AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 4710|回復: 14
打印 上一主題 下一主題

曙光音樂大解構!!!  關閉 [複製鏈接]

EXP
19 點
樓主
我將C:\Program Files\Easyfun Entertainment\HBO_v21_HK\BGM內的音樂,可以分為緊張,喜樂,幽靜,悲憤,浪漫等

緊張:A0002_2, A0010_2, A0014_2, A0015_2, A0019_2, A0021_2, A0022_2, A0024_2, A0026_2, A0029_2, A0031_2, A0035_2, A0036_2, A0047_2, A0048_2, A0049_2, A0052_2, A0055_2, A0056_2, A0057_2, A0063_2, A0064_2, A0065_2, A0068_2,A0070_2

喜樂:A0003_2, A0006_2, A0007_2, A0016_2, A0026_2, A0031_2, A0033_2, A0053_2, A0058_2, A0060_2, A0061_2, A0063_2,

幽靜:A0004_2, A0011_2, A0012_2, A0017_2, A0022_2, A0023_2, A0025_2, A0026_2, A0028_2, A0032_2, A0033_2, A0034_2, A0035_2, A0036_2, A0047_2, A0053_2, A0054_2, A0055_2, A0056_2, A0057_2, A0063_2

悲憤:A0004_2, A0011_2, A0012_2, A0015_2, A0026_2, A0028_2, A0029_2, A0032_2, A0036_2, A0047_2, A0048_2, A0055_2, A0056_2, A0057_2, A0063_2, A0065_2, A0033_2

浪漫:A0003_2, A0005_2, A0009_2, A0011_2, A0012_2, A0017_2, A0028_2, A0034_2, A0053_2, A0054_2

如果有咩錯漏,大家就話我聽啦。希望我所整理的資料對大家有用。(整左差唔多個半鐘)

已有 1 人評分EXP 收起 理由
S!U楓 + 5 精品文章

總評分: EXP + 5   查看全部評分

新凰鳳軍 卍上校卍 謝神兵 43lv鵬射手 XD
本團招收鵬哦~
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

五級富豪會員

藍藍路!

EXP
1349 點
我都聽過晒~好聽既(我認為)我都放左入部mp4到= =
囧頭

八級將神會員

這樣已經足夠了......

EXP
13600 點

用戶勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章

-0-
樓主ge分類...我大部份都同意
但係A0026_2個人認為應該係喜樂
心......好甜

相7....很甜很溫暖

EXP
19 點
lamxdxd,多謝,我會改一改啦
本團招收鵬哦~

EXP
20 點
我反而想將d音樂分到去咩地圖咩地圖wo-0-

五級富豪會員

藍藍路!

EXP
1349 點

回復 5# 的帖子

可以改架~
我都有改~唔知點教人好= =
囧頭

EXP
19 點
原帖由 豬排 於 12-5-2008 04:25 PM 發表
我反而想將d音樂分到去咩地圖咩地圖wo-0-

有d地圖我冇去過,分唔到
本團招收鵬哦~

八級將神會員

EXP
13600 點

用戶勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章

回復 6# 的帖子

用圖+文字去教..
咁樣應該得- -
心......好甜

相7....很甜很溫暖

五級富豪會員

藍藍路!

EXP
1349 點

回復 8# 的帖子

太煩喇~都係唔教= =
囧頭

EXP
2 點
我一直冇開聲....因為打怪果時d怪d叫聲好慘....例如 鬼踏打果d象..
另外 個人覺得曙光的背景音樂唔好聽 所以我多數自己開歌

EXP
468 點
其實我覺得曙光最好聽就係A0025_2~
之後就係龍城d音樂=v=比人一種好高貴ga感覺@@
再之後就係女蝸湖~比人一種古代終結留存ga感覺@@

EXP
71 點
係曙光有d音樂都幾好聼既......
爆升緊中,

EXP
19 點
原帖由 雪豬>OO< 於 12-5-2008 10:56 PM 發表
我一直冇開聲....因為打怪果時d怪d叫聲好慘....例如 鬼踏打果d象..
別外 個人覺得曙光的背景音樂唔好聽 所以我多算自己開歌

唔知o係鬼踏播雪轉的音樂會唔會好過癮呢=w=(我都唔開音樂,想問下意見)
本團招收鵬哦~

EXP
19 點
原帖由 *緋雪夜* 於 13-5-2008 01:11 PM 發表
其實我覺得曙光最好聽就係A0025_2~
之後就係龍城d音樂=v=比人一種好高貴ga感覺@@
再之後就係女蝸湖~比人一種古代終結留存ga感覺@@

估唔到原來你咁有研究,仲有咩可以分析俾大家呢?
我都有d同感, 例如: 抱地的音樂好似有一種上進心,激勵人地發奮圖強
本團招收鵬哦~

八級將神會員

EXP
13600 點

回復 13# 的帖子

雪轉果首係A0033_2
去到鬼踏...開A0033_2黎聽下咪知
心......好甜

相7....很甜很溫暖