AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 4850|回復: 58
打印 上一主題 下一主題

童話我頂你肺呀 [複製鏈接]

EXP
34 點
樓主

冇能野呀? 你係娃娃機度加雜魚x20?
食水洗唔洗咁深呀 卜街仲好意思話大回饋  回條毛呀

仆.你.個.街  搞埋哂d濕9 星星活動
搞度6個ser都爆哂 而家真正想玩既玩又玩唔到
俾d幾廿開既仆.街霸住哂個ser
你點能做野架 想要流量都唔洗咁下話
你想童話汁笠就做低個ser佢啦 ON.9

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

六級天王會員

離去的紳士

EXP
2543 點
所有意見及批評都歡迎發表,但請謹記良性討論。

伺服器流量方面已經交由工程師調整當中,所以請各位暫時忍耐。
然後,幸運星活動是原廠方面推出的九週年紀念活動。目的是與眾同樂。
如有更多意見歡迎繼續提供,我定必盡所能為大家服務。亦請各位對我的不足多多包涵!

EXP
342 點

在線勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章

塞哂-.-....................
送2首歌俾大家;o
Glee - Last Christmas
http://www.youtube.com/watch?v=yXQViqx6GMY

EXP
34 點
與眾同樂? 你地咁樣做法姐係不停咁印銀紙 搞到d物價不停咁升呀
簡單d黎講成個活動完左之後如果有新玩家入到黎佢地係完全生存唔到呀 死愚

EXP
102 點

今次活動
搞到好多基層新玩玩家多左一筆錢
自然少左好多人去打家卡 幻營等物品

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
1889 點
我覺得應該改成打怪出

例如:

紅色星 --> 紅瓢蟲

綠色星 --> 拾木鼠

藍色星 --> 水蜘蛛

黃色星 --> 窩捲蟲

EXP
34 點
好心諗活動出黎個班友醒水少少啦  整D有意義D既野好冇?

EXP
1576 點

試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 遊戲狂熱勳章 紅寶石勳章

最好笑係佢跟台灣出....
台灣果個死城黎~冇咩玩家玩梗係可以咁做啦~人地仲有2個ser啊!
香港得1個ser~人流又多過台灣~出埋呢個活動搞到想入童話都入唔到
仲要中好寶機率一樣~物品出一樣冇問題~但唔好連機率都一樣啦!
d強糖豆子通街係~alta唔係倒自己米丫嗎?
d糖豆要買包/娃娃機先有得拎~e+狂送....

EXP
2309 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

少少意見,勿插

但始終有玩既玩家都有禮物:)
人地20開, 你都可以...
物價亂左eg:降左價... 你都可以買平野
強玻..不再是有錢人既玩意。 基層玩家都可以有更平物品升寵(好處, 5止hk戰士玩哂)
總括來說, 你有益時, 大家都有益。

當然會引起不滿, 除左一d 虛寶商人 會蝕本。
大大打擊 幣商。

EXP
1147 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章

星星活動應該是官方倒自己米....
新手玩家賣星星搵$得,抽野賣搵$得
+上D野賣到甘平D新手反而易上手左
你幾可見商城制online game 送貴野?
你甘不滿個物價唔通你之前接火棒家下蝕到喊?

EXP
2309 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

euroline 發表於 2012-4-23 23:44

同意,同意..
樓上蝕本了麼@@?
官方出什麼活動 不需要樓上同意!
粗口不代表什麼~
個活動你5岩玩, 人地都想玩..
你可以OFF至5月2號架^.^

EXP
34 點
siU妍 發表於 2012-4-23 23:30
少少意見,勿插

但始終有玩既玩家都有禮物:)

點會降左價呀大佬 我指整體物價 唔係單純呢次活動可以抽到既虛寶

你試諗下個活動完左後 如果有新手玩童話會發生咩事?

d物價會高到生存唔到

EXP
34 點
euroline 發表於 2012-4-23 23:44

呢幾個星期內你呢番說話或者冇錯

但係活動完左之後個物價會變成點 d新手要幾多錢先可以做到你所講可以「上手」?

仲有我講既重點唔係物價 係官方搞活動前冇計算過系統既容量 搞到滴水都入唔到去 ok?

EXP
1147 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章

karol233 發表於 2012-4-24 00:27
點會降左價呀大佬 我指整體物價 唔係單純呢次活動可以抽到既虛寶

你試諗下個活動完左後 如果有新手玩童 ...

請解釋點解活動完左D野會升價....
btw...我日日都入到去玩..

EXP
34 點
可能你琴晚冇登出過唔知 6個ser都 99%

六級天王會員

離去的紳士

EXP
2543 點
有一點其實我是比較不明白的,幾個月前各位在埋怨現在沒有新人加入遊戲。
所以,我自己也有去嘗試體驗一下。結果在遊戲內老手其實都不太願意帶新手。
而且當時的物價新手根本是沒能負擔得起。

現在這個活動不正好可以改變這個「斷層」了?

EXP
1336 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

呢個活動更係有D人賺 有D人蝕架LA 有D人趁低吸入貨 遲下高放  只係少左人抽娃娃機姐 因為抽娃娃機中5到湯,雞精,水 抽到呢D豆,強玻,糖 可以回本少少.但娃娃機中呢D..依家=冇用

EXP
164 點
karol233 發表於 2012-4-23 21:14
與眾同樂? 你地咁樣做法姐係不停咁印銀紙 搞到d物價不停咁升呀
簡單d黎講成個活動完左之後如果有新玩家入到 ...

佢E+唔係派錢 而係派野比人賣
物價係會降 而唔係升
SUPPY 上升 DEMAND 下降 = 物價下降
你知道嗎^^?

EXP
34 點
黑格黑斯 發表於 2012-4-24 16:37
佢E+唔係派錢 而係派野比人賣
物價係會降 而唔係升
SUPPY 上升 DEMAND 下降 = 物價下降

突然有一大堆有value既物品無中生有  就好似印銀紙咁

所有人既財產都増加 消費自然增加 導致總需求上升 而物價同時上升
你知道嗎?

不過童話係虛構世界  所有野都係無中生有  資源亦都係無限 所以講咩demand supply都係哂氣

EXP
34 點
GentlemanBeard 發表於 2012-4-24 09:46
有一點其實我是比較不明白的,幾個月前各位在埋怨現在沒有新人加入遊戲。
所以,我自己也有去嘗試體驗一下 ...

請你留意呢個活動時段絕對可以吸引新手 因為只要上線就有錢賺 可以不勞而獲

但係活動結束之後物價就會慢慢升上去, 難道到時你地又不停咁搞呢D派錢活動去吸引個D冇法負擔既玩家?
童話成立左9年都未消失 證明佢有佢存在價值  但係最大問係題自07你地再冇出過新地區新任務  只係識得出d新道具 同埋重覆又重覆懶係有新活動既雙經時段 試問又點吸引到新玩家?

我亦都唔相信會有好多未玩過童話既朋友會因為聽到「呢隻game 有錢派」而試玩囉..

順帶講多樣野  你話你試玩過 咁唔知你有冇發現多左好多外掛用按鍵精靈去升技升LV?  你又有冇做過野?