AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 2179|回復: 4
打印 上一主題 下一主題

(轉)佛既玩法 [複製鏈接]

EXP
75 點
樓主
講真, 我覺得低lv既令裝難搵 又唔值  因為點都會升lv 我就寧願上到80lv 先用令裝lo:em800_82:
不過身為一個佛 都應該講下佢地低lv選擇裝備既偏向 .  有2種佛多見d 簡單介紹下先
第一:玩高速高魅    呢d佛我叫佢地做純佛   佛既特色系加血  咁緊系要用上大量既魅力啦 :em800_101:  好似我徒弟咁59lv 有900防左右好好架la  魅大約400左右 因為59lv 之內既戰士,法c打人都5會太大力  350魅左右夠用    血就大約4500  速就要高過魅50左右  大約400  (我都系玩純佛xd)  呢d裝難搵  但系好好用  比如:件50甲  1xx防 +20魅  法抗+5上  咁就得了   最好5好低lv洗點  

第2:玩高血高魅   呢d好多時系修唔高  要多少少血來平衡番  系呢度佢地既鞋都要打血石  咁先可以去到5000-5500左右既血  

之後講下同人打既方法啦~~
單p : 佛主5洗點升既修可以話系法修了  但系單p中 5可能只用寵打  有d人打得300-500  但系寵打系人打既一倍 佛始終5系用來打人 都5系用來封人  做好自己本分  

睇下術一回回既點  攻4防4干8  一開始可用無常咒起手(只打寵) 呢招可以幫你儲起一d點來+血  如果系同戰打既  都會寵防先  用金剛咒/6道封左人之後先用自己寵打人地既寵  同法c打既就冇必要防  反正都5可以防打人就得   佛打既 都會系持久戰  係岩岩開始玩果陣  d戰同法 都好少有副修來+自己mp/fp 持久戰 可以令你既對手叫苦連天:em800_38:   

群p: 群p中佛/術士通常都系d人 sm 既對象  第一,5想比佢地9人  第2, 5想比佢地封住系度  總之 就系怕我地術士既控制力  一隊完美既低lv隊伍要1封1佛2戰1法    系群p中  點樣令自己5好做隊友既負擔,同埋保住隊友條命好重要   呢度主要用子午心燈  好好用既一招 令打你既人想死  將佢打你既攻擊減少  同時都要好好運用 推氣 , 慈悲 ,天甘,澤被蒼生      推氣通常用來儲點 出澤被蒼生呢d用點多既招  如果對手既平均速度高過你地既隊伍, 咁就要好好把握出澤被蒼生同天甘既機會   一般系隊友就死 你怕人地出快招殺左佢果陣先會出天甘  一來加血唔多 二來用唔少點  澤被蒼生就要系全隊人都扣左一定血既情況先好用  而慈悲系加血最多既一招  但呢招都要儲2-3回點先出到  睇好時機先好出  系隊伍有2個佛  而有一位隊友比人sm緊果陣  搵個高速d既子午佢 另一位佛就用慈悲加多d血   
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
437 點
:)  佛一係勁廢...一係屈爆
^hi^  我係^天使^黎ga!...天使嫁到...

EXP
65 點

回覆 樓主 yyyqwq135597 的帖子

樓主咁玩5多入留bo-_-
首先,400魅太小la..我分身45就過左
其二,血ge要求未免太低 4500?  我分身45都4000
其三,佛ge甲全抗要7以上,5太少la
其四,5洗問你隻介打速石la,你一遇上d hkd法C,你都只會係薯片
個人認為血要5000+,防900(好可觀),速(500左右),全抗25以上
至於魅力,佛唔需要奇高,夠用就ok...450左右吧
如果你整好全裝開光,仲可以比以上強

EXP
1 點

回覆 樓主 yyyqwq135597 的帖子

:) thx think you