浪靜..升得好好,到左80%左右就開始死得快左,升得慢左大起大落
不過呢曙光為一好就係活動多...Exp活動多蘿蘿..唔知係咪為左補償比我地呢..每到星期三
總係100%上線..嘻

如果你問我想多謝邊個...我唔識答你丫~因為我咩都唔知..除左d衰人之外..個個都想多謝
我心知呢次活動..我勝面好少..人地朋友多@@gp數量多都理所當然~我當然係貪玩貪新鮮
發表下意見..分享一下我感受。就算之前唔識我既都好..透過呢次【我們的回憶】可以識多d新朋友
不過只限傾計嫁咋~我咩都唔識...朋友冇人怕多..最怕係冇..知心好友就唔洗多.一個就夠~

=========(上:白話文)===========分隔線==========(下:書面語)========

內容 :
相信我對大家來說都不再生面口吧!!回憶到當初跟一位好朋友轉玩曙光,一瞬間兩年就過去了
最初玩的時候有云:[人生路不熟],真心說的話現在的我還只懂皮毛…但我在這段期間認識了一群好朋友
他們對我這個新人沒有任何怨言,更耐心教我基本的知識。  回想起第一次接觸這遊戲的時候,連帶人
物職業都拿不定主意,當時我模仿我的好友,跟他一起開犬射手,一同升級..更誤闖天女塔被追趕。
由於我對路線的記憶力較弱,因而每次都跟著別人走,總覺得帶給人麻煩,但自己又怕迷路…坐標,地圖等
通通都不懂。或者是習慣了玩2D遊戲吧...所以我由一級至40級的期間都跟隨著那位好友…
其後,認識了dn(爸b),爸b帶我到樹靈,一直升到長谷等的地圖,也介紹了很多朋友讓我認識
(例:小晶,媽咪)...各位對我照顧有加,回憶起當時真的很開心…

也許我較單純或愚昧無知…經常受騙,就連朋友( fro )也出賣自己...真的太好過份
最討厭的是…憑麻煩的事(例如搶場)都賴到我頭上,也許人高級會卑視我們這種新玩的
真係好討厭這種人...每次也麻煩到小晶,爸b為我調停...不過,我現在有照顧自己的能力,
盡可能都不再麻煩其他人…
曙光這遊戲不單純為升級而升級的...地圖不比其他線上遊戲的少,更有時候約定出來拍照等,?進友誼
曙光的公會戰..我60級才第一次參加,畢竟是第一次玩,不知道要10點戰功作為資格..後來知道後
第一次是當守方~嘩!不單止玩家的數量多..等級高...我只可以偷雞摸狗的攻擊..被發現更是追殺我,
戰況相當刺激。最後得到了勝利,可以到專用地區打寶...當然見識不少呀…我第一桶金也是這樣得來的
其後買賣飛行等的道具,錢多了,即變相買賣其他物品/裝備,使生意一天比一天好,白手興家
現在我都停留在不知巔及風嗚兩地…跟faatfaat,傾月,阿紫,他們組隊升級。
回憶總是美好…畢竟都純粹遊玩性質,說說笑笑~【嘻,其實爸b他們想我出來茶樓聚聚】~

--續篇--個人感想--
歸納上文也只是我對曙光的感覺,至於我...最開心就是次角色愈來愈多,最理想的是每種職業都有
我會為此而努力!!~由於戰士較易升級..總計也有4隻78-82級...對我而言最喜歡的是治療師??為何呢??
或許我不太喜歡暴力,在背後為別人當作補血機就好了...遲早連同幻術師,元素師等的也升
胃口真不少,鬼主意多;P  嘻....
不過,都有事很邪門..快要升級的那刻都總會碰上斷線,上線後人物都死亡..Exp有如雲霄飛車般...
等級初始1-60%..風平浪靜..很順利,但到了約80%問題就會出現,使得Exp大起大落
不過,曙光為一好的就是活動多...Exp活動充足..補償了不少失去的時間,例如星期三雙經活動,
我的出席率是100%
假如你想知道我道謝的對象...我也不會解答!!~..因為排除了壞人外,其他的都會多謝
我了解這次活動..我的勝算很低。別人朋友的數量有如亂碼…@@收集GP數量多也是理所當然~
這種活動,貪玩的我又什會放過。
我只想發表意見..分享一下我的感受。不論認識與否..透過【我們的回憶】能夠認識更多朋友~
只限聊天而已~【朋友不怕多,只怕沒有…知心好友不用多,一位就足夠。】~

Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
564 點

回覆 樓主 小凝 的帖子

:kiss: 好衰架你又唔比我昆下你個心啜啜:kiss: 希望在明天正如曙光隻game甘:victory: 唔開心事望記他:) 努力努努加油:cheer: :cheer: 我一定支持你:cheer: :cheer: 第一個來送個GP你啦:heart:
曙光ac名:軒轅皇
職業:犬幻
團:(軒轅王國)招收長期升onlv(唔會昆人物品同ac)及(唔會亂甘生事)和(鐘意玩團戰)曙光之友加入本屯

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
229 點

原帖由 軒轅皇 於 2009-8-13 11:24 發表
:kiss: 好衰架你又唔比我昆下你個心啜啜:kiss: 希望在明天正如曙光隻game甘:victory: 唔開心事望記他:) 努力努努加油:cheer: :cheer: 我一定支持你:cheer: :cheer: 第一個來送個GP你啦:heart: ...

你想太多啦~心心就冇啦...
多謝就有一句..嘻

EXP
564 點

回覆 3樓 小凝 的帖子

慘慘慘冇心嗚..................:bigcry: :bigcry: ...................嗚加多d靚相會精彩d:em800_16:
曙光ac名:軒轅皇
職業:犬幻
團:(軒轅王國)招收長期升onlv(唔會昆人物品同ac)及(唔會亂甘生事)和(鐘意玩團戰)曙光之友加入本屯

EXP
8 點
哇哇哇,我上鏡:lol
支持你~但係我比唔到gp你...說話答夠@@>..

EXP
374 點
wow..唔錯bo..加油吧
曙光和我無緣了
帳號全部已放

EXP
334 點
小凝@V@希望你仲記得我=V= 我係你的好友之後又係小爆既討厭名單之一 作得好 比GP你呢個令女

<<<愛莫能助對絕

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
229 點

多謝!!~...如果你地再支持多d..我可能會修一修改..寫多d感想上黎

EXP
636 點

回覆 8樓 小凝 的帖子

我支持呀
寫多d寫多d

名:疾風戰士         
職業:戰士                        
LV:隨時變                       
團:sS夜血盟Ss

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
229 點

巳新増 個人感想 內容

巳新増 書面語 版本的內容

EXP
62 點
小凝寫得好好呀.唔似我.咩都唔識.不過小凝呢排都唔同我D傾解.唔中意我D了...嗚嗚..傷心呀(話是話幾時出來同我D飲茶姐)
[ing]http://kuso.cc/4B@$[/img]

EXP
60 點
小凝 ~~~知不知我是誰呀~支持你

主打遊戲
曙光
EXP
247 點
寫得好好,我十卜你:victory:
曙光隊將軍小達
lv常升
o夢緣o紙搖
lv:都係常升