AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: llhi
打印 上一主題 下一主題

[免費版] 入來吹下想童話改咩~ [複製鏈接]

EXP
27 點
樓主
~~~~~~~~純粹許願~~~~~~
我想童話改機製~出手修士計智~戰士計力~旅人~
因為我個暗c+左智又無敏~轉生又要比$人帶升~好慘:'(
gm們幫下我
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
27 點
原帖由 小豆 於 2009-9-23 00:00 發表
照你咁講
到時暗c巫c再次玩晒
旅人又點計呢?計魅?;P ;P
又有人轟嫁喇:lol
同埋e+敏=出手快既不變定律會改既機會係0%
e個可以話係回合戰game既行規

其實發表意見前應該先諗得與失
而唔係只以"暗c"e個角度考慮單方 ...

唔係ga~智係修士入面計攻計出手~其他都可以~姐係旅人出手命中攻擊力計敏
(我係抄吞2ga~吞2係回合製)
姐係其他職業+智會變得無用~
同埋我林要人人都有打全場ga技~
暗c係方便~但命中低~出手快左~只係好少少~
因為e+連攻擊力都好低~
巫c元素咁難練~好少屈倒機~

因為敏e+除左出手快之外~無用~其他職可能用武器+下攻
修士就好難+得咁勁~~
+智無敏+敏無攻~
我好想夢想成真~~
不如大家講下有咩好ga提議~~

EXP
27 點
原帖由 SeHelibena 於 2009-9-23 16:26 發表

你咁講 我有少少覺得 你唔多識玩

暗c唔洗咁多敏嫁 夠暗2水木就ok

命中低 咁你可以升技,+智,上勁棒,勁暗智,上智敏裝

淨係上智敏裝都夠就咁走暗2水木啦

1件35咁計 35x7=245

如果你計開黑洞咁計 都係要360敏 360 ...

比你睇穿左我係唔想用錢玩=口=
~因為35敏ga裝真係收晒好貴+上e+又好難帶升賺錢~
為有掛迷裝~

EXP
27 點
原帖由 SeHelibena 於 2009-9-23 23:05 發表

帶升唔會用暗c

多數用魔c

老實講 屈到迷又點 放又唔算放得貴

如果你話要自己精既 我又好老實咁同你講

你幸商冇800基幸唔好精

如果唔係 就等於哂左粒迷 ...

幸方面我有:L
我都係迫於無奈去升左隻魔c~但又無錢買邊~
為有自己升個幸商整邊~

EXP
27 點
原帖由 hkopend 於 2009-9-23 23:54 發表
樓主哂氣啦-,-
得你自己加哂智就要求人地為你而改..難聽d講句,你老幾丫??
依家都有好多闇c +哂敏,去玩pk
咁為你一個,而唔理佢地??
你唔想哂錢既就唔好哂埋d 時間啦~
老老實實,如果佢真係照你咁講而改..
佢就要出多次 ...

如果真係出ga~都會好似當初咁~出個重點npc架la~

EXP
27 點
原帖由 hkopend 於 2009-9-24 12:03 發表
仲有,每隻game都有一定既特色
如果你連打機都要抄黎抄去
咁不如你返去玩吞2吧啦
童話冇咩人會打算留你囉-,-我諗
少少錢都唔肯投放出黎又要呢又要路
去吞2既世界吧,多謝合作:boxing2: ...

放ga錢係放得太多~重有e個唔係抄係 參考~!重有我一連玩緊幾多隻online game有我自由
如果暗c唔係有暗2一早無人做la~黑洞出招要敏/2 獸神都/1.9 la~點解白金要x1.1敏
咁ga特色~唔洗改~咁出d強石比我地修士囉/分子可以+魔攻~唔係升到100後點升到lv
可以讚下童話ga係佢都知100lv後超級難升出左次元可以用分換exp~

EXP
27 點
原帖由 hkopend 於 2009-9-24 15:50 發表

放既錢係放得太多;P 放得多你會話唔想放a_a?
真係放太多,多一千唔多,少一千唔少啦;P 有點兒自相矛盾?
好聽未參考,唔好聽未抄囉-,-中學最常見架啦
個個會話借功課黎抄??個都話話借黎參考下架啦;P
你一連玩幾隻game ...

由頭到e+你都係到話我ga建議唔好~
你連一個改善ga方案都無提出~只係話我ga方案點無用~:o
一係你就講e+點好點好~點唔洗改~比d例子支持!我唔想引起罵戰:@
紅字係我理解唔倒你講咩~
重有你話抄~咁好難話係唔係抄~童話回合制~佢係第1技回合制ga遊戲?
我的建議非常唔好~現在出手順序真的公平?

EXP
27 點
原帖由 hkopend 於 2009-9-24 17:02 發表

如果你個 建議 真係好既-,-
你唔會係2kf比人話完..再黎呢度post啦=.=搞笑
我唔係官方,我冇資格提出方案去更改-,-okay?
唔係我比左例子你,佢就會跟住去改囉,okay?
另外,你想人地改既only 理自己,為自己,而唔係為各 ...

2k果邊d人根本無人肯去討論~+上人少~我先係倒引起討論炸~
+上2k d人由頭倒尾都係串你~ 我係倒比你地串都話有根有據~死個明明白白
講真~我由小學玩倒e+~佢機呼無改~其間我有一排無玩~
e+想玩返~咁當佢咩都唔改~我玩想玩魔c~咁e+我掛機整咩好??有咩好路數

EXP
27 點
原帖由 hkopend 於 2009-9-24 17:18 發表

自古忠言逆耳,難道你認為人地話得你錯-,-?搞笑
你自己都冇打算反省一下,叫人點改都冇用-,-
你小學玩到依家,咁你依家又幾大-,-??
你唔好同我講呢講路..佢公測開始..我就玩到依家
開頭佢出重點+d職要扣敏
我都停玩左 ...

你可以去下快樂王子倒睇下有幾多人係行緊ga~
人太少la~根本就好似死城咁~

~你話無人講個原因係太少人玩~係舊玩家少~有幾多好似我咁小學玩到e+~
舊玩家少ga意思係佢地去晒掛機~無人行緊~個個都好似npc咁~
我ga原意係改下野吸引下舊玩家重玩~多d人傾下計~
人地話我錯~咁我錯係邊~我講左個大笑話?唔好笑?
我只係想個機制可以改善一下~倒最後點改/會唔會改無人知~
但我許個願都唔得?
e+就好似巨商2轉~一出果陣好勁屈晒機~到最後有幾風流有幾耐....
你最後都係果句~唔鐘意唔好玩囉~~
咁我重有咩好講~

EXP
27 點
原帖由 hkopend 於 2009-9-24 17:57 發表

我本身就玩緊快樂王子-,-
我又好想知你咩名,咩lv咁巴閉-,-
講到得你自己知,人地唔知咁,囧?
隻game,第8年都黎緊,依家都未執依家好好彩
你仲期望會多人玩??
你知唔知點解少人玩先??絕對唔係因為你講既所謂機制囉
如 ...

我明白你ga意思~但話加入新地圖經費重多~我林佢都係加下物品改下某d功能~
我個名好平常~係金銀見倒我架la我96暗c(分身)~
你問我仲期望佢多人玩?當然la~多人玩先好玩~~
機制減敏玩家流失當中佔左一部分~
你講得o岩隻game都成8年~又真係好難同d新game鬥

EXP
27 點
原帖由 hkopend 於 2009-9-24 18:30 發表

機制果度佔左1/10都冇囉-,-我諗
我果陣停玩,好多fd都冇玩
依家都逐個逐個見返哂啦-,-
係d人諗唔諗得通姐,諗得通就會玩落去
而且仲會更加努力,逆境自強 ...

我覺得童話3個ser太多囉~合併多個都好~
我唔想個ser成日見唔倒人行~真係除左係金銀~
一d人氣都無~

EXP
27 點
原帖由 magictim 於 2009-9-24 18:52 發表
千祈唔好合ser= =
次元邊有咁多位a/.\

係無林到次元~童話得e+都係得閒整個活動算~

EXP
27 點
回1
我認同~但係減敏問題走了的玩家~少但不是不存在
不過主要問題係資料片久不更新~
回2
我只係討論打怪出招出手順序機制~我都考慮過好多方面ga平衡~
例如人人有全體技~把暗2技能大家通用~但係咁比人鬧~
所以現在就是大家提出意見~我一個人不能想出好方案~
回給我也沒用~暗c風光不再~你也知道~格師和祭師就慘烈~希望有可能出3轉~
回3
我引用左其他online例子再加上講明係一個願望~
回合制online少之有少~客觀都係講果一兩隻game~
最後我也想客觀
表達我ga意見當中好難做到客觀~因為可以比我參考ga野好少~
不過主要理想係~所有職業都會吸引到人玩~
我開post係想人提出一d好ga意見比童話參考~
不如你都提出下/陪下我一齊比人罵~

EXP
27 點
討論結果只係比人話我ga意見差~
但無人講過點去改~我開post~原意已經消失~
有人真心想討論點改ga~我先再出現la~
(自動消失)

EXP
27 點
原帖由 小豆 於 2009-9-24 21:56 發表
討論的意思是互相交流,不一定有結果
如果沒批評,沒溝通的話 這只是自顧自在發表自己的"偉論"
先說明 我對事不對人 沒針對成分
如果你係真心想討論點改 你就唔會唔反思下點解咁多人話你
你到現時為止的態度係:我一定 ...

我睇得出你有好多野想講~不過有一樣我不只一次提出~
我方案唔好~咁你又有咩好方法呢?請問到現時為只有無人提出過?
互相交流~提出過的意見除了反對我還有其他?沒錯我錯了我被罵~
但你又不作提出只有我提出~而大家在反對~我不是輸不起~
而是大家也有理~但理由是我的不是~我不心淡但十分無奈~
反思過後又是我的"偉論"再批評,我又再提出~那又有何意思~
請問世界上那一個人喜歡和人交談針鋒相對~
我不知道我那方面言論令你有覺得"我是對你是錯"~
當有人反對你的言點,我認為有責任去加以解釋~
問題是最後被人反對~我當然想個完美的解決~叫各位加入意見~
大家在做什麼?這不可行~這令遊戲更失平衡
~我認錯~早前我也認了錯~然後一大論的個人批評~~
我再再再再~說多一次~討論只有遊戲出手順序問題~
有什麼意見請提出~為何支持現在的出手/現在的出手不好如何去改~
最後我主觀認為~這位會員的言論非常不客觀和帶挑引性~有個問題想問~

EXP
27 點
原帖由 小豆 於 2009-9-24 23:17 發表
沒挑引的說-.-"以事論事罷了
我只是有話直說
如果你叫我講意見的話....
我只能說:等童2吧
以上""

但願真的有童2

EXP
27 點

回覆 35樓 小豆 的帖子

可以貼個網子來看看?

EXP
27 點
原帖由 小豆 於 2009-9-25 00:14 發表
http://gnn.gamer.com.tw/3/34683.html
消息很久遠的說

我沒自過這網~年頭有人說出童2以為開玩笑~想不倒是真的~